Αρχική Απόψεις Aρθρα Γιώργος Κεβόπουλος: προσοχή ΑΠΑΤΗ- Φούμαρα τα 2 εκ. δολάρια

Γιώργος Κεβόπουλος: προσοχή ΑΠΑΤΗ- Φούμαρα τα 2 εκ. δολάρια

8

 Από το Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σχηματίσθηκε δικογραφία, σε βάρος τριών αλλοδαπών για «ΑΠΑΤΗ ΚΑΤΑ ΣΥΝΑΥΤΟΥΡΓΙΑ» και συνελήφθη ένας από τους κατηγορούμενους, στα πλαίσια της αυτόφωρης διαδικασίας, ενώ οι υπόλοιποι αναζητούνται.

Στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προσήλθε ένας έλληνας και κατήγγειλε ότι ενημερώθηκε ηλεκτρονικά, με γραπτό κείμενο ότι κέρδισε σε διεθνή ΛΟΤΑΡΙΑ το χρηματικό ποσό των δύο εκατομμύριων (2.000.000) δολαρίων, όπου για να εκταμιευθούν και να του αποσταλεί η επιταγή αρχικά έπρεπε να πληρώσει διάφορα διαδικαστικά έξοδα και να αποστείλει 400 ευρώ σε άτομο που βρισκόταν στην αλλοδαπή.

Μετά από ψηφιακή ανάλυση των δεδομένων, εντοπίσθηκε ομάδα ατόμων που μοναδικό σκοπό είχε να αποσπά με απατηλό τρόπο (Κέρδη σε διεθνή ΛΟΤΤΑΡΙΑ) διάφορα χρηματικά ποσά από ανυποψίαστα άτομα, τα οποία ήλπιζαν σε είσπραξη υψηλών κερδών που δήθεν είχαν επιτύχει σε διαγωνισμούς . Κατά τη ψηφιακή διερεύνηση της υπόθεσης μέλος της παραπάνω ομάδας απέστειλε ηλεκτρονικό μήνυμα ( email ) το οποίο φέρονταν να έχει αποσταλεί από την Εφορία του Ηνωμένου Βασιλείου, σύμφωνα με το οποίο υποχρεούταν να καταθέσει o ημεδαπός το χρηματικό ποσό των τριών χιλιάδων πεντακοσίων (3.500) Δολαρίων Η.Π.Α ως φόρο , μέσω εταιρείας ταχυμεταφοράς χρημάτων, ώστε να εκταμιευθεί το ποσό των δύο εκατομμυρίων (2.000.000) Δολαρίων Η.Π.Α. το οποίο είχε κερδίσει. Στην συνέχεια μέλος της ομάδος, το οποίο βρισκόταν συμπτωματικά στην χώρα μας, προθυμοποιήθηκε να παραδώσει την επιταγή των 2.000.000 Δολαρίων αφού πρώτα παραλάμβανε τα έξοδα φορολογίας του παραπάνω ποσού. Σε συντονισμένη επιχείρηση που οργανώθηκε, σε περιοχή των Αθηνών εντοπίσθηκε ένας εκ των δραστών ο οποίος και συνελήφθη, ενώ παράλληλα αναζητούνται οι συνεργάτες του στο εξωτερικό μέσω της Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας (ΙΝΤΕΡΠΟΛ). Η ανωτέρω περιγραφόμενη μέθοδος αποτελεί παγκόσμιο είδος απάτης με μεγάλο αριθμό θυμάτων και στην χώρα μας. Ερευνάται από τη Κύρια Ανάκριση μέσω των τραπεζικών λογαριασμών αλλά και την ΙΝΤΕΡΠΟΛ εάν το παραπάνω κύκλωμα είχε και άλλα θύματα.

 

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΕλπίδα Τσουρή: Μήνυμα για την 25η Μαρτίου
Επόμενο άρθροΠολίτες Ομηρούπολης: κάλεσμα για την ώρα της Γης