Αρχική Νέα Τοπικά 2ο Συμπόσιο Εθνικών Βοτανικών Κήπων- χαιρετισμός Δημάρχου Καρδαμύλων

2ο Συμπόσιο Εθνικών Βοτανικών Κήπων- χαιρετισμός Δημάρχου Καρδαμύλων

41

    ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ     Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 2ο Συμπόσιο Εθνικών Βοτανικών Κήπων που πραγματοποιήθηκε από 8 έως 11 /4 στο νησί μας και στο οποίο ο Δήμος Καρδαμύλων υπήρξε ένας εκ των διοργανωτών του.
        Στην ομιλία του ο Δήμαρχος Καρδαμύλων Ευάγγελος Μελιτζάνης
αφού καλωσόρισε τους συμμετέχοντες στο νησί μας ανέφερε:
       « Κάποιος θα μπορούσε να αναρωτηθεί γιατί ο Δήμος Καρδαμύλων συμμετέχει ενεργά σε αυτό το συμπόσιο, αφού οργανωμένο βοτανικό κήπο διαθέτει μόνο ο  Δήμος Ιωνίας στη Χίο. 
    

 

 Η Βόρεια Χίος είναι ένας απέραντος φυσικός Βοτανικός κήπος, μια περιοχή υψηλής βιοποικιλότητας με σημαντικό αριθμό σπάνιων αυτοφυών ειδών. Προσδοκούμε μέσα από αυτό το συμπόσιο  να προβάλουμε αυτή την ομορφιά και στο νομοθετικό πλαίσιο που θα δημιουργηθεί για όλους τους βοτανικούς κήπους της χώρας μας να υπάρξει συγκεκριμένη αναφορά και στις περιοχές σαν την δική μας.
       Εμείς σαν δημοτική αρχή από την πλευρά μας έχουμε θέσει τις βάσεις για την αξιοποίηση αυτού του συγκριτικού πλεονεκτήματος, μέσα από μια σειρά μελετών που υλοποιούμε σε συνεργασία και με το Εθνικό ίδρυμα Αγροτικής Έρευνας, ενώ συνεχίζουμε τις προσπάθειες για καταγραφή, καθαρισμό, προσήμανση, ανάδειξη και φωτογράφηση των υφιστάμενων περιπατητικών μονοπατιών και δημιουργίας νέων.
     Κλείνοντας  απευθυνόμενος  προς τους συνέδρους δήλωσε: είμαι βέβαιος ότι θα καταγράψετε τις ομορφιές της Χίου μας και θα γίνετε οι καλύτεροι πρεσβευτές μας στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό.»
    
     Η τελευταία ημέρα του συμποσίου περιλάμβανε επίσκεψη στην Β. Α. Χίο και συγκεκριμένα στο Πελινναίο, με οδηγό τον φυσιοδίφη κ. Παντελή Σαλιάρη προϊστάμενο ΤΥΔΚ Χίου.
     Οι σύνεδροι έμειναν έκπληκτοι από την σπάνια ομορφιά της περιοχής, ενώ όπως χαρακτηριστικά  δήλωσε η ερευνήτρια του ΕΘ.Ι.ΑΓ.Ε.  δρ. Ελένη Μαλούπα: περιοχές όπως η Β. Α. Χίος με την τόσο  σπάνια βιοποικιλότητα χρειάζονται ειδική μέριμνα και συνεχάρη τον Δήμαρχο για την ευαισθησία που επιδεικνύει μέσα από δράσεις που έχει δρομολογήσει  για την προστασία  του σπάνιου φυσικού πλούτου της περιοχής του Δήμου Καρδαμύλων .

 

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΠαρουσίαση βιβλίου του Κ. Μουσουρούλη
Επόμενο άρθροΕκδήλωση στο ΦΟ Βροντάδου στη μνήμη του Αντωνίου Π. Στεφάνου