Αρχική Νέα Τοπικά Συνάντηση στο Υπουργείο Οικονομικών για το θέμα της φορολόγησης ιδιοκτησιών στον Κάμπο...

Συνάντηση στο Υπουργείο Οικονομικών για το θέμα της φορολόγησης ιδιοκτησιών στον Κάμπο της Χίου

11

 Επιτροπή φορέων του νομού Χίου συναντήθηκε το πρωί της Τρίτης, 16/3, με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Οικονομικών κ. Ηλία Πλασκοβίτη, σχετικά με το θέμα της άδικης φορολόγησης των ακινήτων στον Κάμπο. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο Νομάρχης Χίου κ. Πολύδωρος Λαμπρινούδης, οι βουλευτές Χίου κ. Ελπίδα Τσουρή και κ. Κωστής Μουσουρούλης και εκπρόσωποι του Φιλοπρόοδου Ομίλου Κάμπου.

Η Επιτροπή ενημέρωσε τον Γενικό Γραμματέα για την αδικία που υφίστανται οι κάτοικοι του Κάμπου, των οποίων οι ιδιοκτησίες εδώ και χρόνια φορολογούνται ως οικόπεδα, ενώ την ίδια στιγμή μπορούν να τις αξιοποιήσουν μόνο ως αγροτεμάχια, λόγω των περιορισμών στους όρους δόμησης στην περιοχή του Κάμπου, εξαιτίας των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της περιοχής.


Ζητήθηκε από τον κ. Γενικό να αποκατασταθεί αυτή η αδικία και εφόσον οι κάτοχοι ιδιοκτησιών στον Κάμπο δεν μπορούν να τις αξιοποιούν ως οικόπεδα, λόγω του περιορισμού των 8 στρεμμάτων – βάσει του Π.Δ. για την  προστασία της περιοχής – τότε θα πρέπει να φορολογούνται ως αγροτεμάχια. Ο κ. Πλασκοβίτης άκουσε με προσοχή τους εκπροσώπους των φορέων και δήλωσε ότι τις επόμενες ημέρες θα τους γνωστοποιηθούν εξειδικευμένες προτάσεις και ενέργειες στις οποίες θα προβεί το Υπουργείο, για να δοθεί λύση στο πρόβλημα.
           
Από το Γραφείο Τύπου και Ειδικών Συμβούλων της Ν.Α. Χίου


 

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΦίλοι του Κάστρου: Εξελίξεις για το Κάστρο της Χίου
Επόμενο άρθροΕπίσκεψη τομεάρχη Πολιτικής Ευθύνης Αγροτικής Ανάπτυξης, Ν.Δ., Βουλευτή Ν. Κοζάνης, Γιώργου Κασαπίδη