Αρχική Πολιτισμός Πϊνακας- αντίγραφο Σφαγή της Χίου: τοποθετήθηκε στο Βυζαντινό Μουσείο

Πϊνακας- αντίγραφο Σφαγή της Χίου: τοποθετήθηκε στο Βυζαντινό Μουσείο

9

 

Μετά από ενέργειες της Ν.Α. Χίου και σε συνεργασία με την Γ’ Ε.Β.Α., εξειδικευμένο συνεργείο συντηρητών βρέθηκε στο νησί μας για τη μεταφορά του αντιγράφου του πίνακα του Ε. Delactoix «Η σφαγή της Χίου» στο Βυζαντινό Μουσείο Χίου (Μετζιτιέ Τζαμί).

Η Ν.Α. Χίου ανέλαβε το κόστος μεταφοράς και φιλοξενίας των συντηρητών προκειμένου να δοθεί λύση το συντομότερο δυνατό στο ζήτημα που απασχόλησε όλη τη χιακή κοινωνία. Εδώ και μερικές ημέρες, το αντίγραφο της «Σφαγής της Χίου» εκτίθεται πλέον στο Βυζαντινό Μουσείο και θα είναι επισκέψιμο πολύ σύντομα.


Με την ευκαιρία της τοποθέτησης του αντιγράφου της «Σφαγής της Χίου», ο Νομάρχης Χίου κ. Πολύδωρος Λαμπρινούδης, συνοδευόμενος από την αντινομάρχη κ. Λύκου και τον νομαρχιακό σύμβουλο κ. Φαρατζή επισκέφθηκε το Βυζαντινό Μουσείο Χίου. Ο Νομάρχης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επιτυχημένη μεταφορά του πίνακα. Σύμφωνα με τους συντηρητές, η μεταφορά ήταν απόλυτα επιτυχημένη χωρίς μεγάλη επιβάρυνση για το έργο. Επίσης, η τοποθέτησή του πίνακα στο χώρο του Βυζαντινού Μουσείου θα αποτελέσει πόλο έλξης των επισκεπτών, οι οποίοι θα μπορούν να θαυμάσουν την έκθεση παλαιοχριστιανικών και βυζαντινών ευρημάτων στον ανακαινισμένο χώρο του Μουσείου.
           
Από το Γραφείο Τύπου και Ειδικών Συμβούλων της Ν.Α. Χίου


 

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΔεντροφύτευση στην Αγ. Παρασκευή Καρυών, 28/2
Επόμενο άρθροΕκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας: αφιέρωμα στην Ομάδα Καλλιτέχνες σε Δράση