Αρχική Απόψεις Aρθρα Γεώργιος Πατάπης: Συμμετοχή στη Δημόσια Διαβούλευση για την τιμολόγηση ενέργειας από φωτοβολταϊκά

Γεώργιος Πατάπης: Συμμετοχή στη Δημόσια Διαβούλευση για την τιμολόγηση ενέργειας από φωτοβολταϊκά

85

      Συμμετοχή στη Δημόσια Διαβούλευση για την τιμολόγηση ενέργειας από φωτοβολταϊκά
    
     Αξιότιμη κα Μπιρμπίλη,
    
     Ευχαριστώ για τη δυνατότητα που έχω να εκφράσω τις απόψεις μου.
     Κατά το διάσημο οικονομολόγο Γ. Σούμπετερ, οι υγιείς επιχειρήσεις είναι το όχημα που μεταφέρει καινοτομίες σε μια κοινωνία και βοηθά στη διάχυσή τους, με αποτέλεσμα την αειφορική ανάπτυξη της οικονομίας!!!
     Στην Ελλάδα υπάρχει ένα τεράστιο ανεκμετάλλευτο οικονομικό απόθεμα σε ήλιο και άνεμο. Στην αιολική ενέργεια μετά από χρόνια αντιδράσεων τοπικών κοινωνιών (οι οποίες βέβαια υποκινούνταν από τις γνωστές παχυλά επιδοτούμενες οικολογικές Μ.Κ.Ο από τους φόρους που εγώ δίνω ως νομοταγής πολίτης) πάμε αρκετά καλά.
     Τώρα που υπάρχει αξιόπιστη τεχνολογία φωτοβολταϊκών και μπορούν να μπουν στο μείγμα ΑΠΕ ώστε να πάμε μετά και σε πιο περίπλοκες ΑΠΕ (Γεωθερμία- βιομάζα) ως χώρα, πρέπει να μας βοηθήσετε να επιχειρήσουμε σε σταθερό περιβάλλον για να πάμε την Ελλάδα λίγο παραπάνω.
     Αλήθεια πιστεύει κανείς σας ότι μετά τη γνωστή αδυναμία της χώρας μας στην προσέλκυση άμεσων ξένων επενδύσεων λόγω της γνωστής γραφειοκρατίας, αστάθειας επενδυτικού και φορολογικού περιβάλλοντος και αγκυλώσεων των δημόσιων υπηρεσιών, προσπαθώντας οι Έλληνες μικροεπενδυτές να επενδύσουν στα φωτοβολταϊκά και παλεύοντας -όπως και οι προαναφερόμενοι γράφουν- 3 χρόνια, θα τολμήσουν τίποτα παραπέρα σε πιο περίπλοκες επενδύσεις ακόμα και με επιδότηση 100%;;;
     Ποια είναι η θέση της Ελλάδας στη σκακιέρα της ενεργειακής διπλωματίας και ποιοι οι στόχοι απεξάρτησης από το εισαγόμενο πετρέλαιο και φυσικό αέριο τη στιγμή που τη ροή και την τιμή τους επηρεάζουν αστάθμητοι παράγοντες, όπως οι ισοτιμίες ΕΥΡΩ- Δολαρίου, πολεμικές εντάσεις, φυσικές καταστροφές, τρομοκρατικές επιθέσεις;
     Ή μήπως η ΔΕΗ έχει λάβει θέσεις αντιστάθμισης κινδύνων από μια πιθανή κατακόρυφη άνοδο της τιμής του πετρελαίου στα 150 $ το βαρέλι, σύμφωνα με προβλέψεις έγκυρων αναλυτών;
     Και ποιος οικονομολόγος έλαβε υπόψη του ότι τα ρυπογόνα εγχώρια καύσιμα τα εξορύσσουμε από τη δωρεάν δημόσια γη αλλά βλάπτουμε το περιβάλλον ανεπανόρθωτα;
     Μέσα σο ζοφερό περιβάλλον που ζούμε, με την Ελλάδα υπερχρεωμένη, τους ανεύθυνους ερασιτεχνικούς χειρισμούς των Κυβερνήσεων των τελευταίων 30 χρόνων, την πληθώρα των διαρθρωτικών προβλημάτων και των στρεβλώσεων, την άνοδο της ανεργίας και της εγκληματικότητας, του απαξιωμένου δημόσιου εκπαιδευτικού συστήματος, την καταστροφή του περιβάλλοντος, του λαϊκισμού και του παραγοντισμού, του ελλείμματος των πολιτικών μας, η ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΒΑΛΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΑ ΣΤΗΘΙΑ ΤΗΣ ΜΠΡΟΣΤΑ.
     Εκπλήρωσα τις υποχρεώσεις μου στο ακέραιο χωρίς λαμογιές και κούφιες επιχορηγήσεις στ χαρτιά, στα 38 μου χρόνια!
     Λόγω της φύσης του επαγγέλματος μου είχα τη γνώση της φαύλης γραφειοκρατίας του ελληνικού δημοσίου που θα αντιμετώπιζα αυτά τα 3 χρόνια.
     Γι’ αυτό έδωσα τη μάχη μέχρις εσχάτων για να αντιμετωπίσω ακόμη και την τάδε «εφορεία παλαιοντολογίας και δεινοσαύρων» και την οικολογία της θεωρίας και του καναπέ. Δεν θα φοβηθώ τη «δαμόκλεια σπάθη» του άναρχου και αναξιόπιστου κράτους που θέλετε να συνεχίσετε.
     ΣΥΓΓΝΩΜΗ, άλλα προσδοκούσαμε από τη νέα Κυβέρνηση!
     Αντ’ αυτού προσεγγίζετε το θέμα ερασιτεχνικά, παραβλέποντας το καταλυτικό στοιχείο της επιτυχίας προς ένα νέο βιώσιμο αναπτυξιακό μοντέλο, που είναι η ισχυρή θεσμική συγκρότηση, η αποτελεσματικότητα και η εμπιστοσύνη Κράτους- Πολιτών!
     Θα διεκδικώ κάθε νόμιμο δικαίωμά μου!!!
    
     Υ.Γ.
     Οι νέες πράσινες ΒΙ.ΠΕ. (450.000.000 ΕΥΡΩ) μήπως τίποτα ημέτεροι έχουν χωραφάκια για αξιοποίηση;
    
     Γεώργιος Πατάπης
     Λογιστής- φοροτεχνικός
    

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΣύσκεψη στη Νομαρχία με καταστηματάρχες για το έργο των πεζοδρομίων Προκυμαίας
Επόμενο άρθροΕυχαριστήριο Φιλοζωϊκού για το τσάϊ του