Αρχική Νέα Τοπικά Πλημμυρισμένα σχολικά υπόγεια 1ο-3ο Λύκεια: Ανάγκη παρέμβασης στο ρέμα της Σκύλλας

Πλημμυρισμένα σχολικά υπόγεια 1ο-3ο Λύκεια: Ανάγκη παρέμβασης στο ρέμα της Σκύλλας

6

 

Με μια επιπλέον αντλία από τη ΔΕΥΑΧ, αντιμετωπίστηκε το πρόβλημα με τα πλημμυρισμένα υπόγεια στο σχολικό συγκρότημα των 1ου και 3ου Ενιαίων Λυκείων.


Μετά τις έντονες βροχοπτώσεις του Φεβρουαρίου το υπόγειο γέμισε νερά, όπως είχε επισημάνει σε ρεπορτάζ της η ΑΛΗΘΕΙΑ-TV, σε ύψος μέχρι και 15 εκατοστών εγκυμονώντας κινδύνους λόγω της ύπαρξης και ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων στους συγκεκριμένους χώρους.


Σε επικοινωνία που είχαμε με τον αντιδήμαρχο Παιδείας Δήμου Χίου Σιδερή Αμέντα , μας ανέφερε ότι το πρόβλημα αντιμετωπίστηκε προσωρινά με την τοποθέτηση και άλλης αντλίας πλην αυτών που υπάρχουν και τη μεταφορά του νερού σε πηγάδι της ΔΕΥΑΧ.


«Τα υπόγεια του σχολείου πάντα αντιμετώπιζαν πρόβλημα αφού όταν κτίστηκε το σχολείο (σημ. στη δεκαετία του ’80) δεν ήταν υποχρεωτικές οι υδρογεωλογικές μελέτες και το κτήριο έγινε πάνω από ρέμα της Σκύλλας.


Η τελική λύση θα δοθεί μόνο όταν γίνουν αποστραγγιστικά έργα στην ευρύτερη περιοχή του Χριστού Βαρβασίου.


Στον κ. Αμέντα μεταφέραμε την πληροφορία ότι και στα υπόγεια της νέας πτέρυγας των 3ου-8ου Δημοτικών Σχολείων παρουσιάζεται ανάλογο πρόβλημα. Όπως μας είπε δεν του έχει γίνει κάποια ενημέρωση, αλλά θα το εξετάσει.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΠινγκπονγκνιστικά Νέα: Κυρίαρχη Δύναμη η Χίος στη νησιωτική Ελλάδα
Επόμενο άρθροΜέχρι 25/2 αιτήσεις από πλημμυροπαθείς