Αρχική Νέα Τοπικά ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΔΗΜΟΤΩΝ ΟΜΗΡΟΥΠΟΛΗΣ: συμμετοχή στις κινητοποιήσεις του σωματείου συνταξιούχων Βροντάδου

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΔΗΜΟΤΩΝ ΟΜΗΡΟΥΠΟΛΗΣ: συμμετοχή στις κινητοποιήσεις του σωματείου συνταξιούχων Βροντάδου

5

 Η Αγωνιστική Πρωτοβουλία δημοτών Ομηρούπολης σχετικά με τα όσα συζήτησε το πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο έχει να ανακοινώσει τα εξής:
      Καλεί τους φίλους της και ψηφοφόρους της να συμμετέχουν συμπαραστεκόμενοι σε όλες τις κινητοποιήσεις του σωματείου συνταξιούχων Βροντάδου, αρχής γενομένης από την Παρασκευή 26 Μαρτίου και ώρα 9:30 έξω από την Εμπορική Τράπεζα του Βροντάδου, με αιχμή του δόρατος να μην κλείσει το εν λόγω υποκατάστημα, με αποτέλεσμα την παραπέρα υποβάθμιση του οικισμού και την πρόσθετη ταλαιπωρία εξ αιτίας αυτού του γεγονότος σε συνταξιούχους , μισθωτούς επαγγελματίες και γενικά στις παρεχόμενες υπηρεσίες στο Βροντάδο , αφού είναι γνωστό ότι αποψιλώνεται τα τελευταία χρόνια συστηματικά από όποιες υπηρεσίες υπήρχαν (ΟΤΕ κλπ).
      Καλεί επίσης τη Δημοτική αρχή να πράξει σε όλα τα επίπεδα, πολιτικά , οικονομικά και νομικά τα δέοντα ώστε να γίνει αντιληπτό από τη διοίκηση της Τράπεζας, αλλά και τους υπευθύνους της κυβέρνησης ότι δεν μπορούν στην πλάτη των δημοτών μας να παίζονται τα γνωστά παιχνίδια κερδοφορίας του κεφαλαίου και ιδιαίτερα του τραπεζικού που κατατάσσεται στα πιο αδηφάγα κομμάτια του.  Από αυτή την άποψη υπάρχουν σοβαρές πολιτικές ευθύνες του δικομματισμού –ΠΑΣΟΚ και ΝΔ- που σιγοντάρει όλη αυτή την αυθαιρεσία που τσαλαπατά ασύστολα όχι μόνο τους απόμαχους της δουλειάς , αλλά υπονομεύει και τα στοιχειώδη δικαιώματά μας.
      Η Αγωνιστική Πρωτοβουλία με δεδομένη τη βάρβαρη κυβερνητική πολιτική και στο χώρο της εκπαίδευσης , που έχει ως αποτέλεσμα να μην έχουν έρθει μέχρι αυτή τη στιγμή οι τακτικές επιχορηγήσεις των σχολείων ώστε στοιχειωδώς να λειτουργήσουν, που δε  χρηματοδοτεί ουσιαστικά τις επισκευαστικές ανάγκες των σχολείων κάλεσε τη δημοτική αρχή από το αποθεματικό που ισχυρίστηκε με βάση τον προϋπολογισμό ότι έχει, να δώσει έκτακτες επιχορηγήσεις στα σχολεία. Την κάλεσε επίσης να εκθέσει την κυβερνητική πολιτική και να ζητήσει κονδύλια άμεσα και από τον ΟΣΚ και από το Υπουργείο.
      Οι απαντήσεις της, ως γνωστόν τετριμμένες, συντεταγμένες με την κυβερνητική φτώχεια, αναμασούσαν την υλοποίηση της ανακατασκευής του σχολείου της Συκιάδας, έργο ώριμο από προηγούμενες δημοτικές αρχές διανθισμένες με το «όλα πάνε καλά δεν υπάρχει κανένα παράπονο» που στοιχειοθετεί την εικονική πραγματικότητα της δημοτικής αρχής.
       Όλα αυτά τη στιγμή που οι αναφορές των Δ/ντών του 1ου Δημοτικού σχολείου Βροντάδου και κυρίως του 2ου  Δημοτικού  βοούν για την κατάσταση που επικρατεί. Η τελευταία αναφορά του Δ/ντη  του 2ου δημοτικού αριθμεί 14 σημεία παρεμβάσεων και καταλήγει ότι τα τελευταία χρόνια δεν έχει γίνει ουσιαστική επισκευαστική παρέμβαση στο σχολείο γεγονός που επιτείνει τα προβλήματα και δυσχεραίνει το προσφερόμενο εκπαιδευτικό έργο και τις συνθήκες διαβίωσης. Εμείς σε κάθε περίπτωση θα επιμείνουμε, τουλάχιστον να επιτύχουμε τα ουσιώδη ζητήματα λειτουργίας των σχολείων γεγονός που απαιτεί και τη στράτευση όλων των εκπαιδευτικών, των γονέων αλλά και της κοινωνίας του δήμου μας.
      Τέλος η Παράταξή μας κατέθεσε το παρακάτω ψήφισμα ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης , το οποίο ψηφίστηκε από όλους σχεδόν τους δημοτικούς συμβούλους ανεξαρτήτως παρατάξεων πλην του  επικεφαλή της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Μούνδρου ο οποίος και καταψήφισε όντας για άλλη μια φορά ανακόλουθος με το δημόσιο αίσθημα, αλλά επιμελής ως προς τα εντελλόμενα της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ. Το ψήφισμα που εγκρίθηκε έχει ως ακολούθως:
      «Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ομηρούπολης εκτιμώντας  ότι η πλειοψηφία των δημοτών του αποτελείται από ανθρώπους του μόχθου μισθωτούς και συνταξιούχους, καταδικάζει τα κυβερνητικά μέτρα που στρέφονται ενάντια στο εισόδημά τους, που το περιορίζουν ακόμα περισσότερο, που περικόπτουν κατακτήσεις δεκαετιών και τους οδηγούν στην ένδεια και στην εξαθλίωση του εργασιακού μεσαίωνα, την ώρα που οι έχοντες και κατέχοντες με την προκλητική κερδοφορία τους μένουν στο απυρόβλητο.
      Καλούμε την κυβέρνηση να σταματήσει την ολομέτωπη επίθεση ενάντια στην εργατοϋπαλληλική τάξη της χώρας μας, ενάντια στους μικροεπαγγελματίες και να στραφεί εκεί που δημιουργήθηκε η οικονομική κρίση, στους κόλπους της πλουτοκρατίας τόσο της χώρας μας , όσο και της Ευρωπαϊκής Ένωσης , αλλά και διεθνώς.
      Ως δημοτικό συμβούλιο, ενώνουμε τη φωνή μας με τους χιλιάδες συνθλιμμένους εργαζόμενους της χώρας μας και απαιτούμε μαζί τους:
      Την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία και αυτοί που τη στηρίζουν και τη δημιούργησαν.»
     
      ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΔΗΜΟΤΩΝ ΟΜΗΡΟΥΠΟΛΗΣ

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΣύσκεψη στη Νομαρχία με καταστηματάρχες για το έργο των πεζοδρομίων Προκυμαίας
Επόμενο άρθροΕυχαριστήριο Φιλοζωϊκού για το τσάϊ του