Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος Επιστολή Ελπ. Τσουρή προς διευθ. σύμβουλο ΘΕΜΙΣ Κατασκευαστική για το Δικαστικό Μέγαρο...

Επιστολή Ελπ. Τσουρή προς διευθ. σύμβουλο ΘΕΜΙΣ Κατασκευαστική για το Δικαστικό Μέγαρο Χίου

9

Επιστολή προς τον διευθύνοντα σύμβουλο της Θέμιδος Κατασκευαστικής, Βασίλειο Χανδακά, με κοινοποίηση προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Καστανίδη, απέστειλε η βουλευτής Χίου, Ελπίδας Τσουρή.

Τονίζει την ανάγκη να γίνει το έργο που ξεκίνησε ο σχεδιασμός τον Αύγουστο του 2003, ενώ προσκαλεί το διευθ. σύμβουλο στη Χίο “αμέσως μόλις έχετε καταλήξει σε ολοκληρωμένη πρόταση υλοποίησης του έργου”.
Ακολουθεί ολόκληρη η επιστολή:

 
ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΕΛΠΙΔΑ ΤΣΟΥΡΗ
Βουλευτής Νομού Χίου – ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Χίος, 13 Απριλίου 2010


      Αγαπητέ κύριε Διευθύνοντα Σύμβουλε,


σε συνέχεια της συνάντησης, που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο σας, σχετικά με το Δικαστικό Μέγαρο Χίου, θα ήθελα να σας επισημάνω τα εξής:


1. Το έργο έχει κατατμηθεί, για άγνωστους λόγους, σε τρία τμήματα. Επειδή, ευλόγως, προκύπτουν ερωτήματα, θα ήθελα να διερευνήσετε ενδελεχώς το θέμα και να ενημερώσετε τους πολίτες της Χίου, για τους λόγους, αλλά και τη νομιμότητα του συγκεκριμένου χειρισμού της υπόθεσης, από την προηγούμενη Διοίκηση.
2. Η ανάδοχος κοινοπραξία έχει υποβάλλει αίτηση διάλυσης της εργολαβίας. Για την άρση της αίτησης διάλυσης προτείνει την υλοποίηση του έργου, με έκπτωση 0%-έναντι του αρχικού 35%. Είμαι βέβαιη ότι για το θέμα αυτό, θα ληφθεί η πλέον ενδεδειγμένη απόφαση, προς την κατεύθυνση κατασκευής του έργου, αλλά και απόλυτης τήρησης της νομιμότητας και προάσπισης του Δημοσίου συμφέροντος.


Εν κατακλείδι, συμφωνώ πλήρως τόσο με τις απόψεις σας, όσο και με το χρονοδιάγραμμα δράσεων, το οποίο έχετε θέσει και για την υλοποίηση του θα συμβάλλω, με όλες μου τις δυνάμεις. Θέλω να σας υπενθυμίσω ότι το έργο αυτό ξεκίνησε τον Αύγουστο του 2003, μετά από στενή συνεργασία του τότε Υπουργού Δικαιοσύνης, κ. Φ. Πετσάλνικου και εμένα, ως Υφυπουργού Υγείας. Έκτοτε, δυστυχώς, με ευθύνη της προηγούμενης κυβέρνησης, υπήρξε σοβαρή κωλυσιεργία, με διάχυτο το αίσθημα της απογοήτευσης, τόσο για τους ενδιαφερόμενους φορείς, όσο και για την τοπική κοινή γνώμη.


Κλείνοντας, θα ήθελα να αποδεχτείτε την πρόσκληση μας να επισκεφθείτε τη Χίο, αμέσως μόλις έχετε καταλήξει σε ολοκληρωμένη πρόταση υλοποίησης του έργου.


Με εκτίμηση,


Ελπίδα Τσουρή


 Δημοκρατίας 16, 82100, Χίος
Τηλ. 22710 43200 και 43300
Φαξ. 22710 40259
Ηλεκτρονική Διεύθυνση: elpidats@otenet.gr


 

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΗμερίδα με θέμα: «Ασφαλές διαδίκτυο»
Επόμενο άρθροΕκπαιδευτική ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ: Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (15-16/4/10)