Αρχική Νέα Τοπικά Δημοσιογράφοι- Απεργία στις 11 Μαρτίου

Δημοσιογράφοι- Απεργία στις 11 Μαρτίου

13

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΤο Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Πελοποννήσου – Ηπείρου – Νήσων, ύστερα από απόφαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών και στο πλαίσιο της πανελλαδικής κινητοποίησης που έχει εξαγγείλει  ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, κηρύσσει 24ωρη απεργία για την Πέμπτη 11 Μαρτίου  2010.
Η απεργιακή κινητοποίηση θα αρχίσει στις 6 π.μ. το πρωί της  Πέμπτης 11 Μαρτίου  2010 και θα λήξει στις 6 π.μ. της Παρασκευής 12 Μαρτίου 2010.
Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΠΗΝ καλεί όλους τους συναδέλφους να πάρουν μέρος στην κινητοποίηση αλλά και στις συγκεντρώσεις που θα διοργανωθούν από τα  κατά τόπους Εργατικά Κέντρα και τα εργατικά συνδικάτα, ως μια απάντηση στην συντονισμένη επίθεση που δέχονται θεμελιώδη δικαιώματα μας.
Οι αλλεπάλληλες απολύσεις των τελευταίων μηνών, η προσπάθεια που γίνεται από τους εργοδότες για δραστικό περιορισμό των θέσεων εργασίας στο σύνολο των Μ.Μ.Ε., σε συνδυασμό με σχέδια μείωσης των αμοιβών ακόμη και κάτω από τα όρια που προβλέπει η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, θέτουν σε εγρήγορση τον δημοσιογραφικό κόσμο όλης της χώρας.
Οι δημοσιογράφοι διεκδικούμε:
– Την πλήρη διασφάλιση της απασχόλησης στον κλάδο και την πιστή και απαρέγκλιτη τήρηση της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.
– Την πλήρη διασφάλιση των ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών μας δικαιωμάτων.
– Την εγκατάλειψη από μέρους των εργοδοτών κάθε σχεδίου μείωσης των θέσεων εργασίας και συρρίκνωσης των μέσων ενημέρωσης. 
 
ΤΟ ΔΙΟΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΣυντονιστικό ΣΥΡΙΖΑ Χίου- συνέντευξη τύπου
Επόμενο άρθροΠαράταση… γίγας για την υπόθεση της Αγγελικής, για τις 7/10/10