Αρχική Νέα Τοπικά Ανακοίνωση Αγωνιστικής Πρωτοβουλίας Δημοτών Ομηρούπολης: στήριξη του αγώνα του Δήμου Νίκαιας

Ανακοίνωση Αγωνιστικής Πρωτοβουλίας Δημοτών Ομηρούπολης: στήριξη του αγώνα του Δήμου Νίκαιας

12

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΔΗΜΟΤΩΝ ΟΜΗΡΟΥΠΟΛΗΣ

 

Οργή και αγανάκτηση προκαλεί η  απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων Πειραιά, να καταδικάσει σε 30 μήνες φυλάκιση και 50 χιλιάδες ευρώ χρηματικό πρόστιμο τον δήμαρχο Νίκαιας, Στέλιο Μπενετάτο, με την εντελώς ανυπόστατη κατηγορία της «ηθικής αυτουργίας σε παράνομη εκμετάλλευση δασικής έκτασης στο πρώην λατομείο Καραμπίνη».
Πρόκειται για καθαρή επίδειξη αυταρχισμού και επιχείρηση ποινικοποίησης των αγώνων που δίνει η αγωνιστική δημοτική αρχή, για τα συμφέροντα των εργαζομένων και του λαού της πόλης.
Η κατάπτυστη απόφαση , αντάξια μιας κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, έρχεται να προστεθεί στη βιομηχανία δικαστικών διώξεων που αντιμετωπίζει ο δήμος από τότε που ο λαός της Νίκαιας ανέδειξε στο τιμόνι του  κομμουνιστή δήμαρχο και την παράταξη της «Δημοκρατικής Ενότητας», που αποτελεί ένα  μέτωπο ριζοσπαστικών δυνάμεων και προσωπικοτήτων στο συγκεκριμένο δήμο.
Ο σκοπός είναι καθαρός. Να καλλιεργηθεί κλίμα τρομοκρατίας, να «παταχθούν» όσοι αντιστέκονται και αγωνίζονται κατά της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής.
Τα γεγονότα βοούν ότι η απόφαση αυτή δεν ήταν καθόλου τυχαία. Εκδόθηκε κατά πλειοψηφία με εξαίρεση την ψήφο του προέδρου, ο οποίος πρότεινε την αθώωση του δημάρχου. Αθωωτική ήταν και η πρόταση του εισαγγελέα. Οι δύο δικαστές που πλειοψήφησαν στήριξαν το σκεπτικό τους σε καθαρά ψευδείς κατηγορίες που χάλκευσαν οι δημοτικοί σύμβουλοι που στηρίζονται από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.
Δεν έλαβαν καν υπόψη τους τις μαρτυρίες του δασάρχη Πειραιά και τριών υπαλλήλων της Δασικής Υπηρεσίας, οι οποίοι δήλωσαν ξεκάθαρα ότι «από τους αλλεπάλληλους ελέγχους που διενήργησαν στο λατομείο, ουδέποτε διαπίστωσαν καμία από τις καταγγελλόμενες πράξεις». Στηρίχθηκαν σε καταθέσεις μαρτύρων επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης στο δήμο, οι οποίοι δεν προσκόμισαν κανένα, έστω υποτυπώδες στοιχείο, πέρα από τις φράσεις «όπως άκουσα και όπως μου είπαν».
Η υπόθεση αφορά σε ένα λατομείο που είναι ανενεργό εδώ και τουλάχιστον μία δεκαετία. Εκεί μέσα βρίσκονται αθλητικές εγκαταστάσεις (δύο ανοιχτά γήπεδα ποδοσφαίρου και ένα κλειστό γυμναστήριο). Μετά από αίτημα των ερασιτεχνικών σωματείων, ο δήμος προσπάθησε να ξεκινήσει εργασίες καθαρισμού του χώρου από βράχια που ήταν έτοιμα να κυλήσουν και απειλούσαν την ασφάλεια των παιδιών.
Η προσπάθεια διακόπηκε από τις μηνύσεις των επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, προκαλώντας την αγανάκτηση των αθλητικών σωματείων, τα οποία, με ανακοινώσεις τους, αλλά και με εκπρόσωπό τους χτες στα δικαστήρια, έχουν εκδηλώσει τη συμπαράστασή τους στον δήμαρχο και συνεχίζουν να διεκδικούν τον καθαρισμό του χώρου.
Καλούμε την ΤΕΔΚ Χίου, όλους τους δήμους του νησιού και τις δημοτικές παρατάξεις να καταδικάσουν τη συγκεκριμένη δίωξη, που στήνει στο απόσπασμα όποιους αγωνίζονται για τους δημότες τους, που αφαιρεί το δικαίωμα στην άσκηση και άθληση από δεκάδες  πολίτες του συγκεκριμένου δήμου.
Στην αλληλεγγύη, εκτός των άλλων κρίνονται και οι νυν αιρετοί  και οι επίδοξοι μνηστήρες!!!

 

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΝ.Ε.Λ.Ε. Χίου: Πρόσληψη εκπαιδευτικών – επιμορφωτών
Επόμενο άρθροΜήτσουρας Βασίλης- Υποψήφιος Πρόεδρος ΟΝΝΕΔ Χίου: Οι θέσεις μου για την ΟΝΝΕΔ Χίου