Αρχική Απόψεις Aρθρα ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΧΙΟΥ: μήνυμα για την ημέρα της γυναίκας

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΧΙΟΥ: μήνυμα για την ημέρα της γυναίκας

10

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ          Εργαζόμενη, Νέα, Άνεργη, Συμβασιούχα, Αυτοαπασχολούμενη, Αγρότισσα, Μετανάστρια.


              Η φετινή 8η Μάρτη είναι μια ξεχωριστή ιστορική επέτειος. Κλείνουν 100 χρόνια από τότε που η Γερμανίδα Κλάρα Τσέτκιν Κλάρα Τσέτκιν, μία από τις μεγαλύτερες γυναικείες φυσιογνωμίες του παγκόσμιου εργατικού επαναστατικού κινήματος πρότεινε και υιοθετήθηκε στη Β’ Διεθνή Συνδιάσκεψη της Κοπεγχάγης το 1910 των σοσιαλιστριών γυναικών, να εορτάζεται κάθε χρόνο αυτή η μέρα ως επέτειος για την ηρωϊκή θυσία των απεργών εργατριών γυναικών που έγινε στις 8 Μάρτη 1857 στη Νέα Υόρκη. Τότε που μια μεγάλη διαδήλωση εργατριών στην κλωστοϋφαντουργία και στα ραφτάδικα της Ν. Υόρκης διεκδικούσε: «δεκάωρη δουλειά, φωτεινές και υγιεινές αίθουσες εργασίας, μεροκάματα ίσα με την κλωστουφαντουργών και των ραφτών» χτυπήθηκε από την αστυνομία και βάφτηκε στο αίμα των εργατριών.
    Γυναίκα που μοχθείς καθημερινά στην πόλη και στην ύπαιθρο,
Ευρωπαϊκή Ένωση, κυβέρνηση και κόμματα θεωρούν την Ε.Ε. ως μονόδρομο και στηρίζουν την πολιτική των μονοπωλίων και με συμμάχους τις συνδικαλιστικές ηγεσίες της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, κήρυξαν πόλεμο ενάντια σε όλες τις κατακτήσεις και τα δικαιώματα που έχουν να κάνουν με όλες τις πτυχές της ζωής μας απαιτώντας συναίνεση και υποταγή.
  Η γυναικεία ανεργία είναι διπλάσια από αυτήν των ανδρών. Οι γυναίκες είναι τα πρώτα θύματα της ανατροπής των εργασιακών σχέσεων και της κατεδάφισης του κοινωνικού χαρακτήρα της Κοινωνικής Ασφάλισης.
     Η αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης, στο όνομα της ισότητας, μας υποχρεώνει στον ιδιωτικό τομέα να δουλεύουμε μέχρι τα 65 χρόνια και βλέπουμε. Το ίδιο προωθούν και στο Δημόσιο Τομέα.
    Καταργούν το δικαίωμα της πρόωρης συνταξιοδότησης της γυναίκας με ανήλικο ή ανάπηρο παιδί.
  Μειώνουν μισθούς και συντάξεις, πετσοκόβουν ό,τι απέμεινε από την κοινωνική Πρόνοια. Ήδη χτυπήθηκε ο 14ος μισθός, ενώ στο στόχαστρο είναι και η κυριακάτικη αργία.
  Η υγεία, η Παιδεία, η Πρόνοια, ο Πολιτισμός και ο Αθλητισμός έχουν εμπορεύματα, βορά της ιδιωτικής πρωτοβουλίας..
  Η φοροεπιδρομή με τους άμεσους και έμμεσους φόρους εξανεμίζει το πενιχρό εισόδημα που έχει απομείνει, ενώ αφήνουν ανέγγιχτα τα κέρδη των πλουτοκρατών.
Τώρα μας υποχρεώνουν εμείς να μαζεύουμε αποδείξεις και αυτοί να μαζεύουν τα λεφτά μας.
   Αποφάσισαν αύξηση του ΦΠΑ και των καυσίμων που θα κάνουν πανάκριβα τα ήδη
ακριβά προϊόντα που χρειαζόμαστε εμείς και οι οικογένειές μας.
   Μην τρέφετε αυταπάτες! Τα μέτρα που παίρνουν  στο όνομα της κρίσης θα παραμείνουν και μετά την έξοδο απ’ αυτήν.


   Πρώτες εμείς οι γυναίκες, οι νέες, οι μητέρες που είμαστε τα πιο μεγάλα θύματα της
άγριας επίθεσης κατά του λαού που εξαπολύει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑ.Ο.Σ. , πρώτες εμείς πρέπει να σηκώσουμε ανάστημα και να απαντήσουμε:
  «δε θα επιτρέψουμε να φέρουν για εμάς και τα παιδιά μας μαύρες μέρες για να προστατευθούν τα κέρδη των μεγαλοεπιχειρηματιών»
    Γυναίκα του καθημερινού αγώνα.
Τίποτα δεν μας χαρίστηκε! Ό,τι κατακτήσαμε είναι αποτέλεσμα αγώνων. Δε χρωστάμε τίποτα για την κρίση που η κυρίαρχη τάξη δημιούργησε, για τα άδεια ταμεία που αυτή άδειασε, για τα χρέη που μας κληροδότησε.
  Γυναίκες του καθημερινού μόχθου, που μαζί με τους εργαζόμενους παράγετε τον υλικό και πνευματικό πλούτο, που γεννάτε, αναθρέφετε και σπουδάζετε τους αυριανούς εργαζόμενους του τόπου μας. 
   ΞΕΣΗΚΩΘΕΙΤΕ ΠΡΙΝ ΑΡΓΑ!
ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΤΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΑΣ ΜΕ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΧΙΟΥ
                     ΚΑΝΤΕ  ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΑΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗ!


   
                                                Το Δ.Σ.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΓιάννης Μισετζής κατά Προέδρου Επιμελητηρίου
Επόμενο άρθροΠρωτοφανές: ένοπλη ληστεία σε τράπεζα της Χίου!