Αρχική Νέα Τοπικά Σύσκεψη στη Νομαρχία με καταστηματάρχες για το έργο των πεζοδρομίων Προκυμαίας

Σύσκεψη στη Νομαρχία με καταστηματάρχες για το έργο των πεζοδρομίων Προκυμαίας

18

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Ενημέρωση και σύσκεψη με τους καταστηματάρχες της Προκυμαίας πραγματοποιήθηκε χθες, Δευτέρα 22/3, στην αίθουσα του Νομαρχιακού Συμβουλίου Χίου, με πρωτοβουλία του Νομάρχη Χίου Πολύδωρου Λαμπρινούδη και του Προέδρου του Λιμενικού Ταμείου Χίου κ. Σταμ. Κάρμαντζη. Στόχος της σύσκεψης ήταν να γίνει παρουσίαση της μελέτης για την κατασκευή των νέων πεζοδρομίων στην παραλία Χίου από τους μελετητές (κ. Μ. Βασιλάκη και στελέχη του Λιμενικού Ταμείου) και να απαντηθούν τυχόν ερωτήματα. Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν επίσης στελέχη της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών της Ν.Α. Χίου και εκπρόσωπος της Αναδόχου εταιρείας.


Τόσο ο Νομάρχης Χίου όσο και ο Πρόεδρος του Λ.Τ. κατά την εισήγησή τους αναφέρθηκαν στην αναγκαιότητα του συγκεκριμένου έργου, το οποίο θα αναβαθμίσει αισθητικά την προκυμαία της Χίου, ενώ παράλληλα ενσωματώνει όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας για τους πεζούς. Ο Νομάρχης τόνισε ότι στόχος είναι μία ομοιόμορφη παρέμβαση στην παραλία και πρότεινε να ξεκινήσουν οι εργασίες το συντομότερο και συγκεκριμένα αμέσως μετά το Πάσχα, προκειμένου ένα μέρος του έργου να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 15 Ιουνίου, οπότε ξεκινάει και η υψηλή περίοδος για τα καταστήματα της Προκυμαίας.


Από την πλευρά των καταστηματαρχών εκφράστηκαν κάποια ερωτήματα, με κυρίαρχη την αγωνία να μην επηρεαστεί η δουλειά τους κατά τους θερινούς μήνες. Στο σημείο αυτό η πρόταση όλων να παύσουν οι εργασίες μέσα στο καλοκαίρι και να συνεχιστούν από το Σεπτέμβριο φάνηκε να τους ικανοποιεί. Αναφορικά με την περαιτέρω αισθητική παρέμβαση που αφορά στις προσόψεις των καταστημάτων, αυτό είναι ένα ζήτημα που θα αποφασισθεί στη συνέχεια από το Λιμενικό Ταμείο σε συνεργασία με τους επαγγελματίες.    
           
Από το Γραφείο Τύπου και Ειδικών Συμβούλων της Ν.Α. Χίου


 

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΚ. Μουσουρούλης: Απαράδεκτη “απάντηση” για το Τμήμα Τουρισμού
Επόμενο άρθροΚλείσιμο δρόμου (22-24/3) από την 96 ΑΔΤΕ λόγω δοκιμαστικών παρελάσεων