Αρχική Νέα Εκπαίδευση - Επιστήμη Βράβευση Χιώτισσας εκπαιδευτικού για καινοτόμο δράση

Βράβευση Χιώτισσας εκπαιδευτικού για καινοτόμο δράση

7

 Η μάθηση είναι και παιχνίδι. Πόσο μάλιστα όταν καλείσαι να μάθεις μια ξένη γλώσσα και παράλληλα στοιχεία του πολιτισμού ενός άλλου λαού.
   Για την εργασία της που αφορούσε το μάθημα που διδάσκει τα Γερμανικά, βραβεύτηκε έτσι η Χιώτισσα εκπαιδευτικός γερμανικής φιλολογίας Μαίρη Κουζίμπα στα πλαίσια της δράσης του Υπ. Παιδείας “Αριστεία και Καινοτομία στην Εκπαίδευση το 2010” το περασμένο Σάββατο στο θέατρο  – Κέντρο Πολιτισμού  « Ελληνικός Κόσμος» (όπου συνολικά βραβεύτηκαν 100 εκπαιδευτικοί από όλη την Ελλάδα).
   Πρόκειται για μια δουλειά που η κα Κουζίμπα είχε επεξεργαστεί μαζί με τους μαθητές του 11ου Δημοτικού Σχολείου τη σχολική περίοδο 2007 – 2008 με θέμα «Γνωρίζοντας τη Γερμανία». Μέσα από αυτό το εκπαιδευτικό παιχνίδι, τα παιδιά εκτός από τη γλώσσα μαθαίνουν για τα 16 κρατίδια της Γερμανίας, για τις προσωπικότητες που έζησαν σε αυτά, τα αξιοθέατα, τις πρωτεύουσες κ.λ.π..
   Για την ίδια εργασία, η Μ. Κουζίμπα που σήμερα διδάσκει στα σχολεία της Καλλιμασιάς και της Καλαμωτής, είχε βραβευτεί και από το Γερμανικό Προξενείο πριν από 2 χρόνια, ενώ υπάρχει ενδιαφέρον ώστε το σχέδιο να πάρει και τη μορφή παιχνιδιού που θα κυκλοφορήσει στο εμπόριο.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΜαρία Λεκάκου: Αναγκαίες oι θεσμικές παρεμβάσεις για εύρυθμες νησιωτικές μεταφορές
Επόμενο άρθροΒόλτα στον Κάμπο με ποδήλατο