Αρχική Νέα Τοπικά ΧΥΤΑ- πρόταση Περιφέρειας για Ενιαίο φορέα Διαχείρισης

ΧΥΤΑ- πρόταση Περιφέρειας για Ενιαίο φορέα Διαχείρισης

10

 Την Τρίτη, 9/2, εξετάστηκαν σε σχετική σύσκεψη οι τρόποι ορθολογικής διαχείρισης, καθώς και θέματα λειτουργίας των φορέων διαχείρισης στερεών απορριμμάτων που αφορούν την Περιφέρεια.
     Η Γενική Γραμματέας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου Σοφία Θεολογίτου, ενημέρωσε τους φορείς διαχείρισης στερεών απορριμμάτων, ότι θεωρείται απαραίτητη για την εύρυθμη λειτουργία τους,  η ενοποίηση των φορέων διαχείρισης στη Χίο και τη Σάμο.
     Άλλωστε υπάρχει η εμπειρία της Λέσβου και Λήμνου, που έχουν ένα φορέα. Χώρια που οι σαρωτικές αλλαγές που επιφυλάσσει ο «Καλλικράτης» θα ερχόντουσαν σε πλήρη αντίθεση με πιθανή ύπαρξη δύο φορέων στη Χίο!
     Επίσης εξετάστηκε η πορεία για την αποκατάσταση των ΧΑΔΑ καθώς και τα έργα- δράσεις ανακύκλωσης, ενώ εξετάστηκε αναλυτικά η ωριμότητα των έργων για ένταξη στο ΕΣΠΑ.
     Τέλος, σύμφωνα με το δελτίο τύπου της Περιφέρειας, συζητήθηκε διεξοδικά το θέμα της συνολικής διαχείρισης των αποβλήτων, σύμφωνα πάντα με τις οδηγίες και τις κατευθύνσεις της που δίνει η Ευρωπαϊκή Ένωση, συνολικότερα σε θέματα διαχείρισης και προστασίας του περιβάλλοντος.
     Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι Νομάρχες Λέσβου, Χίου και Σάμου. Οι Δήμαρχοι της Χίου και της Λήμνου και οι φορείς διαχείρισης στερεών απορριμμάτων της Λήμνου, της Λέσβου, της Νότιας Σάμου και Ανατολικής Σάμου, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες.


 

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΣτέκι Μεταναστών: για το νομοσχέδιο σχετικά με τους μετανάστες
Επόμενο άρθροολομέλεια του ΣΥΡΙΖΑ Χίου στις 11/2 στη ΦΑΙΔΡΑ