Αρχική Νέα Τοπικά Απεργία 24/2: Ηχηρό «παρών» ζητούν τα συνδικάτα

Απεργία 24/2: Ηχηρό «παρών» ζητούν τα συνδικάτα

11

 Έκκληση για δυναμική συμμετοχή στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ έκαναν τα εμπλεκόμενα συνδικάτα μέσω σχετικής συνέντευξης τύπου που πραγματοποίησαν χθες το πρωί  στο Εργατικό κέντρο Χίου. Οι εκπρόσωποι των σωματείων παρέθεσαν τα επιχειρήματα εκείνα που πρέπει οδηγήσουν τους θιγόμενους εργαζόμενους στους δρόμους, με σκοπό να διεκδικήσουν τα δικαιώματα τους.
Συγκεκριμένα, για «υποταγή της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ στις επιταγές των Βρυξελλών» έκανε λόγο ο πρόεδρος του Εργατικού κέντρου Αντ. Παπαντωνάκης «η οποία δεν αφήνει κανένα περιθώριο στη διασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων».
Χαρακτηρίζοντας τους εργαζόμενους «αδικημένους», ο κ. Σταύρος Καραβασίλης, εκπρόσωπος της ΠΑΣΚΕ, δικαιολόγησε τον παραπάνω χαρακτηρισμό λέγοντας ότι «το ήδη υπάρχον ελάχιστο εισόδημά μας τείνει να εξαφανιστεί με τις πρακτικές που ακολουθούνται τον τελευταίο καιρό. Αυτό πρέπει να αλλάξει».
Στο ίδιο μήκος κύματος, ο κ. Μανώλης Στάθης, μέλος της Αριστερής παρέμβασης ανέφερε ότι εάν δεν απεργήσουμε σημαίνει ότι συμφωνούμε με τις περικοπές και τα άλλα μέτρα που προσπαθεί η κυβέρνηση να εφαρμόσει», τόνισε.
Κοινός τόπος, τέλος, όλων των παρόντων συνδικαλιστών ήταν η αναφορά στην ανάγκη συμμετοχής του κόσμου στην πρωινή συγκέντρωση της Τετάρτης που θα πραγματοποιηθεί στις 10 το πρωί στον χώρο του εργατικού Κέντρου.


της Αννα Πιτροπάκη,
ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ, 23/2/2010

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΠινγκπονγκνιστικά Νέα: Κυρίαρχη Δύναμη η Χίος στη νησιωτική Ελλάδα
Επόμενο άρθροΜέχρι 25/2 αιτήσεις από πλημμυροπαθείς