Αρχική Green Life Διαδρομές Guest Inn Αγροτουρισμός: Διακοπές στα Αγροκτήματα του Ιονίου

Guest Inn Αγροτουρισμός: Διακοπές στα Αγροκτήματα του Ιονίου

28

 Κέρκυρα και Ζάκυνθος. Δυο από τα ωραιότερα νησιά της δυτικής Ελλάδας, διάσημα για τις παραλίες, τα τυρκουάζ νερά, τα ανεπτυγμένα τουριστικά θέρετρα, την κοσμοπολίτικη ζωή.


Πίσω όμως από την εικόνα της έντονης τουριστικής ανάπτυξης κρύβονται πλούσια σε εικόνες και δραστηριότητες μικρά χωριά που αναδεικνύουν την αυθεντική ομορφιά του νησιώτικου τοπίου. Αυτές τις διαφορετικές εικόνες μπορείτε να ανακαλύψετε επιλέγοντας για τις διακοπές σας βιολογικά αγροκτήματα, μέλη του δικτύου Guest Inn,  που υποστηρίζουν με συνέπεια την ιδέα του αγροτουρισμού.


Στην Κέρκυρα, τα δυο αγροκτήματα “Ρόγγια”, “Little Farmhouse”, βρίσκονται στο βόρειο τμήμα του νησιού. Απλά αγροτόσπιτα απλωμένα στο ήρεμο τοπίο των ελαιώνων που κυριαρχούν στην ενδοχώρα. Εδώ θα μάθετε λεπτομέρειες για την παραγωγή βιολογικού ελαιόλαδου, θα γευθείτε φρέσκα λαχανικά από το περιβόλι και θα γνωριστείτε με τα ζώα που αποτελούν μέλη των οικογενειών των αγροκτημάτων. Θα περιπλανηθείτε στις γύρω περιοχές περπατώντας σε επιλεγμένα μονοπάτια, θα κάνετε βόλτες με άλογα ή με ποδήλατα.


Στη Ζάκυνθο, τα τρία αγροκτήματα “Λιθιές”, “Κτήμα Λογοθέτη”, “Θεριανός” βρίσκονται στο νότιο τμήμα του νησιού το οποίο είναι ιδανικό ορμητήριο για εξερευνήσεις σε παραλίες, χωριά και αγροτικά τοπία. Τα μεγάλα κτήματα που τα περιβάλλουν δίνουν τη δυνατότητα για πολλές αγροτικές δραστηριότητες, από την συγκομιδή φρούτων και λαχανικών μέχρι τον τρύγο των αμπελιών. Λάδι, κρασί, μέλι και τυρί είναι μερικά από τα προϊόντα τοπικής παραγωγής που μπορείτε να γευθείτε αλλά και να αγοράσετε.

 

www.guestinn.com – Τηλ.: 210 9607100 –  email: info@guestin.com

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΚ. Μουσουρούλης: σχετικά με το υπό κατάθεση νομοσχέδιο «Ίδρυση Πράσινου Ταμείου».
Επόμενο άρθροFOCUS STUDIO: Έμπνευση και Τεχνολογία για τον Ήχο και την Εικόνα!