Αρχική Νέα Τοπικά Υπόβαθρο Νέας Αντίληψης: Παρουσίαση θέσεων διαλόγου

Υπόβαθρο Νέας Αντίληψης: Παρουσίαση θέσεων διαλόγου

11

 

Την αυλαία του πολιτικού διαλόγου, ενόψει των επερχόμενων δημοτικών εκλογών, άνοιξε η παράταξη της Νέας Αντίληψης με την παρουσίαση των θέσεών της.
   Ο Γιάννης Χαλλιορής κατά τη διάρκεια της παρουσίασης σε ένα στενό πυρήνα στελεχών και φίλων της παράταξης, στο ΟΜΗΡΕΙΟ Πνευματικό Κέντρο, τόνισε ότι δεν πρόκειται για μια παρουσίαση του προεκλογικού προγράμματος της παράταξης, αλλά «παρουσιάζεται το υπόβαθρο πάνω στο οποίο θα στηρίξει την ανάταση τού Δήμου Χίου».
   «Για μας ο Δήμος είναι το σχολείο που διαμορφώνει τη συλλογική συνείδηση», σημείωσε ο κ. Χαλλιορής και συνέχισε:
    «Ένα πεδίο γόνιμο στο οποίο είμαστε αναγκασμένοι να συνθέσουμε με σεβασμό απέναντι στον πολίτη, στην ιστορία του τόπου και στο περιβάλλον να οργανώσουμε το κοινό μας βίο. Για τη Νέα Αντίληψη ο Δήμος δεν είναι ούτε η καρέκλα, ούτε η εξουσία, ούτε πολύ περισσότερο η ευκαιρία για πλουτισμό ή η αγωνία να βρούμε μια ακόμα έμμισθη θέση».
   Δεν μπορεί οι ίδιοι οι άνθρωποι που έφεραν τη ν ανυποληψία, την αυθαιρεσία, τη διαφθορά, την παρανομία, την κατασπατάληση των δημοσίων πόρων να θεραπεύσουν οι ίδιοι τις παθογένειες του συστήματος που δημιούργησαν», πρόσθεσε.
   «Στοχεύουμε σε ένα Δήμο που θα στηρίζεται στη συμμετοχή των πολιτών, θα δίνει ευκαιρίες στους νέους ανθρώπους και που θα λειτουργεί με διαφάνεια κάτω από διαρκή έλεγχο και λογοδοσία και θα συμβάλει στη διαμόρφωση ενός τοπικού συμφώνου προόδου και ανάπτυξης», συνέχισε.
   Αναφέροντας ότι στόχος είναι το νοικοκύρεμα και το συμμάζεμα με λιγότερα νομικά πρόσωπα και καλύτερες υπηρεσίες, προχώρησε σε πιο αναλυτική παρουσίαση των σκέψεων και προτάσεων που καταθέτει η παράταξη για συζήτηση.
   «Επιδιώκουμε να συζητήσουμε με τους βουλευτές, με δημόσια πρόσωπα, με  δημοτικές παρατάξεις, αλλά και με τα κόμματα», είπε εξάλλου ο Γ. Χαλλιορής και αναφέροντας ότι θα επιδιώξουν ευρύτερες συνεργασίες και συγκλήσεις.
  
  
   3+1 άξονες
    «Θα εξηγήσουμε – για παράδειγμα – γιατί είναι απαραίτητη η δημιουργία ενός Δημοτικού Κέντρου Ιστορίας και Τεκμηρίωσης και πώς αυτό θα συμβάλλει στη διαμόρφωση και προβολή της νέας ταυτότητας της Χίου», συνέχισε κατά την παρουσίαση των σημείων που θα τεθούν σε διάλογο.
    Σημείωσε επίσης ότι η διοικητική δομή του ΝΕΟΥ ΔΗΜΟΥ θα είναι με τρεις αντιδημάρχους, τη συγχώνευση των νομικών προσώπων του Δήμου, με ένα οργανισμό στον τομέα της κοινωνικής πολιτικής, και έναν στο χώρο του πολιτισμού, το ΟΜΗΡΕΙΟ Πνευματικό Κέντρο.
    «Θα συζητηθεί η μορφή του ΕΥ-ΔΗΜΟΥ, εκείνης της υπηρεσίας που στόχο θα έχει την ευταξία της πόλης, των κοινόχρηστων χώρων, την αποκατάσταση των φθορών, σε δρόμους πεζοδρόμια, δημόσια έργα, παιδικές χαρές, σε συνεργασία με τη Δημοτική Αστυνομία», πρόσθεσε ακόμα ο κ. Χαλλιορής και τονίζοντας ότι στόχος θα είναι «το νοικοκύρεμα και το συμμάζεμα».
   

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΗΜΕΡΑ ΣΚΕΨΗΣ από τους Προσκόπους του Βροντάδου
Επόμενο άρθροΑπεργούν και οι δημοσιογράφοι, Τετάρτη 24/2