Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος Παρουσίαση βιβλίου του Κ. Μουσουρούλη

Παρουσίαση βιβλίου του Κ. Μουσουρούλη

16

 

Τη Δευτέρα, 12 Απριλίου 2010, στις 19.00, πραγματοποιείται η εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου του Βουλευτή N. Χίου της Νέας Δημοκρατίας, Κωστή Μουσουρούλη, με τίτλο: ‘’Δημόσιες Επιλογές, Μια προσωπική αφήγηση. Κοινοτικοί πόροι: Ευκαιρίες και Προκλήσεις’’ .

Στην εκδήλωση απευθύνει χαιρετισμό ο Πρόεδρος της Ν.Δ., κ. Αντώνης Σαμαράς, ενώ το βιβλίο παρουσιάζουν ο κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, ο κ. Κωστής Χατζηδάκης, Βουλευτής Β’ Αθηνών και πρώην Υπουργός και ο κ. Φώτης Κουβέλης, Βουλευτής Β’ Αθηνών και Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ΣΥΡΙΖΑ. Τη συζήτηση συντονίζει ο δημοσιογράφος, κ. Μανώλης Κοττάκης.

 

Το βιβλίο, μια προσωπική αφήγηση, όπως αναφέρει ο τίτλος, άλλοτε καυστική, άλλοτε συναισθηματική, πάντα αποκαλυπτική, αποτυπώνει τις εμπειρίες του Κ. Μουσουρούλη από τη θητεία του, ως Γενικού Γραμματέα Επενδύσεων & Ανάπτυξης στο τότε Υπουργείο Οικονομίας & Οικονομικών (2004-2007). Αποτυπώνει τις πρωτοβουλίες και τις δράσεις που αναλήφθηκαν, καθώς και την τεκμηρίωσή τους. Σε μια εποχή, όπου πολλά λέγονται και ακόμα περισσότερα γρήγορα ξεχνιούνται, με τη νηφαλιότητα λίγων χρόνων μετά, αναλύονται πολιτικές και τεχνικές επιλογές, παρουσιάζονται τα αποτελέσματά τους και τίθενται στην πληρότητά τους, στην κρίση των αναγνωστών.


Από τις παλινωδίες που γνώρισε από πρώτο χέρι, ο Κ. Μουσουρούλης, στα δημόσια έργα και τις επιπλήξεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, μέχρι τους πανηγυρισμούς για τη διάσωση των Κοινοτικών πόρων, την επιτυχή διεκδίκηση περισσότερων και τις επιδοκιμασίες των Ευρωπαίων Εταίρων για τα απτά αποτελέσματα, πρόκειται -αν μη τι άλλο- για μια ενδιαφέρουσα πορεία.


Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης (Πειραιώς 206, Ταύρος).

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθρο“Η βουλευτής έχει γνώμη”- Πρώτη κόντρα Τσουρή- Λαμπρινούδη
Επόμενο άρθρο2ο Συμπόσιο Εθνικών Βοτανικών Κήπων- χαιρετισμός Δημάρχου Καρδαμύλων