Αρχική Πολιτισμός Η Αριούσιος Α.Ε. για το Μουσείο της Βολισσού

Η Αριούσιος Α.Ε. για το Μουσείο της Βολισσού

6

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥΜε αφορμή τη συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου της περασμένης Δευτέρας, θέμα του οποίου, ανάμεσα στα άλλα, ήταν και η λειτουργία του Σπηλαίου του Αγίου Γάλακτος, ως επισκέψιμο μνημείο, άρα και ως πόλος έλξης Ελλήνων και ξένων επισκεπτών, ήλθαν, για μια ακόμη φορά, στο προσκήνιο και τα θέματα που αφορούν στα υπόλοιπα μνημεία της Αμανής, καθώς η αξιοποίηση και προβολή τους θα μπορούσε να συμβάλλει στην αύξηση της επισκεψιμότητας της περιοχής και στην ανάδειξή της.
Με δεδομένο το ενδιαφέρον της, αλλά και τη συμβολή της στην ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής της Αμανής, η ΑΡΙΟΥΣΙΟΣ Α.Ε., δια των Δημ. Κεφάλα και Ν. Πιτσιλού, Προέδρου Δ.Σ. και Δ/ντος Συμβούλου αντίστοιχα, έστειλε χθες επιστολές τόσο στην Γ.Γ. του Υπουργείου Πολιτισμού Λ. Μενδώνη, όσο και στην Όλγα Φιλανιώτου στην Κ’ ΕΚΠΑ, που εδρεύει στη Μυτιλήνη, ζητώντας την άμεση παρέμβασή τους για τη λειτουργία της Αρχαιολογικής Συλλογής Βολισσού, του θεματικού δηλαδή Μουσείου που αφορά στο κρασί και την ιστορία της Αριουσίας Χώρας.
Χαρακτηριστικά στις επιστολές αναφέρεται:
“Κατά την περίοδο Ιουλίου – Σεπτέμβρη καθημερινά και την υπόλοιπη περίοδο Σάββατα και Κυριακές, αρκετοί επισκέπτες διανύοντας 55 χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης της Χίου επισκέπτονται τις εγκαταστάσεις του Οινοποιείου, ξεναγούνται και όσοι το επιθυμούν γεύονται, στην αίθουσα Γευσιγνωσίας, φαγητά, σπιτικά μαγειρευμένα, που ταιριάζουν με το κρασί.
Όμως από τους περισσότερους  επισκέπτες διατυπώνεται το παράπονο της μη δυνατότητας επίσκεψής τους στο Μουσείο Κρασιού της Βολισσού το οποίο υπάγεται την Κ’ ΕΠΚΑ που εδρεύει στην Μυτιλήνη, έχει ολοκληρωθεί από το έτος 2004, αλλά δεν λειτουργεί λόγω έλλειψης πόρων για την πληρωμή ενός φύλακα.
Με δεδομένη την ερήμωση και εγκατάλειψη της Βορειοδυτικής Χίου, το γεγονός ότι ένας σημαντικός αριθμός επισκεπτών έρχεται στο Οινοποιείο όλες τις εποχές του έτους θα ήταν σημαντικό να επισκέπτεται και άλλα αξιοθέατα της περιοχής όπως τη Μονή Μουνδών, το Μουσείο Κρασιού της Βολισσού, το Κάστρο της Βολισσού και το Σπήλαιο του Αγίου Γάλακτος. Αξιοθέατα που μπορούν να αποτελέσουν μέρος μιας τουριστικής διαδρομής με στόχο την προσέλκυση τουριστών στην ερημωμένη περιοχή”.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΜαρία Λεκάκου: Αναγκαίες oι θεσμικές παρεμβάσεις για εύρυθμες νησιωτικές μεταφορές
Επόμενο άρθροΒόλτα στον Κάμπο με ποδήλατο