Αρχική Νέα Τοπικά Αγωνιστική Πρωτοβουλία Δημοτών Ομηρούπολης: καταγγελία για τα νέα μέτρα της Κυβέρνησης

Αγωνιστική Πρωτοβουλία Δημοτών Ομηρούπολης: καταγγελία για τα νέα μέτρα της Κυβέρνησης

5

 ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΔΗΜΟΤΩΝ ΟΜΗΡΟΥΠΟΛΗΣΗ Αγωνιστική Πρωτοβουλία Δημοτών Ομηρούπολης καταγγέλλει τη βαρβαρότητα της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, που επιτίθεται με αναλγησία ενάντια στο εισόδημα και στο βιοτικό επίπεδο της συντριπτικής πλειοψηφίας του εργαζόμενου λαού οδηγώντας τον στον εργασιακό μεσαίωνα, αφαιρώντας από κάθε οικογένεια πάνω από δύο μισθούς άμεσα και έμμεσα, την ώρα που αφήνει στο απυρόβλητο την ολιγαρχία του πλούτου , που είναι και η μόνη υπεύθυνη για την κρίση που βιώνει η πατρίδα μας.
Οι χρυσοκάνθαροι του κεφαλαίου μαζί με τις κυβερνήσεις του δικομματισμού είναι αυτοί που τα περασμένα χρόνια μπούκωσαν από τα κέρδη, τις μίζες, τις επιδοτήσεις , τα χαριστικά μπόνους και το τσογάρισμα του χρηματιστηρίου, όταν από την άλλη όχθη και πάλι ο λαός υπέφερε με το πρόσχημα να διατηρηθεί η επίπλαστη ανάπτυξη και να προλάβουμε τα διάφορα τρένα πότε της ευρωζώνης , πότε των Ολυμπιακών αγώνων και πότε της ανταγωνιστικότητας.
* Τα τελευταία 12 χρόνια το ΑΕΠ της χώρας αυξήθηκε κατά 60%. Αφού το δικό μας – των εργαζομένων – εισόδημα δεν αυξήθηκε καθόλου, ΠΟΥ ΠΗΓΕ ΟΛΟΣ ΑΥΤΟΣ Ο ΠΛΟΥΤΟΣ ;
* 30.000 ελληνικές οικογένειες διαθέτουν στα τμήματα private banking των τραπεζών περίπου 50 δις € ενώ άλλα 40 δις έχουν καταθέσει έλληνες πολίτες στο εξωτερικό.
* Μόνο οι εισηγμένες στο Χρηματιστήριο εταιρείες είχαν κέρδη: 11,8 δις € το 2009, 10 δις το 2008 και 11,3 δις το 2007.  Η Εθνική Τράπεζα την τελευταία πενταετία είχε κέρδη 6,3 δις €. Το 2009 η ΔΕΗ πραγματοποίησε κέρδη 1,1 δις ενώ προέβλεπε ο προϋπολογισμός της 531 εκατ. €.
* Ελληνικές επιχειρήσεις (υπολογίζονται 4.000) έχουν επενδύσει σχεδόν 20 δις € στο εξωτερικό, από τα οποία τα 16 δις στα Βαλκάνια.
* Την τετραετία 2004 – 2008  χαρίστηκαν πάνω από 9 δις € σε περίπου 50.000 επιχειρήσεις ( τα 5,1 δις από τη μείωση του συντελεστή φορολόγησης των κερδών από 35% σε 25% και 3,5 δις από τις δυο ρυθμίσεις περαίωσης ανέλεγκτων χρήσεων.)
* Υπάρχουν 10.000 υπεράκτιες (offshore) εταιρείες ελληνικών συμφερόντων που διακινούν γύρω στα 500 δις € και το δημόσιο χάνει ετησίως από φόρους 6 δις.
* Κάθε χρόνο οι καταναλωτές πληρώνουν και οι επιχειρήσεις εισπράττουν αλλά δεν αποδίδουν περί τα 6 με 6,5 δις € από ΦΠΑ.
* Η εισφοροδιαφυγή φτάνει τα 8 δις € ετησίως συν 10 δις. που χρεωστούν οι μεγαλοσχήμονες του κεφαλαίου στο ΙΚΑ
* Πάνω από 5.000 επιχειρήσεις οφείλουν 31 δις € στο δημόσιο.
* Οι έλληνες εφοπλιστές αγόρασαν το 2009 -χρονιά κρίσης- 164 μεταχειρισμένα πλοία διαθέτοντας 3,16 δις $. Αν και αποτελούν παγκόσμια δύναμη στηρίζονται σημαντικά από το ελληνικό τραπεζικό σύστημα. Η Εθνική Τράπεζα τους έχει δανείσει 3,5 δις €, η Πειραιώς 2 δις € κι ακολουθούν οι υπόλοιπες. Με τις δικές μας, τις λαϊκές αποταμιεύσεις – καταθέσεις οι τράπεζες  χρηματοδοτούν το «θαύμα» της ελληνικής ναυτιλίας.
Όλα τα παραπάνω για την ελληνική κυβέρνηση δεν έχουν καμιά σημασία. Ποιεί τη νύσσα! Υπάκουη στις δικές της αντιλαϊκές επιλογές και στις εντολές της Ευρωπαϊκής ένωσης , με το πακέτο μέτρων της τσαλαπατά τους μισθωτούς, συνταξιούχους, μικροεπαγγελματίες, αγρότες, νέους και νέες, συνθλίβει τα όνειρά τους για αξιοπρεπή ζωή ακόμα και για αξιοπρεπή θάνατο , αφού εφαρμόζει τη ρήση «Σκοτώνουν τα άλογα όταν γεράσουν»
Η Αγωνιστική πρωτοβουλία Δημοτών Ομηρούπολης, ενώνει τη φωνή της με τους χιλιάδες απεργούς της χώρας μας, με του χιλιάδες αδικημένους, με τους χειμαζόμενους δημότες μας και διατρανώνει μαζί τους:
Την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία!
Όχι άλλα βάρη στη πλάτη του λαού!
Αξιοπρεπείς μισθούς και συντάξεις στη βάση των σύγχρονων αναγκών των εργαζομένων και συνταξιούχων!
Άμεση φορολόγηση στο 45% της ολιγαρχίας του πλούτου!
ΕΜΠΡΟΣ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΜΑΖΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ

3-3-2010

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΣυντονιστικό ΣΥΡΙΖΑ Χίου: για παρουσίαση μελέτης για νέο λιμάνι
Επόμενο άρθροΚινηματογραφική Λέσχη: ΠΕΡΙ ΤΥΦΛΟΤΗΤΟΣ, 5/3