Αρχική Νέα Τοπικά Περιφέρεια Β. Αιγαίου: σύσκεψη για την ανάπτυξη του Πανεπιστημίου Αιγαίου

Περιφέρεια Β. Αιγαίου: σύσκεψη για την ανάπτυξη του Πανεπιστημίου Αιγαίου

8

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Θέματα που αφορούν στην ανάπτυξη του Πανεπιστημίου Αιγαίου, συζητήθηκαν κατά την διάρκεια σύσκεψης που συγκάλεσε, την Πέμπτη 18 Μαρτίου, η Γενική Γραμματέας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου κ. Σοφία Θεολογίτου.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν η Αντιπρύτανης Οικονομικού Προγραμματισμού και Ανάπτυξης κ. Χρυσή Βιτσιλάκη και οι Κοσμήτορες κ.κ. Γεώργιος Βούρος και Ηλίας Κουρλιούρος καθώς και στελέχη της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και του Πανεπιστημίου Αιγαίου.
Η Γενική Γραμματέας κ. Σοφία Θεολογίτου, εξέφρασε την αμέριστη συμπαράσταση της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου σε ότι αφορά στην υποστήριξη της ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Αιγαίου, καθώς και την επιθυμία της, το Πανεπιστήμιο Αιγαίου να αποτελέσει μοχλό ανάπτυξης της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.
Στη συνάντηση τέθηκαν από πλευράς Πανεπιστημίου Αιγαίου οι προτεραιότητες του ιδρύματος όσο αφορά στην αντιμετώπιση του προβλήματος των κτιριακών υποδομών αλλά και στην απόκτηση του αναγκαίου τεχνικού και επιστημονικού εξοπλισμού, στην κατεύθυνση της ενίσχυσης του ρόλου του Πανεπιστημίου Αιγαίου ως πόλου έρευνας και καινοτομίας στο χώρο του Βορείου Αιγαίου.
Στα πλαίσια αυτά η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων θα δρομολογήσει τη διαδικασία έκδοσης σχετικών προσκλήσεων για την υποβολή προτάσεων για ένταξη έργων στο ΕΣΠΑ.
Επιπλέον συζητήθηκε να αναπτυχθούν θεσμοθετημένοι, μόνιμοι δίαυλοι συνεργασιών, μεταξύ της Γενικής Γραμματέα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και του Πανεπιστημίου Αιγαίου, με στόχο την αξιοποίηση της τεχνογνωσίας του Πανεπιστημίου σε θέματα επίλυσης προβλημάτων που αντιμετωπίζει η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου αλλά και την γενικότερη υποστήριξη της ανάπτυξής της.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΔεντροφύτευση από το ΣΕΣΝΟΧ
Επόμενο άρθροΣυνέντευξη Τύπου στο Δήμο Χίου για “ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΩΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ”