Αρχική Νέα Τοπικά Δήλωση Π. Λαμπρινούδη για “Καλλικράτη” με αφορμή ραδιοφωνικές δηλώσεις Αντ. Κοτσακά

Δήλωση Π. Λαμπρινούδη για “Καλλικράτη” με αφορμή ραδιοφωνικές δηλώσεις Αντ. Κοτσακά

12

 Σε σημερινές ραδιοφωνικές του δηλώσεις, σ.σ. στο ΡΑΔΙΟ ΑΛΗΘΕΙΑ, ο κ. Αν. Κοτσακάς μετέφερε πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες στο σχεδιασμό του Υπουργείου Εσωτερικών το νησί της Χίου στη νέα διοικητική δομή της χώρας προορίζεται να γίνει ενιαίος δήμος, μια επιλογή που απαιτεί στρατηγικό σχεδιασμό.
Οφείλω να διευκρινίσω, για την αποφυγή κάθε παρερμηνείας, ότι επίσημα προς το παρόν δεν υπάρχει καμία ενημέρωση, εύχομαι ωστόσο ειλικρινά η πληροφόρηση του τέως βουλευτή να ευσταθεί. Θυμίζω στους συμπολίτες μας ότι εδώ και καιρό, χωρίς να δίνω σημασία στις εύηχες σειρήνες του τοπικισμού, πρώτος και ανεπιφύλακτα έχω ταχθεί υπέρ της ενοποίησης του νησιού σε έναν ισχυρό και αποτελεσματικό δήμο.
Η πολύχρονη εμπειρία μου στη Νομαρχία, και στην αυτοδιοίκηση γενικότερα, έχει καταδείξει ότι η χάραξη στρατηγικού σχεδιασμού δεν αντέχει τα «ήξεις αφίξεις» διφορούμενων επιθυμιών, γι’ αυτό και με παρρησία έγκαιρα και ανοιχτά κατέθεσα τη θέση μου.
Σε ότι τέλος, αφορά την εικασία που εξέφρασε ο κ. Κοτσακάς, ότι το ΠΑΣΟΚ δεν θα με επιλέξει για τη θέση του υποψήφιου δημάρχου, ένα έχω να επισημάνω. Ανέμενα από τον πολύπειρο πολιτικό να έχει συμμεριστεί πια την άποψη ότι όποιος επιχειρεί να υποκαταστήσει ή να χειραγωγήσει θεσμικές διαδικασίες δεν φρονεί σωστά. Φαίνεται, δυστυχώς, ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει.
«Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού». 


Πολύδωρος Λαμπρινούδης
ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΧΙΟΥ

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΕορταστικό ωράριο καταστημάτων για Πάσχα
Επόμενο άρθροΣΥΛΛΟΓΟΣ «ΦΙΛΟΙ ΟΙΝΟΥΣΣΩΝ»: Αναστάσιμες ευχές