Αρχική Νέα Τοπικά “Αμεση δράση” της Αστυνομίας, συνελλήφθησαν οι ληστές της τράπεζας

“Αμεση δράση” της Αστυνομίας, συνελλήφθησαν οι ληστές της τράπεζας

7

 

Μέσα σε μία μέρα συνελήφθηκαν οι δύο δράστες της ένοπλης ληστείας του καταστήματος της Αγροτικής Τράπεζας στο Πυργί.
   Πρόκειται για δύο αλβανούς ηλικίας 21 και 32 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι συμμετείχαν από κοινού σε κλοπές δύο οχημάτων, ενός κυνηγετικού όπλο καθώς και στην πρωτοφανή για τα δεδομένα του νησιού ληστεία που σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης.
   Οι δύο δράστες είχαν κρυφτεί σε ερημική περιοχή έξω από το χωριό Πυργί στη νότια Χίο και τη νύχτα προσπάθησαν να επιστρέψουν στην πόλη της Χίου, αλλά συνελήφθησαν από τους αστυνομικούς. Μάλιστα είχαν φροντίσει να μοιραστούν τη… φτωχή λεία τους, αφού επάνω τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν χρηματικά ποσά 3.530 και 3.700 ΕΥΡΩ αντίστοιχα.
   Οι δράστες ομολόγησαν τις πράξεις τους ενώ υπέδειξαν και τα σημεία που είχαν παρατήσει τα κλεμμένα αυτοκίνητα. Να σημειωθεί δε ότι στην προσπάθειά τους να διαφύγουν μετά τη ληστεία τράκαραν και με αγροτικό όχημα που κατευθυνόταν προς το Πυργί, που είναι και η έδρα του Δήμου Μαστιχοχωρίων.
   Σημαντικό ρόλο στη άμεση επιτυχία της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χίου, όπως τόνισε ο Διοικητής Κυριάκος Αφενδούλης, το γεγονός ότι αξιοποιήθηκαν οι πληροφορίες από τις κλοπές των αυτοκινήτων αλλά και του κυνηγετικού όπλου που είχαν κλέψει οι δράστες 3 και 2 ημέρες αντίστοιχα πριν τη ληστεία. Το δε κόλπο για τον τρόπο της ληστείας το… ξεσήκωσαν από το ίντερνετ. Το Σάββατο με το που έκλεψαν το αυτοκίνητο «επιθεώρησαν» την περιοχή ώστε να καταστρώσουν το σχέδιο, ενώ τη Δευτέρα πήγαν και πάλι για να κάνουν τη ληστεία, όμως τελευταία στιγμή το μετάνιωσαν…
   Ο κ. Αφενδούλης επισήμανε την ανάγκη οι πολίτες να κατανοήσουν ότι περνάμε σε μια άλλη φάση. «Να είμαστε πιο προσεκτικοί και να μην είμαστε αφελείς», τόνισε. Παράλληλα επισήμανε ότι με την άμεση κινητοποίηση όλων των αστυνομικών, τους οποίους και ευχαρίστησε, και τη σύλληψη των δραστών ήθελαν να περάσουν το μήνυμα και σε άλλους επίδοξους κακοποιούς ότι το νησί προστατεύεται πάντα από τη θάλασσα.
  
   Συγχαρητήριο Δημάρχου Χίου
Συγχαρητήρια στην Αστυνομική Διεύθυνση Χίου απέστειλε ο Δήμαρχος Παντελής Βρουλής,
“Με την παρούσα επιστολή θα ήθεμα να σας συγχαρώ για τη γρήγορη συλληψη των κακοποιών που χθες διέπραξαν ληστεία στο Πυργί της Χίου.
Το έργο σας, καθώς και των συνεργατών σας αποτελεί παράδειγμα για την αποτελεσματικότητα και το χρόνο στον οποίο επετεύχθη.
Απεύχομαι την επανάληψη τέτοιων πρωτόγνωρων για το νησί περιστατικών, αλλά εύχομαι στο πλαίσιο των καθηκόντων σας, να δράτε πάντα με τέτοια επιτυχία!

 

Παντελής Βρουλής,
Δήμαρχος Χίου”

 


   Θοδωρής Πυλιώτης
  
  

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΣυντονιστικό ΣΥΡΙΖΑ Χίου- συνέντευξη τύπου
Επόμενο άρθροΠαράταση… γίγας για την υπόθεση της Αγγελικής, για τις 7/10/10