Αρχική Απόψεις Aρθρα Νέστορας Ξυλάς: Χαρακίρι θα κάνει όποιος δεν πάρει μέρος στον αγώνα!

Νέστορας Ξυλάς: Χαρακίρι θα κάνει όποιος δεν πάρει μέρος στον αγώνα!

24

 Χαρακίρι θα κάνει όποιος δεν πάρει μέρος στον αγώνα!


«Συνιστώ εις τον Αθηναϊκόν λαόν ζωηρώς πειθαρχίαν εις τας διαταγάς των αρχών, ιδιαιτέρως δε επιμένω, όπως κατανοηθή καλώς υπό πάντων, ότι, μέχρι της 6ης απογευματινής της σήμερον πρέπει να παραδοθούν εις τα οικεία αστυνομικά τμήματα τα υπό των ιδιωτών κατεχόμενα όπλα (κυνηγετικά, στρατιωτικά πιστόλια και μαχαίρια) πλην των παλαιών οικογενειακών κειμηλίων. Οπου υψούται ελληνική σημαία πρέπει δεξιά της να υψούται και η Γερμανική».
Αμβρ. Πλυτάς1 – δήμαρχος Αθηναίων


Το παραπάνω απόσπασμα διαβάστηκε από το δήμαρχο Αθηναίων κατά την εισβολή των Γερμανών στην Ελλάδα κατά το 2ο Παγκόσμιο πόλεμο. Οι Κομμουνιστές βεβαίως τότε είναι γνωστό τι στάση κράτησαν. Ήταν η ψυχή του ΕΑΜ του ΕΛΑΣ, η ψυχή της αντίστασης, οι πρωτοπόροι ενός γιγαντιαίου παλλαϊκού ξεσηκωμού, πρωτοπόροι της απελευθέρωσης μαζί με άλλους αγωνιστές.


Σήμερα βέβαια δεν έχουμε “Γερμανική εισβολή” στη χώρα μας. Έτσι θέλουν να την παρουσιάζουν τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ για να βγει λάδι η ελληνική αστική τάξη στο ρόλο που παίζει στην ευρύτερη περιοχή με στόχο να θωρακιστεί ακόμα περισσότερο το ελληνικό κεφάλαιο με τα μέτρα του ΠΑΣΟΚ.


Αξιοσημείωτο είναι όμως το πώς μετά από τόσα χρόνια και σε διαφορετικές βεβαίως συνθήκες τα κελεύσματα υποταγής, η τρομοκρατία του εργαζόμενου λαού που παλεύει δεν άλλαξαν (απλώς εκσυγχρονίστηκαν…) αλλά ούτε βεβαίως και η στάση των κομμουνιστών στην Ελλάδα. Έτσι διαβάσαμε από τον κ. Στέλιο Δ. Καράβολο στην εφημερίδα Αλήθεια:
“Οι μαζικές διαρκείς απεργίες θα κλονίσουν την εμπιστοσύνη των οίκων, των αγορών και των εταίρων για την επιτυχία του προγράμματος σταθερότητας και η δανειοδότησή μας θα ματαιωθεί.”
“Η χρεοκοπία μας θα επιδεινώσει την ήδη επιβαρημένη εξαιτίας μας κατάσταση του ευρώ και οι Ευρωπαίοι θα μας τιμωρήσουν γι’ αυτό.”
“Η άμετρη αγανάκτηση των κομμουνιστών για τις αδικίες οδηγεί σε παραλογισμό με απεργίες που στην παρούσα ιστορική συγκυρία ισοδυναμούν με χαρακίρι.”….”Εμείς δεν θέλουμε να κάνουμε χαρακίρι,…”


Υπάρχουν και αναπαράγονται λοιπόν και σήμερα οι στηλοβάτες του συστήματος, εκείνοι που κλαψουρίζουν για το “επικίνδυνο της αντίστασης” αμφισβητούν με κάθε τρόπο τις αποφάσεις για αγώνα των εργαζομένων, πολύ περισσότερο αμφισβητούν τη δυνατότητα να κατακτήσουν την δική τους εξουσία, να πετάξουν από πάνω τους εκείνους που ζουν από τη δουλειά τους όπως το τσιβίκι ρουφά το αίμα και ζει.


 Βλέπουμε και σήμερα καθαρά και ξάστερα ότι ο εχθρός είναι οι Κομμουνιστές και όχι η πολιτική της αστικής τάξης που καθηλώνει χιλιάδες και εκατομμύρια εργαζομένων στην ανασφάλεια, στη φτώχεια και την ανεργία. Ο εχθρός δεν είναι η πολιτική που κλέβει τους μισθούς, που κατεδαφίζει την κοινωνική ασφάλιση, που φορολογεί μέχρι “τελικής πτώσεως”, που απελευθερώνει απολύσεις,  καταργεί συντάξεις παραδίδοντας ό,τι  απέμεινε στο ιδιωτικό κεφάλαιο. Ο εχθρός είναι οι κομμουνιστές και το ΚΚΕ! Λογικό μου ακούγεται αφού είναι οι μόνες δυνάμεις που μπορούν, αντιπαλεύουν, μπαίνουν μπροστά στην ανασύνταξη του εργατικού κινήματος αλλά και προτείνουν ένα άλλο δρόμο ανάπτυξης, αυτόν της λαϊκής εξουσίας, των λαϊκών συμφερόντων, που ο λαός καθορίζει το μέλλον του.
Τι θα γινόταν όμως αν ιστορικά σε κάθε δύσκολη συγκυρία που ο ελληνικός λαός απειλήθηκε, τρομοκρατήθηκε έσκυβε το κεφάλι; Τι θα γινόταν αν οι κομμουνιστές έκαναν πίσω δεν οργάνωναν την λαϊκή πάλη; Ίσως σήμερα να χαιρετούσαμε Ναζιστικά και βεβαίως να είχαμε επάρκεια σε “σαπούνια”.


Δυο λοιπόν τα τινά: Ή όλα αυτά για τον κ. Καράβολο είναι ψιλά γράμματα ή πρόκειται για ένα κοινό αντικομμουνιστή. Έναν αντικομμουνιστή που κατανοεί το “πρόβλημα” των εργατικών αγώνων σε συνθήκες κρίσης για την τάξη που υπηρετεί και που αγχώνεται για το μέλλον του ελληνικού κεφαλαίου μήπως χάσει τα δάνειά του, δάνεια βιομήχανων και  τραπεζιτών. Ε, λοιπόν οι αγώνες θα συνεχιστούν, θα δυναμώσουν και θα είναι και νικηφόροι αρκεί να έχουν για τιμόνι τους την τελική νίκη, την προοπτική του σοσιαλισμού – κομμουνισμού. Σας διαβεβαιώνουμε ότι το «συρφετόν των αλητών του ΚΚΕ» (Γ.Παπανδρέου, Σύνταγμα – 3/3/1950) θα εξακολουθούν να είναι το “πρόβλημά σας”.


Νέστορας Ξυλάς
Μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΦίλοι του Κάστρου: Εξελίξεις για το Κάστρο της Χίου
Επόμενο άρθροΕπίσκεψη τομεάρχη Πολιτικής Ευθύνης Αγροτικής Ανάπτυξης, Ν.Δ., Βουλευτή Ν. Κοζάνης, Γιώργου Κασαπίδη