Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος Οικολόγοι- Πράσινοι: Τι συμβαίνει με τις ακούσιες νοσηλείες στα ψυχιατρεία;

Οικολόγοι- Πράσινοι: Τι συμβαίνει με τις ακούσιες νοσηλείες στα ψυχιατρεία;

6

 

Με αφορμή τα δημοσιεύματα για την απίστευτη ταλαιπωρία 37χρονης γυναίκας η οποία εν μέσω Πάσχα δέχθηκε την αναχρονιστική φροντίδα του Ψυχιατρικού μας Συστήματος, θέλουμε να εκφράσουμε την συμπαράστασή μας στην ίδια αλλά και να διαμαρτυρηθούμε που ενώ έχουν περάσει 10 χρόνια από την ψήφιση του νόμου περί ανάπτυξης και εκσυγχρονισμού των υπηρεσιών, παραμένουν ανεφάρμοστα όλα όσα ο νόμος προέβλεπε,  ενώ συνεχίζεται η αυθαιρεσία και η καταπάτηση των δικαιωμάτων των ψυχικά ασθενών.

 Η άτυχη συμπολίτισσά μας βρέθηκε στο τμήμα επειγόντων περιστατικών του Δρομοκαίτειου  Ψ. Ν, με καταπάτηση στοιχειωδών δικαιωμάτων της: καθήλωση, άρνηση τουαλέτας, άρνηση ενημέρωσης συγγενών, άρνηση εξέτασης και ενημέρωσης για την πορεία της υγείας της.


Οι ακούσιες νοσηλείες στα ψυχιατρικά νοσοκομεία συνεχίζονται σε μεγάλο ποσοστό και ο αυξανόμενος αριθμός νοσηλειών με αδικαιολόγητες παραπομπές, καθώς και βάρβαρων και αντιθεραπευτικών  συμπεριφορών (με  κύρια έκφραση τις μηχανικές καθηλώσεις) σε ψυχιατρικά νοσοκομεία και ψυχιατρικές κλινικές γενικών νοσοκομείων, λαμβάνουν ανησυχητικές διαστάσεις.


 Οι Οικολόγοι Πράσινοι επιμένουμε ότι εκσυγχρονισμός των υπηρεσιών ψυχικής υγείας με σαφέστατο προσανατολισμό υπηρεσιών στην κοινότητα, πρωτοβάθμια φροντίδα και εξωνοσοκομειακή περίθαλψη σημαίνει πάνω από όλα:


ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΨΥΧΙΚΑ ΑΣΘΕΝΩΝ
 


                                                  Η Θεματική Ομάδα Υγείας των Οικολόγων Πράσινων


 


Για περισσότερες πληροφορίες:


Μαρία Σούμπαση     6994 138090


Άκης Ασπρογέρακας   6977 411975

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΠαρουσίαση βιβλίου του Κ. Μουσουρούλη
Επόμενο άρθροΕκδήλωση στο ΦΟ Βροντάδου στη μνήμη του Αντωνίου Π. Στεφάνου