Αρχική Απόψεις Aρθρα Ομιλία του Νομάρχη Χίου Πολύδωρου Λαμπρινούδη στην εκδήλωση με θέμα: «Παρουσίαση Μελέτης...

Ομιλία του Νομάρχη Χίου Πολύδωρου Λαμπρινούδη στην εκδήλωση με θέμα: «Παρουσίαση Μελέτης και Προοπτικές Υλοποίησης του έργου: Κατασκευή Νέου Κεντρικού Λιμένα Χίου»

9

 Ομιλία του Νομάρχη Χίου Πολύδωρου Λαμπρινούδη στην εκδήλωση με θέμα: «Παρουσίαση Μελέτης και Προοπτικές Υλοποίησης του έργου: Κατασκευή Νέου Κεντρικού Λιμένα Χίου»,
 που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 3 Μαρτίου 2010 στην αίθουσα του Νομαρχιακού Συμβουλίου Χίου.


 

«Αγαπητοί φίλοι και φίλες
Σας ευχαριστώ θερμά για τη συμμετοχή σας στη σημερινή μας εκδήλωση παρουσίασης της πλήρους Μελέτης για το Νέο Κεντρικό Λιμένα της Χίου. Η παρουσία σας αποδεικνύει έμπρακτα πιστεύω το αυξημένο ενδιαφέρον της τοπικής μας κοινωνίας για ένα μεγάλο αναπτυξιακό έργο το οποίο συνδέεται άμεσα με την ευημερία και την ποιότητα ζωής στον τόπο μας.
Για χρόνια το ζητούμενο για τις αρχές αυτοδιοίκησης ήταν να έχουν «ώριμα έργα» για χρηματοδότηση, έργα πλήρως μελετημένα και έτοιμα να ενταχθούν σε προγράμματα και να απορροφήσουν πόρους. Από την άποψη αυτή, οφείλω να πω, ότι με μεθοδική δουλειά και συστηματική προσπάθεια η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χίου είναι σήμερα έτοιμη να προχωρήσει στην υλοποίηση του Νέου Κεντρικού Λιμένα της Χίου. Διαθέτουμε ολοκληρωμένη μελέτη και, το σημαντικότερο ίσως, το σύνολο των απαιτούμενων από την ελληνική και την ευρωπαϊκή νομοθεσία, αδειοδοτήσεων προκειμένου να ξεκινήσει το έργο. Αισθάνομαι την υποχρέωση να ευχαριστήσω την ομάδα των μελετητών και τις υπηρεσίες της Ν.Α. Χίου για την πολυετή προσπάθεια τους που οδήγησε στο σημερινό αποτέλεσμα. 
Φίλες και φίλοι
Η αναγκαιότητα κατασκευής του Νέου Κεντρικού Λιμένα, βασίζεται σε δυο κρίσιμες διαπιστώσεις:
1. Στη διαπίστωση, που συμμερίζεται η τοπική κοινωνία, ότι το σημερινό λιμάνι, μια υποδομή του 19ου αιώνα, έχει πλέον ελάχιστα περιθώρια βελτίωσης και δεν μπορεί να εξυπηρετήσει τις σημερινές ανάγκες. Εμβαλωματικές λύσεις δεν μπορούν να πλέον να βοηθήσουν και στην ουσία αναπαράγουν το πρόβλημα.
2. Το Νέο Κεντρικό Λιμάνι ανταποκρίνεται στο όραμα μας για την αναπτυξιακή προοπτική του τόπου μας στον 21ο Αιώνα. Μόνο με μεγάλα έργα, με σύγχρονες υποδομές, μόνο με τόλμη και προσπάθεια, μόνο με διεκδίκηση και αγώνα μπορούμε να έχουμε αποτελέσματα για τη Χίο που όλοι θέλουμε.
Δεν θέλω να καταχραστώ το χρόνο σας, και δίνω αμέσως το λόγο στις υπηρεσίες της Ν.Α. Χίου και στον εκπρόσωπο της ομάδας μελετητών κ. Αλβέρτο Γιαμίν, τον οποίο θερμά ευχαριστώ για την παρουσία του στη Χίο. Είμαι βέβαιος ότι η αναλυτική και τεκμηριωμένη παρουσίαση που θα ακολουθήσει θα απαντήσει σε όλα τα ερωτήματα και θα αποδείξει τη σκοπιμότητα και τη βιωσιμότητα του έργου.
Από την πλευρά μου, κλείνοντας, θα ήθελα μονάχα να σας διαβεβαιώσω ότι θα συνεχίσουμε, επίμονα και μεθοδικά, χωρίς συμβιβασμούς, σε συνεργασία με το σύνολο των τοπικών φορέων την προσπάθεια. Διεκδικούμε, έχοντας διασφαλίσει όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις, τη χρηματοδότηση αυτού του μεγάλου έργου. Σας καλώ, όλους και όλες σε συστράτευση και κοινή προσπάθεια για να κάνουμε το Νέο Κεντρικό Λιμάνι της Χίου, αυτό το έργο ζωής και προοπτικής, πραγματικότητα». 

Από το Γραφείο Τύπου και Ειδικών Συμβούλων Ν.Α. Χίου

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΣυντονιστικό ΣΥΡΙΖΑ Χίου: για παρουσίαση μελέτης για νέο λιμάνι
Επόμενο άρθροΚινηματογραφική Λέσχη: ΠΕΡΙ ΤΥΦΛΟΤΗΤΟΣ, 5/3