Αρχική Νέα Οικονομία Μετρά τους μικρομετόχους η ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΙΚΗ- Εξαγορά δηλώνει η Δημοτική Αρχή Ομηρούπολης

Μετρά τους μικρομετόχους η ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΙΚΗ- Εξαγορά δηλώνει η Δημοτική Αρχή Ομηρούπολης

6

    Με καταχώρηση στον τύπο η ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΙΚΗ Α.Ε. έκανε γνωστό στις αρχές του μήνα ότι ο κύριος μέτοχος της εταιρείας, δηλαδή ο Δήμος Ομηρούπολης, προτίθεται να εξαγοράσει της μετοχές των ιδιωτών μετόχων που επιθυμούν να πουλήσουν τις μετοχές τους.
   Προς τούτο και μέχρι τις 28 Μαρτίου μπορούν να το δηλώσουν στην εταιρεία.
   Το ενδιαφέρον πράγματι υπάρχει και περίπου 20 μέτοχοι έχουν ζητήσει περισσότερες πληροφορίες. Κατέχοντας ο Δήμος Ομηρούπολης το 94% των μετοχών, εκδηλώνει έτσι ενδιαφέρον και για το υπόλοιπο 6% εφόσον οι μικρομέτοχοι επιθυμούν κάτι τέτοιο. Άλλωστε συχνά- πυκνά υπήρχαν οι διαμαρτυρίες ότι ποτέ δεν πήραν και μέρισμα για τα όποια τυχόν κέρδη της εταιρείας. Χρόνια έμπαινε έτσι αυτό το ζήτημα της εξαγοράς, αλλά αυτό δεν μπορούσε να υλοποιηθεί.
   Τώρα η όλη διαδικασία κινήθηκε μετά τη δημόσια δέσμευση του Δημάρχου Ομηρούπολης Γιάννη Μαλαφή.
   Το γεγονός όμως ότι πρόκειται για μια προεκλογική περίοδο και από την ώρα που η Δημοτική Αρχή δεν έχει καν φέρει το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο κάνει τη συγκεκριμένη κίνηση να μοιάζει λίγο παράξενη, μέχρι και… ρουσφετολογική.
   Κατά τον πρόεδρο της εταιρείας Στάθη Μπατίδη δεν υπάρχει σε καμία περίπτωση τέτοια πρόθεση. «Πρέπει πρώτα να δούμε τι ενδιαφέρον υπάρχει και μετά να εισηγηθούμε το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο, μας λέει.
    «Προχωρήσαμε σε αυτή την κίνηση για να μη νομίζουν ότι θα χάσουν τα χρήματά τους. για καλό το κάναμε», προσθέτει.
   Αλλωστε οι μικρομέτοχοι δια μέσου του εκπροσώπου τους στο Δ.Σ. της ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΙΚΗΣ Κώστα Ραπίτη έχουν γνώση όλων των ενεργειών που γίνεται.
   Σε ότι αφορά την τιμή της μετοχής, που σήμερα ορίζεται σε 3,27 ΕΥΡΩ, αυτή θα βγει ύστερα από έκθεση ορκωτών λογιστών που θα κάνουν αποτίμηση των περιουσιακών στοιχείων μείον τις υποχρεώσεις που έχει η εταιρεία προς τρίτους.
   «Σε καμία περίπτωση δεν θα είναι αυτή η τιμή», μας είπαν πρόσωπα καλά ενημερωμένα για την πορεία της εταιρείας. Σημειώνουν δε ότι με αυτή την τιμή το συνολικό ποσό των μετοχών κυμαίνεται στις 50.000 ΕΥΡΩ.
   Το ερώτημα που γεννάται βέβαια είναι που θα εξασφαλίσει χρήματα η Δημοτική Αρχή για την εξαγορά. Και αυτό γιατί πρέπει το ποσό να το έχει προβλέψει στον φετινό προϋπολογισμό του 2010, ώστε να μη μείνει μόνο μια προεκλογική υπόσχεση.
   Επίκειται εξάλλου και το ζήτημα της τύχης των δημοτικών εταιρειών, λόγω σχεδίου «Καλλικράτη» που όπως και στους Δήμους προβλέπει γενναίες συνενώσεις.
   Αυτό που μας τόνισε πάντως επανειλημμένα ο Πρόεδρος κ. Μπατίδης είναι ότι πρέπει να δούμε και το κοινωνικό πρόσωπο της ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΙΚΗΣ. «Είναι πολύ σημαντικό και πρέπει να τονιστεί. Δίνουμε ενισχύσεις στα σωματεία και στους συλλόγους του Δήμου, ενώ είναι η μόνη εταιρεία με τόσο μεγάλο αριθμό εργαζομένων- ατόμων με αναπηρία», μας λέει.
   Καμία αντίρρηση, μήπως όμως πρέπει να ενημερωθούν και οι σύμβουλοι του κύριου μετόχου, δηλαδή οι δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Ομηρούπολης;
  
του Θοδωρή Πυλιώτη,
ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΚαταγγελία ν.σ. Γ.Μισετζή για οδικό δίκτυο στο Κοντυλόπος
Επόμενο άρθροΔημοτικός Μετασχηματισμός από τη Νέα Αντίληψη