Αρχική Νέα Τοπικά Απάντηση Προέδρου Ν.Σ. στο σύμβουλο Γ. Μισετζή

Απάντηση Προέδρου Ν.Σ. στο σύμβουλο Γ. Μισετζή

6

 

Την ακόλουθη απάντηση έδωσε ο Πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου, Παντελής Στεφάνου, στις καταγγελίες του ανεξάρτητου συμβούλου Γιάννη Μισετζή:
«Σχετικά με πρόσφατο δημοσίευμα του Νομαρχιακού Συμβούλου Ιωάν. Μισετζή στον τοπικό μας Τύπο, θεωρώ αναγκαίο να διευκρινίσω επί της ουσίας τα εξής:
1. Αναφορικά με το θέμα της απόφασης του Διοικητικού Εφετείου Πειραιά για το Νομαρχιακό Σύμβουλο Μ. Γιαννάρα, επισημαίνω ότι ο νόμος προβλέπει ότι σε αντίστοιχες περιπτώσεις, τόσο στον α’ όσο και στο β’ βαθμό αυτοδιοίκησης, αρμόδιες αρχές να λάβουν αποφάσεις είναι η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και το υπουργείο Εσωτερικών. Επομένως δεν υφίσταται θέμα οποιασδήποτε ενέργειας από την πλευρά της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Χίου ή του Προέδρου του Νομαρχιακού Συμβουλίου.
2. Επίσης, ο Νόμος καθορίζει σαφώς το καθεστώς ειδικών αδειών δημοσίων υπαλλήλων προκειμένου να ασκήσουν τα καθήκοντα που απορρέουν από αιρετές θέσεις τις οποίες καταλαμβάνουν σε Δήμους ή στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση (αντιδήμαρχοι, αντινομάρχες, πρόεδροι συμβουλίων, πρόεδροι και μέλη επιτροπών).
3. Τέλος, με πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση καθορίστηκε ότι δημόσιοι υπάλληλοι που εκλέγονται σε αιρετές θέσεις δε δικαιούνται «διπλής αποζημίωσης», συνεπώς δεν υφίσταται κανένα ζήτημα διπλών αμοιβών.
Συμπερασματικά από τα παραπάνω προκύπτει ότι τα γραφόμενα από τον κ. Μισετζή είναι εντελώς ανακριβή και αποκαλύπτουν μία μεθοδευμένη προσπάθεια απαξίωσης των θεσμών, συνοδευμένη από έκδηλη προσωπική εμπάθεια.
Κλείνοντας, οφείλω να επισημάνω ότι αρκετά πρόωρα κάποιοι έχουν αποδοθεί σε μία εκστρατεία λασπολογίας, με προφανή στόχο τη Νομαρχιακή Αρχή, μέσω των συνεργατών της. Θα απογοητευτούν, όμως, σύντομα».

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: ΑΛΗΘΕΙΑ, 26/3/2010

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΒασίλης Αγιαννίδης: το μνημείο της… ανορθογραφίας ανεγέρθη στο Φρούριο!
Επόμενο άρθροΜια ώρα μπροστά από τις 28/3