Αρχική Green Life Υγεία- Διατροφή Παντελής Κάργατζης: για την επιλογή γυναικολόγου- μαιευτήρα στο Σκυλίτσειο νοσοκομείο

Παντελής Κάργατζης: για την επιλογή γυναικολόγου- μαιευτήρα στο Σκυλίτσειο νοσοκομείο

905

Την ακόλουθη επιστολή στα ΜΜΕ έστειλε ο Μαιευτήρας – Γυναικολόγος Π. Καργατζής σχετικά με τις κρίσεις στις δύο κενές θέσεις της Μαιευτικής- Γυναικολογικής Κλινικής του Νομαρχιακού Νοσοκομείου Χίου:

«Χθες, 1/3/2010, έπεσε η «αυλαία» των «στημένων» Συμβουλίων Κρίσεων δύο θέσεων Επιμελητού Β’ Μαιευτικής – Γυναικολογίας του Νοσοκομείου μας από το Διοικητή Ιωάννη Ξενάκη.
Ο διπλός στόχος επετεύχθη στο ακέραιο. Ο Παντελής Κάργατζης κρίθηκε ανάξιος για το Νοσοκομείο (πρώτος σε αξιολόγηση στους τρεις από τους τέσσερις εισηγητές για τις δύο θέσεις) και ο «αρεστός» συνάδελφος… (αντίστοιχα τελευταίος και έβδομος σε αξιολόγηση από τους ίδιους εισηγητές για τις ίδιες θέσεις) κατέλαβε, με τη ΔΙΠΛΗ ΨΗΦΟ του ΔΙΟΙΚΗΤΗ, την πρώτη θέση στην πρώτη κρίση.
Την επόμενη θέση στη δεύτερη κρίση καταλαμβάνει άλλος συνάδελφος εκτός Χίου.
Δυστυχώς, το κατά τα άλλα Δημόσιο Νοσοκομείο φαίνεται ότι «λειτούργησε» στις συγκεκριμένες κρίσεις σαν «μαγαζάκι γωνία» ορισμένων.
Και αυτό διότι δεν μπορούν να εξηγηθούν διαφορετικά οι μεθοδευμένες και μη νομιμοποιούμενες ενέργειες του Διοικητή Νοσοκομείου, αλλά ΔΥΣΤΥΧΩΣ και ορισμένων ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ιατρών του Νοσοκομείου, που είχαν μοναδικό τους σκοπό την προώθηση με κάθε τρόπο του «αρεστού» τους συναδέλφου …, με τον παράλληλο αποκλεισμό μου από την κατάληψη οποιασδήποτε θέσης στια παραπάνω κρίσεις.
Δυστυχώς για το Διοικητή του Νοσοκομείου αλλά και για ορισμένους άλλους η υπακοή προς την αρμόδια αρχή είναι έννοιες που θυσιάζονται στο «βωμό» των αυτοσκοπών, των αυτοεξυπηρετήσεων και κυρίως των υποκρυπτόμενων συμφερόντων.
Θέλω να πιστεύω ότι οι απαράδεκτες αυτές μεθοδεύσεις που ακολουθήθηκαν, κατά κύριο λόγο από τον Ιωάννη Ξενάκη κατά τη διαδικασία των Συμβουλίων Κρίσεων για τις δύο θέσεις των Επιμελητών Β’ Μαιευτικής – Γυναικολογίας, θα εκπέσουν άμεσα και ότι οι αρμόδιες προϊστάμενες αρχές θα αποδώσουν άμεσα, μέσα από αξιοκρατικές διαδικασίες, την κατάληψη των συγκεκριμένων θέσεων στους καθ’ όλα νόμιμα αξιολογούμενους στις πρώτες θέσεις Μαιευτήρες – Γυναικολόγους.
Αγαπητοί φίλοι και φίλες, ενώ έπεσε η «αυλαία» του παραλόγου και του αδίκου χθες, από σήμερα ανοίγει το κεφάλαιο της διεκδίκησης του Δικαίου και Αληθούς.
Δυστυχώς πρέπει να διεκδικούμε, ακόμη και σήμερα, το αυτονόητο για άλλους λαούς, τη δικαιοσύνη.
Αυτό οφείλω να πράξω και θα διεκδικήσω την απόδοσή της με κάθε ένδικο και μη μέσο».
Φιλικά
ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΚΑΡΓΑΤΖΗΣ
Μαιευτήρας – Γυναικολόγος

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΠαραίτηση Πρύτανη Πανεπιστημίου Αιγαίου κ. Τρούμπη
Επόμενο άρθροΤο νέο φωτογραφικό λεύκωμα του Στρατή Βογιατζή “Εσωτερικός Κόσμος- Μαστιχοχώρια”