Αρχική Απόψεις Aρθρα Στέκι Μεταναστών: για το νομοσχέδιο σχετικά με τους μετανάστες

Στέκι Μεταναστών: για το νομοσχέδιο σχετικά με τους μετανάστες

29

 Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΝΑΙΡΕΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΗΣ
ΥΠΟΧΩΡΩΝΤΑΣ ΣΤΙΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΕΣ ΠΙΕΣΕΙΣ


       Πολλά βήματα πίσω από την ήδη μετριοπαθή ρύθμιση απόδοσης ιθαγένειας και ψήφου σε παιδιά και ενήλικους μετανάστες βρίσκεται το τροποποιημένο σχέδιο νόμου που ανακοίνωσε χθες ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Ραγκούσης. Τελικά έπιασαν τόπο οι υστερικές ρατσιστικές κραυγές του ΛΑΟΣ, τα κηρύγματα μίσους επιφανών εθνικιστών παπάδων αλλά και η υιοθέτηση των θέσεών τους από τη ΝΔ. Και η κυβέρνηση αποφάσισε να θυσιάσει το «δημοκρατικό της αντίβαρο» σε θέματα δικαιωμάτων, στο βωμό της κεντροδεξιάς συναίνεσης στην πολιτική λιτότητας που απαιτούν οι αγορές και η Ε.Ε. Έτσι οι τελικοί δικαιούχοι της ιθαγένειας αποτελούν τη συντριπτική μειοψηφία του συνόλου των μεταναστών και των παιδιών τους που μένουν για πολλά χρόνια στη χώρα.
      
       Συγκεκριμένα, με τις πρόσθετες προϋποθέσεις ΑΠΟΚΛΕΙΟΝΤΑΙ επιπλέον από το δικαίωμα στην ιθαγένεια:
      
1. Η συντριπτική πλειοψηφία των παιδιών που γεννήθηκαν εδώ ή πήγαν σε ελληνικό σχολείο, ακόμα κι’ αν οι δυο γονείς τους έχουν χαρτιά. Καθώς προστίθεται η προϋπόθεση 5/ετούς νόμιμης παραμονής ΚΑΙ ΤΩΝ 2 ΓΟΝΕΩΝ (αντί του ενός που ήταν αρχικά), ενώ καθίσταται απαραίτητη η επιτυχής 6/ετής παρακολούθηση τάξεων του Ελληνικού σχολείου (και όχι & οι 3 πρώτες τάξεις του δημοτικού που προβλεπόταν αρχικά). Αποτέλεσμα; Τα παιδιά-δικαιούχοι να μην ξεπερνούν τελικά το 10-15% του συνόλου των 200.000 παιδιών μεταναστών.
2. Οι ενήλικες μετανάστες που δεν θα έχουν πενταετή νόμιμη παραμονή κατά την θέση του νόμου σε ισχύ, αφού μετά την ψήφιση του νόμου η προϋπόθεση της νόμιμης πενταετούς παραμονής αντικαθίσταται από 7/ετή νόμιμη διαμονή με ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ την κατοχή άδειας «Επί μακρόν διαμένοντος».  (Σημειώνεται ότι την άδεια «επί μακρόν διαμένοντος» κατάφεραν να αποκτήσουν μέχρι σήμερα μόλις 130 μετανάστες από το 2006 που ο νόμος είναι σε ισχύ!)
3. Αν σε όλα τα παραπάνω προσθέσει κανείς τις πρόσθετες προϋποθέσεις αποκλεισμού (υψηλά παράβολα, καλή γνώση γλώσσας ιστορίας και πολιτισμού, συστατικές επιστολές, αποδείξεις ένταξης στην οικονομική και κοινωνική ζωή, εξοικείωση με τους θεσμούς, περιουσιακή κατάσταση κ.λ.π.) τότε το συμπέρασμα είναι προφανές:


Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΕΝΑ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ ΑΝΑΙΡΕΙ ΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΠΟΥ Η ΙΔΙΑ ΔΙΑΚΗΡΥΤΤΕΙ: την Πολιτική συμμετοχή των μεταναστών που διαμένουν νόμιμα και μακρόχρονα στην Ελλάδα.


Καλούμε κάθε συνδικαλιστικό και αυτοδιοικητικό φορέα, κάθε εργαζόμενο και νέο που δεν αισθάνεται ότι απειλείται από τα παιδιά των μεταναστών και την ένταξη των των μεταναστών στην κοινωνία, να αντιδράσει στις φοβικές προϋποθέσεις του νόμου και να ενώσει τη φωνή του με τις αντιρατσιστικές και μεταναστευτικές οργανώσεις, στις κινητοποιήσεις υπεράσπισης των αυτονόητων δικαιωμάτων  των μεταναστών και των παιδιών τους που ζουν στη χώρα που προγραμματίζονται για τις επόμενες εβδομάδες. Να διεκδικήσει μαζί μας:


* ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΙΟΥΝΤΑΙ Η ΜΕΓΑΛΩΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
* ΙΣΟΤΙΜΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΝΤΑΞΗ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΠΟΥ ΖΟΥΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΧΩΡΑ
* ΑΡΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΜΕ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ «ΧΩΡΙΣ ΧΑΡΤΙΑ» ΚΑΙ ΑΣΥΛΟ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΠΟΛΕΜΟΥ


 ΑΘΗΝΑ Τηλέφωνο: 210- 5130373, 3306286, 6974363037 FAX: 210-3303566, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: 6979942083, ΠΑΤΡΑ: 6973235894, ΚΡΗΤΗ: 6976332197, ΚΟΖΑΝΗ: 6972498660, ΛΙΒΑΔΕΙΑ: 6948364232, 


 

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΦιλοζωϊκός Σύλλογος: δηλητηριασμένα περιστέρια στην πλατεία…
Επόμενο άρθρο24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΔΕΔΥ: Στο δρόμο για ασφαλιστικό- συνταξιοδοτικό