Αρχική Νέα Τοπικά Μέχρι 25/2 αιτήσεις από πλημμυροπαθείς

Μέχρι 25/2 αιτήσεις από πλημμυροπαθείς

23

 

Ολοκληρώθηκε από τις υπηρεσίες της Νομαρχίας η καταγραφή των ζημιών που σημειώθηκαν κατά μήκος του εθνικού οδικού δικτύου και όχι μόνο. Όπως τόνισε κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου ο Νομάρχης Πολύδωρος Λαμπρινούδης, εκτός από τα γνωστά προβλήματα στην πόλη της Χίου και στη Λαγκάδα, ιδιαίτερα επιβαρύνθηκε η Κώμη.
   Μετά από τηλεφωνική επικοινωνία με τη γραμματεία του γενικού γραμματέα Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής Δ. Χαλκιώτη, εστάλη η έκθεση από την Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας για να καταστεί δυνατή η οικονομική βοήθεια ώστε να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα τουλάχιστον στις υποδομές.
  

Παράλληλα με δελτίο τύπου από τα ΠΣΕΑ, γίνεται γνωστό ότι όποιος πολίτης έχει πάθει ζημιά σε οικοσυσκευές κλπ πρέπει να καταθέσει σχετική αίτηση για αποζημίωση από τα ΕΛΓΑ μέχρι τις 25 Φεβρουαρίου. Μπορεί να αποταθεί στη Νομαρχία, Διεύθυνση πρόνοιας, στα ΠΣΕΑ ή στους οικείου Δήμους.
   Εξάλλου ο κ. Λαμπρινούδης αφού εξέφρασε την ικανοποίησή του, που όλα τα φράγματα γέμισαν νερό, σημείωσε ότι στη συνάντηση με τον Ειδικό Γραμματέα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης Ευάγγελο Διβάρη, υποβλήθηκε το τεχνικό δελτίο με προϋπολογισμό 3,9 εκ. ΕΥΡΩ για να γίνουν τα αρδευτικά δίκτυα στο φράγμα Κατράρη, αλλά και ο δρόμος , περιμετρικά του φράγματος και η σύνδεση του με το δρόμο που κατεβαίνει από την Παναγιά Σικελιά.
   Σε ότι αφορά το φράγμα του Σαραπιού κατατέθηκε το τεχνικό δελτίο για να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ με 6,7 εκ. ΕΥΡΩ. Πρόβλημα υπήρχε με το ταχυδιυλιστήριο, που επειδή δεν υπήρχε μελέτη δεν μπορούσε να ενταχθεί. Όπως είπε ο κ. Λαμπρινούδης στη σύσκεψη που έγινε στην Περιφέρεια συμφωνήθηκε να το αναλάβει η Νομαρχία Χίου με δικά της κονδύλια.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΓιώργος Παπαδόπουλους: για τις δηλώσεις Δημάρχου σχετικά με Λωβοκομείο
Επόμενο άρθροΠεριφερ. Ομοσπ. ΑΜΕΑ: στη Σάμο είδε τα… χειρότερα- διημερίδες σε όλα τα νησιά