Αρχική Απόψεις Aρθρα Φίλοι του Κάστρου: Εξελίξεις για το Κάστρο της Χίου

Φίλοι του Κάστρου: Εξελίξεις για το Κάστρο της Χίου

12

 Εξελίξεις για το Κάστρο της Χίου


 Είναι αλήθεια ότι το θέμα του Κάστρου της Χίου βρίσκεται σε πολύ κρίσιμη καμπή.
Το μόνο σίγουρο είναι ότι υπάρχουν αρκετά άτομα πια που θέλουν να δουν τόσο το μνημείο αυτό όσο και τη ζωή του Κάστρου να βελτιώνεται.
Η αλήθεια είναι ότι προσπαθήσαμε μέσα από την ομάδα αυτήν να έρθουμε σε επαφή με άτομα που μπορούν και θέλουν να βοηθήσουν.
Ο υφιστάμενος σύλλογος του Κάστρου δείχνει ότι μπορεί και ότι θέλει, αρκεί να πιεστεί.
Πρέπει να συνεχίσουμε την προσπάθεια μας για να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ και να δοθούν κονδύλια για το Κάστρο της Χίου και όχι να πέσει πάλι σε δεύτερη, τρίτη μοίρα. Γνωρίζουμε ότι η Ελλάδα περνάει πολλές δύσκολες στιγμές με την κρίση. Παρόλα αυτά, υπάρχουν κονδύλια τα οποία προέρχονται αποκλειστικά από την Ευρωπαική Ένωση, αποκλειστικά για την συντήρηση και αναστύλωση τέτοιων μνημείων. Στην ομάδα αναρτήθηκε το εξής σχόλιο:
Ο Σύλλογος του κάστρου πείστηκε να στείλει ένα αίτημα στη Γ.Γ. της Περιφέρειας για να συμπεριλάβει και το Κάστρο της Χίου στο ΕΣΠΑ. Καλό θα ήταν να μαθαίναμε και εμείς το περιεχόμενο.
Επίσης θα γίνει και κάποιο έγγραφο προς το Υπουργείο Πολιτισμού. Σκεφτείτε πως μπορούμε και εμείς να πιέσουμε διότι οι πληροφορίες μου λένε ότι το Υπ. Πολιτισμού θα αφήσει το Κάστρο της Χίου για να βάλει σε προτεραιότητα έργα στη Μυτιλήνη. 
Περιμένουμε την ανταπόκριση σας.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΕΠΑΛ: πετρόκτιστο και γυάλινο, παρουσίαση μακετών
Επόμενο άρθροΝέστορας Ξυλάς: Χαρακίρι θα κάνει όποιος δεν πάρει μέρος στον αγώνα!