Αρχική Νέα Τοπικά ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν.Α. ΧΙΟΥ: Ανακοίνωση ενόψει της Απεργίας της 10/02/2010

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν.Α. ΧΙΟΥ: Ανακοίνωση ενόψει της Απεργίας της 10/02/2010

8

 Με αφορμή τη συνεχιζόμενη τακτική τοπικών και εθνικών ΜΜΕ, τα οποία τους τελευταίους μήνες έχουν εξαπολύσει μία συντονισμένη και στοχευμένη επίθεση κατά των δημοσίων υπαλλήλων, και ενόψει της αυριανής απεργιακής κινητοποίησης, κρίνουμε σημαντικό να διευκρινίσουμε τα εξής:


1. Είναι προφανές ότι η γραμμή της κυβέρνησης, την οποία αναπαράγουν και ενισχύουν τα μεγάλα κανάλια και οι εφημερίδες εθνικής εμβέλειας – και η οποία ακολουθείται άκριτα και από μερίδα του τοπικού Τύπου – στοχεύει στην καθολική απαξίωση των δημοσίων υπαλλήλων και του έργου το οποίο προσφέρουν. Είναι πραγματικά άτοπο – αν όχι επικίνδυνο – μία κυβέρνηση να απαξιώνει τους λειτουργούς του συστήματος μέσω του οποίου εκφράζεται και υλοποιεί τις αποφάσεις της. Ο στόχος της τακτικής αυτής είναι προφανής: να στρέψει την ελληνική κοινωνία ενάντια στο δημόσιο υπάλληλο, ανεξαρτήτως βαθμίδας και μισθολογικής κατάστασης, ούτως ώστε να κληθούν οι δημόσιοι υπάλληλοι για μία ακόμη φορά να βάλουν το χέρι στην τσέπη για να μπαλώσουν τις άμεσες ανάγκες που έχει δημιουργήσει και αυτή η κρίση. Αντίθετα, οι δημιουργοί της κρίσης, που το προηγούμενο διάστημα καρπώθηκαν την ανάπτυξη, σήμερα δεν καλούνται να συνεισφέρουν αντίστοιχα στην αντιμετώπιση της κρίσης.
2. Οι βαθιές συνέπειες της κρίσης, η οποία ταλανίζει όλες τις οικονομίες της Ε.Ε., δεν είναι σε καμία περίπτωση αποτέλεσμα των «υψηλών» αμοιβών των υπαλλήλων του δημοσίου. Αντί να εξετάσουν τη λήψη μέτρων με μακροπρόθεσμα και ουσιαστικά αποτελέσματα, επιλέγουν την τακτική της δημιουργίας έντασης ανάμεσα στα κοινωνικά στρώματα. Φτάνουμε λοιπόν σήμερα στο σημείο, οι κύριοι υπεύθυνοι της κρίσης να βρίσκονται στο απυρόβλητο και να συνεχίζουν τα κερδοσκοπικά τους παιχνίδια στις πλάτες μας, καθορίζοντας έμμεσα αλλά ουσιαστικά ακόμη και το πόσα και πώς θα πληρώσουμε.
3. Το κύριο επιχείρημα των «υψηλόμισθων» δημοσίων υπαλλήλων καταρρέει, αφού, για παράδειγμα, στη Ν.Α. Χίου, ο χαμηλότερος βασικός μισθός είναι 960 ευρώ (νέος υπάλληλος) και ο υψηλότερος 1673 ευρώ (μισθός υπαλλήλου με 34 χρόνια υπηρεσία!). Από τους 170 υπαλλήλους της Ν.Α. Χίου παίρνουν επιδόματα οι 105, ενώ ο μέσος όρος των επιδομάτων των υπαλλήλων της Ν.Α. Χίου ανέρχεται σε 689,39 ευρώ (τα οποία δεν είναι αυτοτελώς φορολογούμενα).
4. Κανείς δεν αντιλέγει ότι υπάρχουν κατηγορίες υπαλλήλων που εισπράττουν υψηλά – σε σχέση πάντα με το βασικό μισθό – επιδόματα. Αυτό όμως δεν αφορά τη συντριπτική πλειοψηφία των υπαλλήλων. Είναι αποτέλεσμα μιας χρόνιας επιδοματικής πολιτικής, προϊόν συντεχνιακών συμφωνιών, η οποία δεν έχει διασφαλίσει αξιοπρεπείς μισθούς για το σύνολο των υπαλλήλων, αλλά αντίθετα λειτουργεί διασπαστικά και έχει μόνο προσωρινά αποτελέσματα.
5. Αύριο καλούμε όλους τους συναδέλφους στην απεργία, ζητώντας τα αυτονόητα: Ενιαίο αξιοπρεπές μισθολόγιο για όλους. Όχι στη μείωση αποδοχών, η οποία θα έχει σωρευτικές συνέπειες για το σύνολο της οικονομίας, και όχι μόνο για  τους  δημ. υπαλλήλους. Όχι στην υποβάθμιση των κοινωνικών δικαιωμάτων. Όχι στην υποβάθμιση της κοινωνικής ασφάλισης, στη μείωση των συντάξεων και την αύξηση των ορίων ηλικίας.


ΤΟ Δ.Σ. του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν.Α. ΧΙΟΥ

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΣτέκι Μεταναστών: για το νομοσχέδιο σχετικά με τους μετανάστες
Επόμενο άρθροολομέλεια του ΣΥΡΙΖΑ Χίου στις 11/2 στη ΦΑΙΔΡΑ