Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος Ερώτηση βουλευτών ΝΔ, σχετικά με την αποζημίωση ασφαλισμένων ΟΓΑ και των οικογενειών...

Ερώτηση βουλευτών ΝΔ, σχετικά με την αποζημίωση ασφαλισμένων ΟΓΑ και των οικογενειών τους σε περιπτώσεις αγροτικού ατυχήματος

19

Τετάρτη, 24.3.2010


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


O Βουλευτής Ν. Χίου της Νέας Δημοκρατίας, Κωστής Μουσουρούλης και ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Αγροτικής Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Ν. Κοζάνης, κ. Γιώργος Κασαπίδης κατέθεσαν, σήμερα, Ερώτηση (Αρ. πρωτ.8071/24.3.2010), σχετικά με την αποζημίωση ασφαλισμένων ΟΓΑ και των οικογενειών τους σε περιπτώσεις αγροτικού ατυχήματος.


Όπως επισημαίνεται στο κείμενο της Ερώτησης, τα αγροτικά ατυχήματα που σημειώνονται κάθε χρόνο στη χώρα μας, καθιστούν το αγροτικό επάγγελμα ως ένα από τα πλέον επικίνδυνα επαγγέλματα. Είναι ενδεικτικό πως οι κλάδοι της γεωργίας και της αλιείας έχουν έναν από τους υψηλότερους δείκτες θανατηφόρων ατυχημάτων στην Ευρωπαϊκή Ένωση, συγκρίσιμο μόνο με τον αντίστοιχο δείκτη του κλάδου των κατασκευών.


Ωστόσο, μέχρι σήμερα, αν και ο νόμος προβλέπει την απόδοση αναπηρικής σύνταξης σε ασφαλισμένους του ΟΓΑ, δεν έχει ληφθεί μέριμνα σε περίπτωση θανάτου του ασφαλισμένου από αγροτικό ατύχημα για την αποζημίωση της οικογενείας του, όπως αντίστοιχα συμβαίνει με την εργατική νομοθεσία στην περίπτωση εργατικού ατυχήματος.


Για το λόγο αυτό, οι δυο Βουλευτές ρωτούν τους αρμόδιους Υπουργούς:


1. Ποια μέτρα πρόκειται να λάβει η Κυβέρνηση για να βελτιωθούν οι συνθήκες εργασίας και η ασφάλεια των αγροτών;
2. Προτίθεται η Κυβέρνηση να τροποποιήσει κατάλληλα το πλαίσιο που διέπει το καθεστώς αποζημίωσης των ασφαλισμένων του ΟΓΑ, αντιμετωπίζοντας την περίπτωση θανάτου σε αγροτικό ατύχημα;

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΕλπίδα Τσουρή: Μήνυμα για την 25η Μαρτίου
Επόμενο άρθροΠολίτες Ομηρούπολης: κάλεσμα για την ώρα της Γης