Αρχική Απόψεις Συνεντεύξεις FOCUS STUDIO: Έμπνευση και Τεχνολογία για τον Ήχο και την Εικόνα!

FOCUS STUDIO: Έμπνευση και Τεχνολογία για τον Ήχο και την Εικόνα!

278

     Του Στέλιου Λαδά
    ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: ηλεκτρονικό περιοδικό Output.gr
   

     FOCUS STUDIO
    Έμπνευση και Τεχνολογία για τον Ήχο και την Εικόνα!
   
    Όταν ενώνουν τις δυνάμεις τους δύο έξυπνοι-δημιουργικοί άνθρωποι με γνώση και μεράκι για τον Επαγγελματικό Ήχο, την Εικόνα και τις Τέχνες, είναι βέβαιο ότι θα προκύψει κάτι πολύ καλό. Όταν αυτή η συνένωση δυνάμεων υποστηρίζεται και από την σύγχρονη τεχνολογία, τότε η δημιουργία ενός Studio στην νήσο Χίο για τον Ήχο και την Εικόνα μπορεί να οδηγήσει μόνον στην επιτυχία!
   
    Το FOCUS STUDIO είναι ένα Studio επεξεργασίας Ήχου και Εικόνας που εδρεύει στην όμορφη Χίο μας.
   
    Πως δημιουργήθηκε το FOCUS STUDIO
    Το FOCUS STUDIO ιδρύθηκε το 1993 από δύο ταλαντούχους και ιδιαιτέρως προικισμένους ανθρώπους, τους κ.κ. Ανδρέα Απέσσο και Γιώργο Παυλιδάκη. Βεβαίως είχε προηγηθεί μία «δοκιμαστική περίοδος» συνεργασίας δύο χρόνων . Το διάστημα αυτό ο κ. Απέσσος εργάζονταν ως ελεύθερος επαγγελματίας Video λήψεων και ήταν ιδιοκτήτης τοπικής εφημερίδας, ενώ ο κ. Παυλιδάκης εργάζονταν ως ηθοποιός και Διευθυντής Παραγωγής στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Β. Αιγαίου. Το 1993 ιδρύουν στην οδό Χρήστου ένα Studio ψηφιακής επεξεργασίας εικόνας με συστήματα Non Linear Editing. Στη συνέχεια το FOCUS STUDIO εξελίσσεται και σε Studio ηχογραφήσεων-επεξεργασίας (πάντα με ψηφιακά μέσα) ήχου. Παράλληλα, η εταιρεία δραστηριοποιείται και στον τομέα οργάνωσης και τεχνικής υποστήριξης παραγωγών που αφορούν το θέαμα (συναυλίες, θεατρικές-χορευτικές παραστάσεις, video παραγωγές, ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους. Το FOCUS STUDIO είχε αναλάβει την οργάνωση παραγωγής και την τεχνική υποστήριξη (στην ταινία του Δήμου Αβδελιώδη ¨Η Εαρινή Σύναξη των Αγροφυλάκων”). Το 2000 η εταιρεία εισέρχεται στο χώρο του εμπορίου (συστήματα πληροφορικής, ήχου, εικόνας και μουσικά όργανα. Το 2003 μεταφέρει τον εμπορικό τομέα στην οδό Λιβανού 24 στην πόλη της Χίου, με την δημιουργία ενός καταστήματος 120τ.μ., με την επωνυμία FOCUS STORE. Το 2006 ιδρύεται η εταιρεία FOCUS STUDIO Pro και εντάσσεται στο πρόγραμμα νεανικής επιχειρηματικότητας με την εταιρική συμμετοχή δυο νέων ανθρώπων, εργαζόμενων μέχρι τότε στο FOCUS, των κ.κ. Μιχάλη Βαρκάρη και Βασίλη Βασιλάκη, με σκοπό την ανακατασκευή και τεχνολογική εξέλιξη του Studio ηχογραφήσεων. Σήμερα το FOCUS STUDIO συνεργάζεται στενά και υποστηρίζει στον οπτικοακουστικό τομέα τις εταιρείες Aegean Echo και Chios Echo, συστήματα ηχητικής ξενάγησης, τουρισμός και επικοινωνία.
    
    Η πλούσια δραστηριότητα των δύο ιδρυτών του Studio, πολύ γρήγορα έφερε κοντά τους Πολιτιστικούς Φορείς αλλά και τους Ιδιώτες του νησιού που ασχολούνται με τις τέχνες. Βεβαίως, υπήρξαν και συνεργασίες με Τ/Σ των Αθηνών, αλλά και με συγκροτήματα και καλλιτέχνες από άλλες πόλεις της Ελλάδος.
    
    Οι Υπηρεσίες του FOCUS STUDIO
    Ο εξοπλισμός που διαθέτει το Studio μπορεί να καλύψει μία ευρεία γκάμα απαιτήσεων διαφόρων εφαρμογών. Tο FOCUS STUDIO προσφέρει Ψηφιακή επεξεργασία ήχου και εικόνας, Ηχογραφήσεις, Παραγωγή CD, Παραγωγή
Video spot και Video clip, Παραγωγή DVD, ενώ οι εγκαταστάσεις του προσφέρονται και για πρόβες.
       Συνάμα, το STUDIO FOCUS προσφέρει υπηρεσίες management σε 4 συγκροτήματα: “ΤΡΙΟ ΡΕΜΠΕΤΙΚΟ’’ με λαϊκό και ρεμπέτικο ρεπερτόριο, “ΒLACK MAMBA’’ με Rock Progressive ρεπερτόριο, “Latin Group’’ με Latin ρεπερτόριο και “NAIL IN ORDER’’ με Hard Rock  Heavy  ρεπερτόριο. Οι “ΒLACK MAMBA” ηχογραφούν τώρα στο FOCUS την πρώτη δισκογραφική δουλειά τους με τίτλο “THERAPILUTION”. Το συγκρότημα αποτελείται από τους: Αλέξανδρο Καλησπέρη (Κιθάρα), Παναγιώτη Λαζαράκο (Σαξόφωνα), Ιγνάτιο Σταματονικολό (Μπάσο) και Κώστα Αγγελάρα (drums).
   
    Απόψεις και εξοπλισμός
    Ο κ. Απέσσος δηλώνει στο OUTPUT: “Eχουμε παντρέψει την αναλογική με την ψηφιακή τεχνολογία με έναν κλασσικό τρόπο, αλλά ευρέως αποδεκτό για την ποιότητα. Η εγγραφή γίνεται σε υπολογιστή (16 κανάλια 96ΚHz 24 ή 32-Bit floating point). Οι προ ενισχυτές μας είναι αναλογικοί-λαμπάτοι. Τούτο το στοιχείο αποδίδει μία ιδιαίτερη χροιά στον ήχο με αρκετό headroom, με ποιότητα, ακρίβεια και γλυκιά αίσθηση φυσικότητας”. Ο κ. Παυλιδάκης δηλώνει: “Τα μικρόφωνα από κλασσικά μεγάλα και μικρά διαφράγματα, καθώς και κάποια μικρόφωνα τεχνολογίας ribbon είναι στη διάθεση του ηχολήπτη. 48 κανάλια στον controller για το γρήγορο και ακριβείας χειρισμό του PC, αναλογικές σπάνιες και κλασικές φέτες είναι έτοιμες να προσφέρουν πλούσιες αρμονικές, ακριβέστατο EQ, reverb και άλλα effects.”
    Ο κ. Απέσσος συνεχίζει : “Οι 2 καμπίνες μας καθιστούν περισσότερο ευέλικτους κατά την λήψη-εγγραφή διαφόρων συνθέσεων και μας προσφέρουν από 1 στεγνό δωμάτιο και μία ευχάριστη χροιά χώρου με προσωπικότητα, χωρίς να επιβάλλεται η παρουσία του χώρου αυτού μόνον οπτικά. Αρκετές γραμμές ακουστικών σε κάθε room για talk back, αλλά και η οπτική επαφή με το control κάνουν τη συνεργασία με τον ηχολήπτη εύκολη, φιλική και ευχάριστη.
    Τα πειράματα και οι συνδυασμοί γίνονται στην κάρτα. Το ταξίδι είναι στους ανθρώπους μας.”
    Βεβαίως είναι γνωστή η φιλοξενία και η ονειρεμένη φύση που χαρακτηρίζει τη Χίο. Συνιστούμε σε συγκροτήματα και καλλιτέχνες να δοκιμάσουν τις υπηρεσίες του FOCUS STUDIO και συνάμα να ζήσουν την γοητεία του νησιού. Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να δημιουργείς σε έναν καλαίσθητο-άρτια εξοπλισμένο χώρο και όταν θέλεις να ξεκουραστείς-χαλαρώσεις, να κάνεις ευχάριστα breaks κοντά σε κάποια παραλία, ή στα παραδοσιακά  χωριά του νησιού. Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο μετά από μία κουραστική μέρα στο Studio, να γευτεί τα όμορφα τοπία, αλλά και την κουζίνα της Χίου.
    Ο κ. Παυλιδάκης μας λέει: “Το FOCUS STUDIO μπορεί πολύ εύκολα να φροντίσει για την ευχάριστη διαμονή των συντελεστών μίας δισκογραφικής ή/και video παραγωγής. Προσκαλούμε όλους τους δημιουργούς να επισκεφτούν το όμορφο νησί μας και να γευτούν τις υπηρεσίες του τόπου μας σε συνδυασμό με την άρτια υλοποίηση του εκάστοτε project τους στο FOCUS STUDIO. Η Χίος είναι πανέμορφη όλες τις εποχές του χρόνου. Επισκεφθείτε τον ιστότοπο http://www.chios-echo.gr ώστε να πάρετε μία πλήρη γεύση!”
    Δίδουμε τα συγχαρητήρια μας στους Ιδιοκτήτες του FOCUS STUDIO διότι με την δραστηριότητά τους αποδεικνύουν στην πράξη ότι «Ελλάδα δεν είναι μόνον η Αθήνα» και ότι σημαντικές επενδύσεις μπορούν να βοηθήσουν στην ανάπτυξη της υπαίθρου μας, προάγοντας ταυτόχρονα και τον Πολιτισμό.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΠαραίτηση Πρύτανη Πανεπιστημίου Αιγαίου κ. Τρούμπη
Επόμενο άρθροΤο νέο φωτογραφικό λεύκωμα του Στρατή Βογιατζή “Εσωτερικός Κόσμος- Μαστιχοχώρια”