Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος Βουλευτές της ΝΔ, 3 έως 5 Μαρτίου, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Βουλευτές της ΝΔ, 3 έως 5 Μαρτίου, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

6

 Τρίτη, 2.3.2010


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Ο Βουλευτής Ν. Χίου, Κ Μουσουρούλης και οι Βουλευτές της Ν.Δ. κ.κ. Λ. Αυγενάκης, Ι. Βρούτσης, Ν. Δένδιας, Μ. Ιατρίδη, Σ. Κεδίκογλου, Ο. Κεφαλογιάννη, Χ. Μαρκογιαννάκης και Ι. Πλακιωτάκης, θα επισκεφθούν, από 3 έως 5 Μαρτίου, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες, για προγραμματισμένες συναντήσεις εργασίας με συναδέλφους τους Ευρωβουλευτές από νησιωτικές περιοχές και εκπροσώπους άλλων Κοινοτικών θεσμικών οργάνων.


Η αποστολή οργανώθηκε από την κα Μαριέττα Γιαννάκου, Επικεφαλής της Ομάδας των Ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, σε συνέχεια πρότασης του Βουλευτή Ν. Χίου, για τη διαμόρφωση πλαισίου συνεργασίας Βουλευτών και Ευρωβουλευτών από νησιωτικές περιοχές. Στόχος της πρωτοβουλίας του Κ. Μουσουρούλη είναι ο καλύτερος δυνατός συντονισμός για την ανάδειξη και διασφάλιση αποτελεσματικότερης αντιμετώπισης του ζητήματος της νησιωτικότητας, σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ενόψει και της επικείμενης αναθεώρησης του Κοινοτικού Προϋπολογισμού, αλλά και των πολιτικών που χρηματοδοτεί, με έμφαση στους τομείς της συνοχής, της αγροτικής ανάπτυξης και της αλιείας.


Την ομάδα των Ελλήνων Βουλευτών θα υποδεχθεί η κα Μαριέττα Γιαννάκου. Οι Βουλευτές θα συναντήσουν για ανταλλαγή απόψεων και προτάσεων τους Ευρωβουλευτές νησιωτικών περιοχών άλλων Κρατών Μελών της Ε.Ε., την Ελληνίδα Επίτροπο Θαλάσσιων Υποθέσεων και Αλιείας κυρία Μαρία Δαμανάκη,  την Πρόεδρο της Επιτροπής Περιφερειακής Ανάπτυξης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και πρώην Επίτροπο Περιφερειακής Πολιτικής κυρία Danuta Hubner, υψηλόβαθμα στελέχη της Γενικής Διεύθυνσης Περιφερειακής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κλπ.


Στην ατζέντα των συναντήσεων περιλαμβάνεται η διερεύνηση των δυνατοτήτων διαμόρφωσης κοινών στόχων και κατάλληλης στρατηγικής για την ανάδειξη των ζητημάτων του νησιωτικού χώρου και τη μεγιστοποίηση των ωφελειών για την Ελλάδα, εν όψει των διαπραγματεύσεων για τις νέες δημοσιονομικές προοπτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης 2014-2020.


Την τελευταία ημέρα των συναντήσεων (5/3), στις 10.00, θα δοθεί συνέντευξη τύπου από την κ. Μ. Γιαννάκου και την Ομάδα των Βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας που συμμετέχουν στην αποστολή.Επισυνάπτονται τα κείμενα των δυο επιστολών και το αναλυτικό πρόγραμμα.


 


Άφιξη στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών (Zaventem) και μετάβαση στο ξενοδοχείο
Άφιξη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
Ενημέρωση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο – Συνάντηση με Ευρωβουλευτές Ν.Δ.
Η παρουσία όλων είναι υποχρεωτική


Αναχώρηση από Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για  Ευρωπαϊκή Επιτροπή
Συνάντηση με Επίτροπο Θαλάσσιας Πολιτικής και Αλιείας, κυρία Μαρία Δαμανάκη (μόνο για τους κ.κ. Βουλευτές- δημοσιογράφους)
Αναχώρηση για το ξενοδοχείο
Δείπνο κυρίας Μαριέττας Γιαννάκου, Επικεφαλής της Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας στο Ε.Κ.


Συνάντηση με κα Danuta Hubner, MEP, Πρόεδρο Επιτροπής Περιφερειακής Ανάπτυξης (μόνο για τους κκ. Βουλευτές και δημοσιογράφους)
Συνάντηση με Ευρωβουλευτές Νησιωτικών Περιοχών, χωρών Ε.Ε. (μόνο για τους κκ. Βουλευτές και δημοσιογράφους)
Αναχώρηση από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή
Συνάντηση με Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή European (Economic and Social Committee – (EESC) (μόνο για τους κκ. Βουλευτές και δημοσιογράφους


Αναχώρηση από το ξενοδοχείο για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή
Συνέντευξη Τύπου στο Α.Π.Ε
Αναχώρηση από το A.Π.Ε. για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή
Συνάντηση με Γενικό Διευθυντή Περιφερειακής Πολιτικής Mr Seyler, Director (μόνο για τους κκ. Βουλευτές και δημοσιογράφους)


Συνάντηση με κ. Nicola de Michelis, Διευθυντή  Επιτρόπου Περιφερειακής Πολιτικής κ. Johannes Hahn                    
(μόνο για τους κκ. Βουλευτές και δημοσιογράφους
Αναχώρηση για το ξενοδοχείο
Αναχώρηση από το ξενοδοχείο για το αεροδρόμιο των Βρυξελλών (Zaventem)

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΠαραίτηση Πρύτανη Πανεπιστημίου Αιγαίου κ. Τρούμπη
Επόμενο άρθροΤο νέο φωτογραφικό λεύκωμα του Στρατή Βογιατζή “Εσωτερικός Κόσμος- Μαστιχοχώρια”