Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος Ερώτηση Κ. Μουσουρούλη για διαδικασία έγκρισης των αναθεωρήσεων του ΕΣΠΑ

Ερώτηση Κ. Μουσουρούλη για διαδικασία έγκρισης των αναθεωρήσεων του ΕΣΠΑ

10

  Το χρόνο στο οποίο θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία έγκρισης των αναθεωρήσεων του ΕΣΠΑ από τις οικείες Επιτροπές Παρακολούθησης και παράλληλα η έγκριση από την Ε.Ε. ζητά να μάθει, μεταξύ πολλών άλλων, ο βουλευτής της ΝΔ Κωστής Μουσουρούλης.
     Στην ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων, που έγινε την Τετάρτη, σχετικά με την πορεία του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (ΕΣΠΑ) 2007-2013 ο κ. Μουσουρούλης σημειώνει ότι το Υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας, με την πρόθεσή του να προχωρήσει σε «στοχευμένη αναθεώρηση του ΕΣΠΑ και ενίσχυση της περιφερειακής του διάστασης», καθώς και σε τροποποίηση του θεσμικού πλαισίου εφαρμογής του, πρακτικά θέτει υπό αίρεση το, ήδη εγκεκριμένο, από την Ε.Ε., Σύστημα Διαχείρισης και Ελέγχου, τη στρατηγική και τις χρηματορροές του ΕΣΠΑ, σε μια εποχή, που οι διαθέσιμοι Κοινοτικοί πόροι θα έπρεπε να εισρέουν στην ελληνική οικονομία, με τους ταχύτερους ρυθμούς.
     Επισημαίνει επίσης ότι η έλλειψη κατευθύνσεων για τις νέες στοχεύσεις από τη Γενική Γραμματεία Επενδύσεων και Ανάπτυξης και η ασάφεια που επικρατεί, εδώ και μήνες, έχουν οδηγήσει τις Ειδικές Υπηρεσίες Διαχείρισης Υπουργείων και Περιφερειών, σε καθεστώς ημι-αδράνειας.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΔήμαρχοι Γρηγορείτε!- – κινδυνεύουμε να πληρώνουμε τα σκουπίδια- χρυσάφι!
Επόμενο άρθροΕκδήλωση στο ΟΜΗΡΕΙΟ με θέμα: Ομαλή μετάβαση των μαθητών από το Δημοτικό Σχολείο στο Γυμνάσιο