Αρχική Νέα Τοπικά Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση με θέμα: «Η Γυναίκα στο σήμερα – Η γυναίκα...

Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση με θέμα: «Η Γυναίκα στο σήμερα – Η γυναίκα στο αύριο & Αφιέρωμα στην Ομάδα Καλλιτέχνες σε Δράση»

5


Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση με θέμα:  «Η Γυναίκα στο σήμερα – Η γυναίκα στο αύριο & Αφιέρωμα στην Ομάδα Καλλιτέχνες σε Δράση», που διοργάνωσε η Ν.Α. Χίου και ο Πολιτιστικός Οργανισμός της Ν.Α.Χ. σε συνεργασία με το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Βορείου Αιγαίου και την υποστήριξη της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, την Παρασκευή 5 Μαρτίου 2010 στην αίθουσα συνεδρίων του Ομηρείου Πνευματικού Κέντρου Δήμου Χίου.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την ευκαιρία του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας (8 Μαρτίου). Προσκεκλημένος ομιλητής ήταν ο Συνήγορος του Πολίτη κύριος Γεώργιος Καμίνης, ο οποίος αναφέρθηκε στην αρχή της ισότητας και την ενσωμάτωσή της στο ελληνικό και ευρωπαϊκό δίκαιο, δίνοντας παραδείγματα για τη συμβολή στη βελτίωση της θέσης της γυναίκας, τόσο στην εργασία όσο και στην κοινωνία, τις τελευταίες δεκαετίες. Παράλληλα, όμως, τόνισε πώς το θέμα της ισότητας εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τις νοοτροπίες και τα κοινωνικά στερεότυπα, η ανατροπή των οποίων αποτελεί και το μεγαλύτερο στοίχημα για μια κοινωνία. Η εισήγηση του Συνηγόρου του Πολίτη κέντρισε το ενδιαφέρον των παρευρισκόμενων, οι οποίοι του απηύθυναν πολλές ερωτήσεις, προκαλώντας ενδιαφέρουσα συζήτηση.


Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε αφιέρωμα στην ομάδα γυναικών καλλιτεχνών «Καλλιτέχνες σε Δράση», την οποία παρουσίασε γλαφυρά ο διευθυντής της Προμηθευτικής Α.Ε. Δήμου Ομηρούπολης κύριος Νίκος Πιτσιλός. Ο κ. Πιτσιλός έκανε αναφορά στα ευρωπαϊκά προγράμματα που προωθούν την άρση του κοινωνικού αποκλεισμού των γυναικών, και τα οποία έχει υλοποιήσει η Προμηθευτική, ένα εκ των οποίων έδωσε το έναυσμα για την ίδρυση της ομάδας.


Η αντινομάρχης κ. Λίτσα Λύκου, ως εκπρόσωπος του Νομάρχη Χίου Πολύδωρου Λαμπρινούδη, τόνισε ότι η Ν.Α. Χίου αποφάσισε να τιμήσει τα μέλη της ομάδας «Καλλιτέχνες σε Δράση» για την καλλιτεχνική και κοινωνική προσφορά τους και τους απένειμε τιμητική πλακέτα, ενώ μαζί με τον Πρόεδρο του Π.Ο.Ν.Α.Χ., νομαρχιακό σύμβουλο κ. Στέλιο Καμπούρη απένειμαν σε κάθε μέλος της ομάδας Αναμνηστικό Δίπλωμα.


* Τα μέλη της ομάδας «Καλλιτέχνες σε Δράση» είναι οι κυρίες:
Γλύκα Αλεξάνδρα, Καρύδα Εριφύλη, Κοσμά Καλλιόπη, Μιχοπούλου Χρυσούλα, Μονιού Γιασεμή, Μουζήθρα Αγγελική, Μπριλή Μαρία, Νικήτα Αγγελική, Ξεντέ Θεανώ, Σεζένια Ειρήνη.


Από το Γραφείο Τύπου και Ειδικών Συμβούλων  Ν.A. Χίου

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΓιάννης Μισετζής κατά Προέδρου Επιμελητηρίου
Επόμενο άρθροΠρωτοφανές: ένοπλη ληστεία σε τράπεζα της Χίου!