Αρχική Νέα Τοπικά Επιχειρησιακή επάρκεια για την Περιφέρεια Β. Αιγαίου

Επιχειρησιακή επάρκεια για την Περιφέρεια Β. Αιγαίου

8

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


 


Με απόφαση που υπέγραψε η Γενική Γραμματέας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου κ. Σοφία Θεολογίτου, εγκρίθηκε η πιστοποίηση διαχειριστικής επάρκειας τύπου Α΄ για τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου. Η πιστοποίηση της διαχειριστικής επάρκειας ενός φορέα είναι προαπαιτούμενο για την υλοποίηση έργων του ΕΣΠΑ.


Με την ενέργεια αυτή η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου θα έχει την δυνατότητα να υποστηρίξει τους φορείς υλοποίησης που δεν έχουν διαχειριστική επάρκεια, όπως οι Δήμοι για την υλοποίηση των έργων τους στο ΕΣΠΑ.


Μετά την εξέλιξη αυτή, η Γενική Γραμματέας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου κ. Σοφία Θεολογίτου, δήλωσε ότι: «Μπαίνει τέλος στον αποκλεισμό των δήμων του Βορείου Αιγαίου από το ΕΣΠΑ, με τις πρωτοβουλίες που ανέλαβε η Κυβέρνηση. Εντοπίζοντας αυτό το πρόβλημα την πρώτη στιγμή που ανέλαβα τα καθήκοντά μου, κινηθήκαμε προς εξεύρεση λύσης και με μεγάλη μας ικανοποίηση έγινε το πρώτο και καθοριστικό βήμα». Με τον τρόπο αυτό και με προγραμματικές συμβάσεις μεταξύ Περιφέρειας και κάθε ενδιαφερόμενου Δήμου, θα υλοποιεί η Περιφέρεια τα έργα των φορέων και έτσι μπαίνει τέλος στον αποκλεισμό των Δήμων του Βορείου Αιγαίου.


Εντωμεταξύ, η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου θα συνεχίσει την προσπάθεια υποστήριξης των Δήμων προσλαμβάνοντας τεχνικούς συμβούλους για την υποστήριξη των ΤΥΔΚ, ΔΕΕ και ΔΕΚΕ, ενώ ήδη έχει ζητήσει την συνδρομή της ομάδας κρούσης της Μονάδας Οργάνωσης Διαχείρισης, για την υποστήριξη στην ωρίμανση των έργων.


 

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΔήμαρχοι Γρηγορείτε!- – κινδυνεύουμε να πληρώνουμε τα σκουπίδια- χρυσάφι!
Επόμενο άρθροΕκδήλωση στο ΟΜΗΡΕΙΟ με θέμα: Ομαλή μετάβαση των μαθητών από το Δημοτικό Σχολείο στο Γυμνάσιο