Αρχική Νέα Τοπικά 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΔΕΔΥ: Στο δρόμο για ασφαλιστικό- συνταξιοδοτικό

24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΔΕΔΥ: Στο δρόμο για ασφαλιστικό- συνταξιοδοτικό

19

 

Με 24ωρη απεργία υποδέχονται οι δημόσιοι υπάλληλοι τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης για το Ασφαλιστικό, την περικοπή των επιδομάτων και τις μηδενικές αυξήσεις των μισθών.
     Κεντρικό σύνθημα της ΑΔΕΔΥ «δεν θα πληρώσουμε εμείς την κρίση».
     Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΑΔΕΔΥ, με την περικοπή των επιδομάτων 6 στους 10 δημοσίους υπαλλήλους θα έχουν μείωση των εισοδημάτων τους μέχρι και 25%, καθώς οι περικοπές ξεκινούν από τα 150 ευρώ και φτάνουν μέχρι και τα 780 ευρώ το μήνα. Μάλιστα αυτή η περικοπή θα έχει επιπτώσεις συνολικά στην οικονομία καθώς από «τα 19 δισ. ευρώ της (ετήσιας) μισθοδοσίας τα 3 πηγαίνουν σε εξόφληση δανείων» των δημοσίων υπαλλήλων. Άρα «αναμένεται να αντιμετωπίσουν πρόσθετα προβλήματα στην αποπληρωμή».
     «Με την απεργία υπογραμμίζουμε με έμφαση ότι υπάρχει άλλος δρόμος εξόδου από την κρίση», τόνισε ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Σπύρος Παπασπύρος: «Στοχοποιώντας τους δημοσίους υπαλλήλους, οι περικοπές θα απλωθούν στο σύνολο των εργαζομένων, ιδιωτικού και δημόσιου τομέα».
     Εν τω μεταξύ χθες ο υπουργός Εργασίας παρουσίασε τους βασικούς κυβερνητικούς άξονες για το Ασφαλιστικό και τις συντάξεις, στη συνεδρίαση της Επιτροπής εμπειρογνωμόνων. Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο Ανδρέας Λοβέρδος καθιερώνεται κοινωνική σύνταξη στο δημόσιο και ανταποδοτική από τα ταμεία, ενώ εξαλείφονται τα κίνητρα για πρόωρη συνταξιοδότηση.
     Αποχώρησε η ΓΣΕΕ από τη συνεδρίαση της Επιτροπής εμπειρογνωμόνων, η οποία έχει ήδη κηρύξει απεργία για τις 24 Φεβρουαρίου.     Στη σημερινή απεργία της ΑΔΕΔΥ, Νοσοκομειακοί γιατροί και νοσηλευτές αντιτάσσονται στα οικονομικά μέτρα που προτίθεται να πάρει η κυβέρνηση, συμμετέχοντας στην αυριανή απεργία, διεκδικώντας παράλληλα την ικανοποίηση θεσμικών αιτημάτων τους. Στις 10.30 το πρωί θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στον οίκο Χίου Διδασκάλου.
     Εξάλλου το ΠΑΜΕ έχει προγραμματίσει απεργιακή συγκέντρωση στις 10.00 το πρωί στην είσοδο της οδού Απλωταριάς.
    

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΣτέκι Μεταναστών: για το νομοσχέδιο σχετικά με τους μετανάστες
Επόμενο άρθροολομέλεια του ΣΥΡΙΖΑ Χίου στις 11/2 στη ΦΑΙΔΡΑ