Αρχική Απόψεις Aρθρα ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ: στο στόχαστρο και τα άτομα με αναπηρίες από τα οικονομικά...

ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ: στο στόχαστρο και τα άτομα με αναπηρίες από τα οικονομικά μέτρα

17

 Φίλοι και φίλες, δεν ξέρω εάν το έχετε καταλάβει αλλά σύμφωνα με τον νέο φορολογικό νομοσχέδιο τα «αναπηρικά» αυτοκίνητα που έχουν μεγάλο κυβισμό επιβαρύνονται και με φόρο πολυτελείας, οι (οικόσιτοι) προσωπικοί βοηθοί έχουν γίνει τεκμήριο και οι αποζημιώσεις ακόμη και ύστερα από τροχαίο ατύχημα φορολογούνται όταν είναι πάνω από 60.000 ευρώ.


Δεν έχουμε αντίρρηση να πληρώνουμε φόρους, αλλά έχουμε αντίρρηση όταν αυτοί οι φόροι επενδύονται σε απροσπέλαστα μέσα μαζικών μεταφορών, στο ανύπαρκτο σύστημα υγείας, σε ασφαλιστικά ταμεία που ταλαιπωρούν τους ασφαλισμένους με γραφειοκρατία, μίζες και γραφειοκρατία και σε μια δημόσια διοίκηση που χρειάζεται λάδωμα για να λειτουργήσει.


Το ακόμη χειρότερο είναι πως όλοι αυτοί αντιμετωπίζουν με υπεροψία και δήθεν «ευαισθησία» τους ανθρώπους με αναπηρίες που πλέον μια μειονότητα από αυτούς θα φορολογηθεί αδρά.


Το περιοδικό ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ και το http://www.disabled.gr/ έγραφαν για αυτή την οικονομική κρίση εδώ και δύο περίπου χρόνια. Μάλιστα έγραφαν και τρόπους προληπτικής αντιμετώπισης της κρίσης.


Πριν από μερικά χρόνια υπήρχαν κάποιες δυνατότητες για την αυτοοργάνωση των αναπήρων και για την αυτοδιαχείριση των αναγκών μας όμως τώρα στη μέση της οικονομικής κρίσης πολύ φοβάμαι πως δεν μπορεί να αποδώσει η αυτενέργεια των πολιτών με αναπηρίες.


Το ακόμη χειρότερο είναι πως όταν μετά από χρόνια και καιρούς βγει η ελληνική οικονομία από την κρίση δεν θα υπάρχει ούτε ένα ευρώ για να επενδυθεί για πολιτικές αναπηρίας και ανεξάρτητης διαβίωσης.


Το απελπιστικό είναι πως εμείς εδώ στην Ελλάδα όταν αποφασίσουμε να κάνουμε κάτι για τους ΑμεΑ το κάνουμε υπερβολικά αργά και το κυριότερο το κάνουμε όχι για την αποκατάσταση των ΑμεΑ αλλά για την αποκατάσταση των υπαλλήλων που εργάζονται στις δομές που κατά τα άλλα απευθύνονται στους ΑμεΑ.


Φίλοι και φίλες δεν πηγαίνουμε καθόλου καλά. Η κρίση δεν είναι μόνο οικονομική. Η κρίση είναι ολοκληρωτική και το χειρότερο είναι πως, για πρώτη φορά ύστερα από πάρα πολλά χρόνια, δεν υπάρχει διέξοδος.


Η κατάσταση με τα οικονομικά είναι δύσκολη. Είναι παρακινδυνευμένη κάθε άποψη για την έξοδο από αυτή την κρίση. Χρειάζεται να περιμένουμε ως πολίτες και ως κοινότητα και μειονότητα πολιτών.


Εμείς από το ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ συνεχίζουμε την ενημέρωση. Διαβάστε τα πιο πρόσφατα άρθρα στη διεύθυνση http://www.disabled.gr/lib/


Το πρόγραμμα των εκδρομών της εργατικής εστίας έχει εκδοθεί και μπορεί να το διαβάσετε στη διεύθυνση http://news.disabled.gr/?p=28407


Σε ό,τι αφορά στα φορολογικά ένα ενημερωτικό κείμενο βρίσκεται στη διεύθυνση http://news.disabled.gr/?p=28403 και προληπτικά αξίζει τον κόπο να το διαβάσετε.


Το επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης συνταξιούχων ξεκινά και σχετικό δημοσίευμα μπορείτε να διαβάσετε στη διεύθυνση http://news.disabled.gr/?p=28399


Ο ΟΠΑΔ εξέδωσε εγκύκλιο για τις φυσικοθεραπείες των ασφαλισμένων του και μπορείτε να τη διαβάσετε στη διεύθυνση http://news.disabled.gr/?p=28397


Το ΕΣΥ κατόρθωσε να ξεπεράσει ακόμη και τον ίδιο του τον εαυτό. Διαβάστε για ένα πρόσφατο ιατρικό «λάθος» στη διεύθυνση http://news.disabled.gr/?p=28393


Έχουν αυξηθεί οι αναφορές στον συνήγορο του πολίτη και σχετικό κείμενο βρίσκεται στη διεύθυνση http://news.disabled.gr/?p=28383


Σε ό,τι αφορά στην Autonomia EXPO http://www.autonomiaexpo.org/ που πρόκειται να γίνει στις 28, 29 και 30 Μαΐου στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου πηγαίνουμε μπροστά και είναι πλέον βέβαιο πως θα είναι μία ακόμη καλή ευκαιρία για να μπορέσουμε να έχουμε μια καλύτερη γνώση των τεχνολογιών και των υπηρεσιών που υπάρχουν σήμερα διαθέσιμες στην Ελλάδα και μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για να βελτιώσουμε τον τρόπο ζωής μας.


Το πρόβλημα είναι πως ο σταθμός του μετρό δεν έχει φτάσει ακόμη στην Ανθούπολη και το πιο πιθανό είναι πως δεν θα φτάσει μέχρι τον Μάιο στην Ανθούπολη μολονότι πολιτικοί και «αρμόδιοι» μας είχαν διασφαλίσει πως μέχρι τον Φεβρουάριο το μετρό θα είχε φτάσει μέχρι το σταθμό της Ανθούπολης.


Έτσι, για την εξυπηρέτηση των ανθρώπων με «βαριά» αναπηρικά καθίσματα θα υπάρχουν αυτοκίνητα που θα κάνουν τη μεταφορά από το σταθμό του μετρό Άγιος Αντώνιος στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου και αντιστρόφως. Επίσης υπάρχουν τρεις γραμμές με προσπελάσιμα λεωφορεία που κάνουν αυτό το δρομολόγιο.


Κατά τα άλλα η «πατρίδα» ζήτησε να βάλουμε «πλάτη». Για ποιον λόγο να βάλουμε «πλάτη» όταν η πατρίδα αρνείται την πρόσβαση στα κοινωνικά και στα οικονομικά αγαθά.


Πολλούς χαιρετισμούς, http://www.disabled.gr/ και ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ.


 

Διαφήμιση