Αρχική Νέα Τοπικά Σύσκεψη για ρουκέτες στη Νομαρχία

Σύσκεψη για ρουκέτες στη Νομαρχία

9

 Πραγματοποιήθηκε σήμερα (30/3/2010) σύσκεψη στο γραφείο του Νομάρχη Χίου κ. Πολύδωρου Λαμπρινούδη για το ζήτημα των ζημιών που προκύπτουν σε εκκλησίες και οικίες κατά το ρουκετοπόλεμο. Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Δήμαρχος Ομηρούπολης κ. Μαλαφής, ο Αντιδήμαρχος Ομηρούπολης κ. Κούνουπας, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Μούνδρος, καθώς επίσης και αντιπροσωπεία των θιγόμενων κατοίκων της περιοχής.


Ο Νομάρχης τόνισε ότι στόχος της συνάντησης είναι να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα που προκύπτουν από τη διεξαγωγή του ρουκετοπόλεμου και ενημέρωσε τους παριστάμενους ότι η Ν.Α. Χίου θα συμβάλει στην αποκατάσταση των ζημιών, αναλαμβάνοντας την κάλυψη του κόστους για την επισκευή των Ιερών Ναών Αγίου Μάρκου και Παναγίας Ερειθιανής. Ο Δήμαρχος Ομηρούπολης ανέφερε ότι έχει κάνει έκκληση σε φορείς όπως το Επιμελητήριο και η Ένωση Ξενοδόχων να συμμετάσχουν οικονομικά στην αποκατάσταση των ζημιών, καθώς ήδη το κόστος των περιφράξεων και λοιπών μέτρων ασφαλείας έχει ανέλθει στις 40.000 ευρώ.


Από την πλευρά των θιγόμενων, το λόγο πήρε ο κ. Κουλούρης, ο οποίος είπε ότι η κατάσταση έχει γίνει αφόρητη για τους κατοίκους των περιοχών όπου διεξάγεται το έθιμο, κυρίως εξαιτίας της υπερβολής που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια. Ζήτησε να μειωθεί ο αριθμός των ρουκετών ώστε να αποφεύγονται οι υπερβολές και δήλωσε ότι αν δεν ληφθούν μέτρα για να υπάρχει κάποιος βαθμός ελέγχου, τότε οι θιγόμενοι θα προβούν στη λήψη μέτρων, όπως σύσταση συλλόγου, ανάρτηση περιφράξεων και ενέργειες διαμαρτυρίας.


Ο Νομάρχης άκουσε με προσοχή τους προβληματισμούς των κατοίκων και δήλωσε ότι για φέτος δεν υπάρχει χρόνος για λήψη επιπλέον μέτρων. Παρόλα αυτά τόσο η Νομαρχία όσο και ο Δήμος θα λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να καλυφθούν οι ζημιές. Ο Δήμαρχος Ομηρούπολης πρότεινε τη διεξαγωγή μίας ακόμη σύσκεψης στο Δημαρχείο Ομηρούπολης, με τα συνεργεία των ρουκετατζήδων, προκειμένου να επέλθει συμφωνία για τη ρίψη ορισμένου αριθμού ρουκετών, μία πρόταση που φαίνεται να ικανοποιεί όλους. Ο Νομάρχης τόνισε ότι στόχος όλων είναι η ομαλή διεξαγωγή του εθίμου και δεσμεύτηκε ότι από την επόμενη μέρα θα ξεκινήσει διάλογος προκειμένου να λυθούν όλα τα ζητήματα που προκύπτουν και μέσα από τη συναίνεση που θα επιτευχθεί να διασφαλιστεί η αναβάθμιση και συνέχιση του εθίμου.


           
Από το Γραφείο Τύπου και Ειδικών Συμβούλων της Ν.Α. Χίου

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΕορταστικό ωράριο καταστημάτων για Πάσχα
Επόμενο άρθροΣΥΛΛΟΓΟΣ «ΦΙΛΟΙ ΟΙΝΟΥΣΣΩΝ»: Αναστάσιμες ευχές