Αρχική Νέα Τοπικά Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου: Επιτροπή για πράσινη ανάπτυξη

Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου: Επιτροπή για πράσινη ανάπτυξη

27

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, έχοντας ως βασικό στόχο την ενσωμάτωση της περιβαλλοντικής διάστασης στο σύνολο του αναπτυξιακού της σχεδιασμού, ανακοινώνει τη σύσταση Επιτροπής για την Πράσινη Ανάπτυξη.
Η Επιτροπή, αποτελούμενη από μέλη της επιστημονικής κοινότητας, θα εργαστεί εθελοντικά για την ανάπτυξη των νησιών του Βορείου Αιγαίου στο πλαίσιο του νέου εναλλακτικού μοντέλου της πράσινης ανάπτυξης. Η Επιτροπή θα αποτελέσει τον πυρήνα για έναν ανοιχτό διάλογο μεταξύ επιστημόνων, πολιτών και τοπικών φορέων, ενώ παράλληλα θα καταθέσει προτάσεις και θα προτείνει στρατηγικές για την υλοποίηση δράσεων με στόχο τη βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη με σεβασμό προς το περιβάλλον.
Σύμφωνα με δήλωση της Γενικής Γραμματέα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου Σοφίας Θεολογίτου «Η πρωτοβουλία αυτή της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου εντάσσεται σε μια προσπάθεια διαμόρφωσης μιας ολοκληρωμένης πολιτικής για την προστασία του περιβάλλοντος προσαρμοσμένη στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των νησιών μας. Με τη σύσταση της επιτροπής επιθυμώ επίσης να υπογραμμίσω τη σημασία που αποδίδω τόσο στην εθελοντική προσφορά όσο και στις ανοιχτές συμμετοχικές διαδικασίες με στόχο την υιοθέτηση μιας ρεαλιστικής πολιτικής με την ευρύτερη αποδοχή. Θεωρώ πραγματικά ότι είναι μια ευκαιρία ανοιχτής διαβούλευσης και συνεργασίας και ελπίζω οι ενεργοί πολίτες της Περιφέρειας να μας συνδράμουν με τις γνώσεις και τις δεξιότητές τους».
Τα μέλη της Επιτροπής μέχρι στιγμής είναι τα εξής:* Βιτσιλάκη-Σορωνιάτη Χρύση, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια, Tμήμα Επιστημών της Προσχολικής Αγωγής και του Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού, Πανεπιστήμιο Αιγαίου
* Βουγιούκας Στράτος, Προϊστάμενος Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, Περιφερειακό Ταμείο Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου
* Γαβριλάκης Κώστας, Περιβαλλοντολόγος, Δρ. Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης
* Γαγάνης Πέτρος, Επίκουρος Καθηγητής, Τμήμα  Περιβάλλοντος, Πανεπιστήμιο Αιγαίου
* Γουρνέλου Ελένη, Διοικητικό Προσωπικό, Τμήμα Γεωγραφίας, Πανεπιστήμιο Αιγαίου
* Ευαγγελινός Κώστας, Λέκτορας, Τμήμα Περιβάλλοντος, Πανεπιστήμιο Αιγαίου
* Ζούρος Νίκος, Αναπληρωτής Καθηγητής, Τμήμα Γεωγραφίας, Πανεπιστήμιο Αιγαίου
* Καλαμποκίδης Κωνσταντίνος, Αναπληρωτής Καθηγητής, Τμήμα Γεωγραφίας, Πανεπιστήμιο Αιγαίου
* Κίζος Αθανάσιος, Επίκουρος Καθηγητής, Τμήμα Γεωγραφίας, Πανεπιστήμιο Αιγαίου
* Κόκκορης Γεώργιος, Επίκουρος Καθηγητής, Τμήμα Επιστημών της Θάλασσας, Πανεπιστήμιο Αιγαίου
* Κοντής Ευάγγελος, Αναπληρωτής Δ/ντης Δ/νσης Υδάτων Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, Διδάσκων Π.Δ.407/80, Τμήμα Γεωγραφίας, Πανεπιστήμιο Αιγαίου
* Κουτσίδου Ευγενία, Δ/νση Περιβάλλοντος και Χωροταξίας Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, Διδάσκουσα Π.Δ.407/80, Τμήμα  Περιβάλλοντος, Πανεπιστήμιο Αιγαίου
* Λεκάκου Μαρία, Επίκουρος Καθηγήτρια, Τμήμα Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών, Πανεπιστήμιο Αιγαίου
* Μαλούπα Ελένη, Τακτική Ερευνήτρια ΕΘ.Ι.ΑΓ.Ε. Κέντρο Γεωργικής Έρευνας Βόρειας Ελλάδας Εργαστήριο Προστασίας Αυτοφυών και Ανθοκομικών Ειδών, υπεύθυνη του Βαλκανικού Βοτανικού Κήπου Κρουσσίων.
* Οικονόμου Ανδρέας, Επίκουρος Καθηγητής ΑΣΠΑΙΤΕ, Θεσσαλονίκη
* Παπαζαχαροπούλου Έλενα, Ειδική Σύμβουλος Γενικής Γραμματέα Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου
* Σουλακέλλης Νικόλαος, Αναπληρωτής Καθηγητής, Τμήμα Γεωγραφίας, Πανεπιστήμιο Αιγαίου
* Τσαμουργκέλης Ιωάννης, Επίκουρος Καθηγητής, Τμήμα Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών, Πανεπιστήμιο Αιγαίου


Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου προσκαλεί όσους ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στην Επιτροπή να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους αποστέλλοντας το βιογραφικό τους σημείωμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση pba@otenet.gr μέχρι τη Δευτέρα 12 Απριλίου.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΜια ώρα μπροστά από τις 28/3
Επόμενο άρθροΠυρκαγιά σε μεζονέτα στην Ευαγγελίστρια