Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος ΝΕ Χίου του ΚΚΕ: Για την 8η Μάρτη Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας

ΝΕ Χίου του ΚΚΕ: Για την 8η Μάρτη Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας

5

 Η ΝΕ Χίου του ΚΚΕ χαιρετίζει τις γυναίκες της εργατικής τάξης, τις αυτοαπασχολούμενες, τις αγρότισσες, τις νέες γυναίκες, τα νέα ζευγάρια που ξεκινάνε την οικογενειακή ζωή κάτω από αντίξοες συνθήκες, τις γυναίκες που έχουν συνταξιοδοτηθεί, την τρίτη ηλικία, τις μετανάστριες.


Φέτος συμπληρώνονται 100 χρόνια από την καθιέρωση της 8ης Μάρτη, ως Παγκόσμιας Μέρας της Γυναίκας, με πρόταση της Γερμανίδας κομμουνίστριας Κλάρας Τσέτκιν και σε ανάμνηση της μεγάλης αιματοβαμμένης διαδήλωσης και απεργίας των εργατριών στην κλωστοϋφαντουργία και στα ραφτάδικα της Ν. Υόρκης στις 8 Μάρτη 1857.


Ηταν από τις πιο σημαντικές στιγμές του παγκόσμιου εργατικού κινήματος, γιατί έβαλε στην πρώτη γραμμή το ζήτημα της πάλης κατά της ανισοτιμίας ανδρών – γυναικών, σε συνδυασμό με τον αγώνα ενάντια στην ταξική εκμετάλλευση.


Είναι μέρα που το εργατικό και γυναικείο κίνημα κάνει το δικό του απολογισμό, προετοιμάζει τη συνέχεια στη δράση του σε μια περίοδο που από το κεφάλαιο, την ΕΕ και την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και με την στήριξη της ΝΔ και άλλων δυνάμεων, επιβάλλεται καταιγίδα αντιλαϊκών και αντεργατικών μέτρων.


Καμιά θυσία για την πλουτοκρατία. Για την κρίση δεν ευθύνονται οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι γυναίκες και οι νέοι. Δεν πρέπει να δεχτούν στο όνομα της κρίσης να περάσουν μέτρα προαποφασισμένα εδώ και πολλά χρόνια. Εδώ και πάνω από είκοσι χρόνια οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες βλέπουν κάθε μέρα να χάνουν τις όποιες κατακτήσεις είχαν αποσπάσει με σκληρούς αγώνες. Αν δεν ανατραπεί η κατάσταση, το μέλλον θα είναι αβέβαιο και εξαιρετικά δύσκολο.


Το ΚΚΕ είναι περήφανο γιατί συνέβαλε από την ίδρυσή του στην αποκάλυψη της ουσίας της γυναικείας ανισοτιμίας. Ανέδειξε το ζήτημα που έθεταν και οι κλασικοί του Μαρξισμού – Λενινισμού, ότι δίχως τη μαζική συμμετοχή των εργατριών και των γυναικών που ανήκουν στα λαϊκά στρώματα, καμιά πρόοδος δεν μπορεί να σημειωθεί στο εργατικό και λαϊκό κίνημα, πολύ περισσότερο δεν μπορεί να βελτιωθεί η ζωή των εργαζόμενων γυναικών και αντρών, να έχουν βεβαιότητα για το αύριο, να απαλλαγεί ο λαός από την ταξική εκμετάλλευση και την επιθετικότητα του ιμπεριαλισμού.


Σ’ αυτά τα πλαίσια οι γυναίκες πρέπει να διεκδικήσουν όσα δικαιώματα ανταποκρίνονται στις σημερινές δικές τους ανάγκες και των οικογενειών τους και η φιλομονοπωλιακή πολιτική απ’ όποιον κι’ αν εφαρμόζεται, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, τους τα στερεί.


Το ΚΚΕ έχει στόχους πάλης και καλεί τις γυναίκες της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων να διεκδικήσουν μέσα από τις γραμμές του ταξικού εργατικού κινήματος, των ριζοσπαστικών συσπειρώσεων των αγροτών, των αυτοαπασχολούμενων μικρεμπόρων και του ριζοσπαστικού γυναικείου κινήματος.


Αναγκαία και απαραίτητη είναι η μαζική συμμετοχή των γυναικών γιατί δίχως την οργάνωση και τη συμμετοχή των ίδιων των γυναικών, συμπεριλαμβανομένων και των μεταναστριών, του ριζοσπαστικού γυναικείου κινήματος, κανένας αγώνας και κανένας στόχος δεν μπορεί να έχει θετικό αποτέλεσμα και προοπτική.


Οι γυναίκες και οι άνδρες της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων έχουν το δίκιο με το μέρος τους. Εχουν και δύναμη να βάλουν εμπόδια στην κλοπή του παραγόμενου πλούτου από τους καπιταλιστές.


Εχουν την ευθύνη να αντεπιτεθούν, να παρεμποδίσουν, να συγκεντρώσουν δυνάμεις και να τραβήξουν προς τα εμπρός στην κατάργηση της ταξικής εκμετάλλευσης.


Οι γυναίκες της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων σήμερα έχουν να επιλέξουν ανάμεσα στους δυο δρόμους ανάπτυξης. `Η να συνεχίσουν να δέχονται την πολιτική που εφαρμόζεται, η οποία τις φορτώνει νέα βάρη και ανισότητες, πολιτική που συμφέρει την καπιταλιστική ανάπτυξη και τα μονοπώλια.


`Η να επιλέξουν το δρόμο πάλης για τη συγκρότηση του Αντιιμπεριαλιστικού Αντιμονοπωλιακού Δημοκρατικού Μετώπου, την κοινωνικοπολιτική συμμαχία που εκφράζει τα κοινά συμφέροντα των εργατοϋπαλλήλων, των αυτοαπασχολούμενων και της μικρομεσαίας αγροτιάς που παλεύει για τη λαϊκή εξουσία – οικονομία.


  ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΧΙΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ


08/03/ 2010

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΓιάννης Μισετζής κατά Προέδρου Επιμελητηρίου
Επόμενο άρθροΠρωτοφανές: ένοπλη ληστεία σε τράπεζα της Χίου!