Αρχική Απόψεις Aρθρα Γιάννης Κουτσοδόντης: Μας πουλάνε φύκια ή πράσινα άλογα ,για μεταξωτές κορδέλες;

Γιάννης Κουτσοδόντης: Μας πουλάνε φύκια ή πράσινα άλογα ,για μεταξωτές κορδέλες;

31

 Και πάλι προς τη δόξα τραβούν. Μετά το Βατερλό του Αεροδρομίου και των όσων πονηρά ή αφελώς ή βλακωδώς σκεπτόμενοι, υποστήριζαν την επέκταση του, μέσα στη Πόλη της Χίου ως πανάκεια, ας ετοιμαστούμε να δούμε κι ένα νέο Βατερλό. Αυτό του νέου Λιμανιού. Έχει δρομολογηθεί η λύση σε όλα τα υπόλοιπα προβλήματα υποδομών και μπορούμε σε τέτοιες εποχές να δαπανήσουμε εκατομμύρια ευρώ για ένα νέο λιμάνι!!!!!!!!!. Αντί λοιπόν οι αναπτυξιομανείς να δουν τι έπαθαν με την ιστορία του αεροδρομίου- και παλαιότερα με τις δεξαμενές καυσίμων στο Θόλος, το διαλυτήριο πλοίων στα Πάρπαντα, το σταθμό container στα Νότια -, να η νέα μεγάλη ιδέα που θα μας συνεπάρει, θα αποπροσανατολίσει τον κόσμο από το ότι δεν υπάρχει κανένας νομαρχιακός σχεδιασμός,  νάχουμε να ασχολούμαστε τα επόμενα τριάντα χρόνια. Και βέβαια οι μεγάλες ιδέες μας αποσπούν από τα μικρά τα καθημερινά ,από όλα αυτά που κάνουν τη ζωή μας αφόρητη, που κρατούν τον τόπο μας σε υπανάπτυξη , που σπαταλούν χρήματα σε ημέτερους και υμετέρους, που καταστρέφουν τον φυσικό πλούτο του νησιού μας.
* Που είναι άραγε ο καθορισμός χρήσεων γης που προεκλογικά έταζε ο Νομάρχης; Αφήστε θα σας πω εγώ. ΤΟΝ ΚΑΤΑΠΙΑΝ. Γιατί ; Μα γιατί παρόλο που είναι το σημαντικότερο έργο που πρέπει να γίνει στο Νομό έχει πολιτικό κόστος και δεν θέλουν να το επωμιστούν.
* Που είναι η υδρογεωλογική μελέτη σε επίπεδο Νομού που θα καθορίζει την πολιτική του Νομού στο θέμα του νερού τα επόμενα τριάντα χρόνια . Την κατάπιαν κι αυτή γιατί τα ογκώδη φράγματα παρόλο που τα περισσότερα είναι άχρηστα και  δεν μπορούν να ενταχθούν σε μια ενιαία πολιτική χρήσης νερού (βλ. Αίπος, Φυρόλακκα , κλπ) προσφέρονται για πολιτική εκμετάλλευση. Όσο για τα εκατομμύρια ευρώ που έχουν δαπανηθεί στο βρόντο, ας μη μιλάμε καλύτερα. Εμείς συνεχίζουμε να παίρνουμε νερό με μπιτόνια. 
* Που είναι η πολιτική βούληση για ουσιαστική διεκδίκηση καλύτερων και φθηνότερων κυρίως συγκοινωνιακών μέσων  για να μην ταξιδεύουμε με τις μπακατέλες και να μην ερχόμαστε ξημερώματα στο νησί; Εξαντλείται  σε επιστολές σε υπουργεία (χωρίς σχόλια).
* Που είναι η βούληση και κυρίως η πράξη για την ανάπτυξη του Πανεπιστημίου στο Νησί; Το σπουδαιότερο αναπτυξιακό εργαλείο του Νομού το έχουμε στα αζήτητα.
* Ας μη μιλήσουμε για τον Κορακάρη (άλλο μεγάλο σκάνδαλο), για τα δάση(που είναι ο σχεδιασμός;) , τα σκουπίδια ,την ανακύκλωση και τη συλλογή μολυσματικών και τοξικών αποβλήτων ώστε να μην μολύνεται  ο τόπος μας,  για θέματα που αφορούν τον πολιτισμό και την αισθητική γιατί θα γελάσει- ή θα κλάψει- και το παρδαλό κατσίκι. Τη φωτοτυπία του πίνακα του Ντελακρουά ,που ανήγαγαν σε εθνικό θέμα οι αμαθείς, την οποία  μοίραζαν στην Νομαρχία (κι άλλα πεταμένα λεφτά) θεωρούν προφανώς πολιτιστική παρέμβαση (α, και τα φώτα του Αίπους , που τα βλέπουν οι ηλικιωμένοι….).
      Καλά λοιπόν είναι τα νέα λιμάνια που ποτέ δεν πρόκειται να γίνουν αλλά πρέπει και να ζήσουν τα παιδιά μας σ αυτό το τόπο. Και χωρίς κεντρικό σχεδιασμό θα συνεχίσουμε να ακούμε δήθεν μεγάλα έργα χωρίς κανένα αντίκρισμα στην καθημερινότητά μας .Και όλοι αυτοί –όσο τους ανεχόμαστε- θα μας πουλούν πράσινα άλογα για μεταξωτές κορδέλες ….
7-3-10
Γιάννης Κουτσοδόντης

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΣυντονιστικό ΣΥΡΙΖΑ Χίου- συνέντευξη τύπου
Επόμενο άρθροΠαράταση… γίγας για την υπόθεση της Αγγελικής, για τις 7/10/10