Αρχική Νέα Τοπικά Σύσκεψη για ΕΣΠΑ: Λιμάνι: στα τομεακά

Σύσκεψη για ΕΣΠΑ: Λιμάνι: στα τομεακά

5

  Ενημέρωση για τις διαδικασίες υλοποίησης του ΕΣΠΑ και την εξέλιξη του, καθώς και άλλα επιμέρους ζητήματα για την πορεία των έργων του νομού Χίου, συζητήθηκαν σε σύσκεψη τη Δευτέρα στην έδρα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, υπό την προεδρία της Γενικής Γραμματέα Σοφίας Θεολογίτου.
     Στη σύσκεψη συζητήθηκαν αναλυτικά τα έργα που έχουν υποβληθεί ή προγραμματίζονται να υποβληθούν για ένταξη στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ.
     Σε ότι αφορά το λιμάνι της Χίου φαίνεται ότι θα διανύσουμε περίοδο αναμονής, αφού με βάση τις δηλώσεις του υφυπουργού Οικονομίας Σταύρου Αρναουτάκη «σχετικά με τα μεγάλα έργα της Περιφέρειας και ειδικά της νησιωτικής, βούλησή μας είναι να ενταχθούν στα τομεακά προγράμματα». Έτσι ώστε να μην επιβαρυνθούν οι προϋπολογισμοί των Περιφερειών.
     Σε ότι αφορά τα επιμέρους ζητήματα που υπάρχουν σε έργα, βούληση της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου είναι με την υποστήριξή της να αποκτήσουν την ωριμότητα ώστε να ενταχθούν στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ. 
           Στη σύσκεψη συμμετείχαν, ο Νομάρχης Χίου Πολύδωρος Λαμπρινούδης, ο Πρόεδρος της ΤΕΔΚ Γιάννης Μαλαφής, ο Δήμαρχος Καμποχώρων κ. Μανώλης Κράκαρης, ο Δήμαρχος Μαστιχοχωρίων Ηλίας  Κλεισσάς, ο Δήμαρχος Ιωνίας Παναγιώτης Καμίτσης και ο Δήμαρχος Καρδαμύλων Ευάγγελος Μελιτζάνης.
    

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΣτέκι Μεταναστών: για το νομοσχέδιο σχετικά με τους μετανάστες
Επόμενο άρθροολομέλεια του ΣΥΡΙΖΑ Χίου στις 11/2 στη ΦΑΙΔΡΑ