Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος Ερώτηση Κ. Μουσουρούλη για την καθυστέρηση χρηματοδότησης βρεφονηπιακών σταθμών ν. Χίου

Ερώτηση Κ. Μουσουρούλη για την καθυστέρηση χρηματοδότησης βρεφονηπιακών σταθμών ν. Χίου

6

 Τετάρτη, 24.3.2010


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Ερώτηση (αρ. πρωτ. 8005/23-3-2010) για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς του Νομού Χίου και τα προβλήματα που δημιουργούνται από την πολύμηνη καθυστέρηση χρηματοδότησής τους, κατέθεσε, χθες, ο Βουλευτής Ν. Χίου της Νέας Δημοκρατίας, Κωστής Μουσουρούλης.


Όπως επισημαίνει στο κείμενο της Ερώτησής του, στις 8/4/2009, προκηρύχθηκε η δράση «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής ζωής» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρωπίνου Δυναμικού 2007-2013», αρμοδιότητας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, με συνολικό προϋπολογισμό 61.988.000 ευρώ και δικαιούχο τον Οργανισμό Εργατικής Εστίας (ΟΕΕ). Η δράση αφορά στη χρηματοδότηση των Βρεφικών, Βρεφονηπιακών και Παιδικών Σταθμών, των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (Κ.Δ.Α.Π.), των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες (Κ.Δ.Α.Π.-Μ.Ε.Α.) και των εργαζόμενων μητέρων.


Ωστόσο, παρά την αυτονόητη συμβολή της δράσης αυτής στους ανωτέρω στόχους, οι προαναφερόμενες δημόσιες και ιδιωτικές δομές, τόσο στο Νομό Χίου, όσο και σε ολόκληρη τη χώρα, έξι και πλέον μήνες από την έναρξη της σχολικής χρονιάς, δεν έχουν ακόμη υπογράψει σύμβαση με τον ΟΕΕ και, ως εκ τούτου, δεν έχει πραγματοποιηθεί καμία πληρωμή.


Μάλιστα, σε έγγραφο του ΟΕΕ, το οποίο επισυνάπτει ο Βουλευτής Ν. Χίου στην Ερώτησή του προκύπτει ότι, ήδη από τον Απρίλιο του 2009, είχαν δρομολογηθεί όλες οι απαιτούμενες ενέργειες και έχουν εκδοθεί η σχετική ΚΥΑ και η πρόκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, ώστε η διαδικασία επιλογής δομών και ωφελούμενων μητέρων να είχε ολοκληρωθεί πριν την έναρξη της σχολικής περιόδου 2009-2010.


Επειδή το γεγονός αυτό έχει προκαλέσει τεράστια οικονομικά προβλήματα στους εργαζόμενους στους βρεφονηπιακούς σταθμούς του Νομού Χίου καθώς και στις οικογένειές τους, αφού, ούτε τα δεδουλευμένα μπορούν να αιτηθούν από τους γονείς που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, ούτε τη συνεργασία τους με τον ΟΕΕ μπορούν να διακόψουν, ο Κ. Μουσουρούλης ρωτά τους αρμόδιους Υπουργούς:– Σε ποιες ενέργειες προτίθενται να προβούν για την άμεση υλοποίηση της δράσης «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής ζωής» και την τακτοποίηση των οικονομικών εκκρεμοτήτων προς τις ιδιωτικές και δημόσιες δομές σε ολόκληρη τη χώρα και ειδικότερα στο Νομό Χίου;

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΕλπίδα Τσουρή: Μήνυμα για την 25η Μαρτίου
Επόμενο άρθροΠολίτες Ομηρούπολης: κάλεσμα για την ώρα της Γης