Αρχική Νέα Τοπικά Συνταξιούχοι ΝΑΤ: Συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα

Συνταξιούχοι ΝΑΤ: Συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα

6

 «Συμπαραστεκόμαστε στο δίκαιο αγώνα του ναυτεργάτη και συνταξιούχου ναυτικού στην απεργία της 10ης Φεβρουαρίου, στις δίκαιες διεκδικήσεις και υπεράσπισης κεκτημένων δικαιωμάτων, αποκτηθέντων με ιδρώτα, αίμα στερήσεις και υψηλές εξαγορές από μισθούς σκληρής εργασίας», τονίζουν σε ανακοίνωσή τους τα σωματεία συνταξιούχων ναυτικών Χίου, Βροντάδου, Θυμιανών, Λαγκάδας- Συκιάδας.
     «Τη ζημιά να πληρώσουν, για το κενό στην οικονομία, οι πάντοτε φοροδιαφεύγοντες και αυτοί που ποτέ δεν διακινδύνεψαν έστω και ένα λεπτό ΕΥΡΩ κέρδους. Όχι ο φορολογούμενος εργάτης και συνταξιούχος.
     Συμφωνούμε με προβαλλόμενες διεκδικήσεις των ναυτεργατικών σωματείων ΠΕΜΕΝ και ΣΤΕΦΕΝΣΟΝ και πανελλαδική ένωσης συνταξιούχων ΝΑΤ, που είναι:
     Σωστά και ίσα αμειβόμενη εργασία, πάταξη ανασφάλιστης εργασίας, συνθέσεις πληρωμάτων πλοίων για ασφάλειά τους με έλληνες ναυτικούς, ανθρώπινους όρους εργασίας, κατώτερος μισθός 1400, σύνταξη 1120 και στο ποσοστό 80% στους αντίστοιχους εργασιακούς χώρους και επί συνόλου παρακρατηθέντων εισφορών και επιδομάτων που πληρώνονται.
     Υποχρεωτική καταβολή εισφορών ασφάλισης από ναυτεπιχειρηματίες στο ΝΑΤ, άμεση είσπραξη ληξιπρόθεσμων οφειλών τους προς ΝΑΤ και άλλα ταμεία .
     Κάλυψη από κρατικό προϋπολογισμό όλων των προαναφερθέντων κεφαλαίων που κατασπαράχθηκαν από κυβερνήσεις άσχετες προς το ορθό σύστημα συνταξιοδότησης και προστασίας των ναυτεργατών και να παύσουν τώρα να προτείνουν την πώληση της ακίνητης περιουσίας των ναυτικών όλων». Καταλήγει η ανακοίνωση.
    
    

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΦιλοζωϊκός Σύλλογος: δηλητηριασμένα περιστέρια στην πλατεία…
Επόμενο άρθρο24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΔΕΔΥ: Στο δρόμο για ασφαλιστικό- συνταξιοδοτικό