Αρχική Νέα Τοπικά Δικηγορικός Σύλλογος Χίου: Ματαίωση υποθέσεων κατά τη δικάσιμο της 24-2-2010

Δικηγορικός Σύλλογος Χίου: Ματαίωση υποθέσεων κατά τη δικάσιμο της 24-2-2010

11

 Χίος, 3-3-2010
Α.Π. 32
ΠΡΟΣ την Πρόεδρο και το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου  Δικαστικών Υπαλλήλων Ν. Χίου.
ΚΟΙΝ.: 1. Ολομέλεια Προέδρων Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας.
2. Ομοσπονδία Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος.
3. Πρόεδρο Πρωτοδικών Χίου.
Θέμα: Ματαίωση υποθέσεων κατά τη δικάσιμο της 24-2-2010
Κυρία Πρόεδρε,
       Με αφορμή το γεγονός της ματαίωσης τον υποθέσεων Μονομελούς Πρωτοδικείου Χίου κατά τη δικάσιμο της 24-2-2010 και την άρνηση του προσωπικού ασφαλείας να προβεί σε: εκφώνηση και αναβολές σε νέα δικάσιμο των υποθέσεων, έχουμε να σας επισημάνουμε τα εξής:
       Κατ’ αρχήν, κατανοούμε και συντασσόμαστε με τα αιτήματα τον δικαστικών υπαλλήλων, ιδιαίτερα μέσα στο πλαίσιο της σημερινής οικονομικής συγκυρίας. Εξάλλου, οι δικηγόροι, κατά πάγια τακτική, συμπαρατάσσονται στους αγώνες σας, θεωρώντας ότι τα ζητήματα του νομικού κόσμου είναι ενιαία και αλληλένδετα.
       Πιστεύουμε ότι η εξυπηρέτηση των σκοπών και τον στόχων της απεργιακής κινητοποίησης είναι η μη εκδίκαση τον προγραμματισμένων υποθέσεων. Ο στόχος αυτός εξυπηρετείται στο ακέραιο με την αναβολή των υποθέσεων σε νέα δικάσιμο. Αναρωτιόμαστε, η επιλογή σας, να προβείτε σε μη εκφώνηση και ματαίωση των υποθέσεων ποια λογική και ποιο συνδικαλιστικό στόχο εξυπηρετεί; Οι μόνοι που ζημιώνονται είναι οι πολίτες, οι περισσότεροι από αυτούς, εργαζόμενοι, που πλήττονται και αυτοί βάναυσα από τα οικονομικά μέτρα και οι οποίοι συμμετείχαν την 24-2-2010 και αυτοί στις απεργιακές κινητοποιήσεις.
Και εξηγούμαστε: Η ματαίωση κάθε υπόθεσης θα επιβαρύνει τον πολίτη με νέα διπλότυπα, φόρους, εισφορές σε ασφαλιστικά ταμεία. χαρτόσημα, αμοιβές δικηγόρων για σύνταξη κλήσεων, δαπανηρές ή και πολλαπλές επιδόσεις με δικαστικούς επιμελητές.
Το ποσό αυτό κυμαίνεται ανά περίπτωση από 100 έως και 500 ευρώ ή και περισσότερα. Τίθεται λοιπόν αναπόφευκτα το ερώτημα για ποιο λόγο ο ήδη επιβαρημένος οικονομικά πολίτης που υφίσταται τον καταιγισμό των νέων οικονομικών και φορολογικών μέτρων, για ποιο λόγο να δεχτεί και αυτή την οικονομική επιβάρυνση; Πολύ περισσότερο αφού όπως προαναφέραμε ο στόχος της απεργιακής κινητοποίησης, δηλαδή η μη εκδίκαση των δικαστικών υποθέσεων επιτυγχάνεται και με την αναβολή τον υποθέσεων σε νέα  δικάσιμο.
       Συμπερασματικά και χωρίς καμμία διάθεση για υποδείξεις συνδικαλιστικής συμπεριφοράς, εκφράζουμε, τον έντονο προβληματισμό μας για τις συνέπειες της πρακτικής ματαίωσης των δικαστικών υποθέσεων. Άραγε, στην κοινωνική αναλγησία των κρατούντων απαντάμε με αγώνες  που   έχουν   σκληρό   και κυρίως   περιττό   οικονομικό   αντίκτυπο   και   διαρρηγνύουν   την   κοινωνική αλληλεγγύη; Στην σκληρότητα απαντάμε, με σκληρότητα;
       Τέλος, σας καλούμε στα πλαίσια της καλής πίστης και της κοινωνικής ενότητας να επανεξετάσετε τη στάση σας και σας διαβεβαιώνουμε ότι θα είμαστε στο πλευρό σας σε κάθε σας εύλογο και δίκαιο αίτημα.
      
       Με εκτίμηση
      
       Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ             Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
          
       
       ΙΣ. ΤΣΟΥΡΟΣ           ΑΥΓ. ΠΙΠΙΔΗΣ

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΣυντονιστικό ΣΥΡΙΖΑ Χίου- συνέντευξη τύπου
Επόμενο άρθροΠαράταση… γίγας για την υπόθεση της Αγγελικής, για τις 7/10/10