Αρχική Νέα Τοπικά ΠΑΜΕ: καταγγελία για απόλυση ασκούμενου δικηγόρου

ΠΑΜΕ: καταγγελία για απόλυση ασκούμενου δικηγόρου

14

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Σε μια περίοδο που το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, το ΠΑΜΕ, πρωτοστατεί στην ανάπτυξη των εργατικών αγώνων για την απόκρουση των βάρβαρων αντιλαϊκών μέτρων που επιβάλει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με τις ευλογίες της ΕΕ και των πλουτοκρατών, το δικαίωμα στην απεργία χτυπιέται αλύπητα στον ιδιωτικό τομέα. Αυτό το δικαίωμα αξιοποίησε εργαζόμενη ασκούμενη δικηγόρος σε μεγάλο δικηγορικό γραφείο της Χίου και απολύθηκε κατά την τελευταία απεργία.
Η γραμματεία Χίου του ΠΑΜΕ καταδικάζει την αντεργατική αυτή ενέργεια του μεγαλοδικηγόρου ο οποίος πάνω από το συνταγματικό αναφαίρετο δικαίωμα στην απεργία βάζει τα ταξικά οικονομικά του συμφέροντα, αποδεικνύοντας ότι τηρούμε τους νόμους όταν μας συμφέρουν και τους καταπατούμε κατά περίπτωση.
Το ΠΑΜΕ θεωρεί ότι σε συνθήκες σκληρής ταξικής αναμέτρησης με το κεφάλαιο και τους κάθε λογής πολιτικούς υποστηρικτές του, το δικαίωμα στην απεργία πρέπει να περιφρουρείται ακόμα και με θυσίες , προκειμένου να αποκρουστούν τα άγρια αντιλαϊκά μέτρα και να απομονωθεί η γραμμή της μοιρολατρίας και του συμβιβασμού που καλλιεργούν οι εργατοπατέρες ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ.
Καλεί τον δικηγορικό σύλλογο της Χίου να πάρει θέση στο αναφαίρετο δικαίωμα στην απεργία των εργαζομένων καλεί τους εργαζόμενους να συσπειρωθούν γύρω από τα ταξικά σωματεία και με το ΠΑΜΕ να δυναμώσουμε την πάλη μας για το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά και γα την απόκρουση των χειρότερων μέτρων που έρχονται με την κατάθεση νέων αντεργατικών και αντιασφαλιστικών νόμων μετά το Πάσχα.
Τώρα πρέπει να πάρουμε την υπόθεση του αγώνα στα χέρια μας, κάνοντας πράξη το σύνθημα:
 “Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη και όχι τα κέρδη του κεφαλαιοκράτη”

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΕλπίδα Τσουρή: Μήνυμα για την 25η Μαρτίου
Επόμενο άρθροΠολίτες Ομηρούπολης: κάλεσμα για την ώρα της Γης